🍽️ MasterChef България 🍽️ - сезон 8, тема 1

• 42 739
  • 734
  •   1
Отговори
# 510
  • пустинята Гоби
Танцьорката каза, че децата са 36, не стюардесата.

# 511
  • София
Танцьорката каза, че децата са 36, не стюардесата.
Който и да е.

# 512
  • София

А трябваше да е 17 - (поне)3 = 14
... ама нейсе! Ще изчета следващите 2 епизода тук - без да гледам. Ако има смисъл, ще продължа. Кандидатите са провал. Но тази есен нищо не е каквото е било (навсякъде). Да вземат да си стиснат ръцете продукциите и да разменят %играчи" между самите предавания, може би ще гледаме с повече мерак.

# 513
Аз съм фен на чичо Митко, човекът е там да се забавлява,да изпита нещо ново и различно, не се прави на Лили Иванова,няма чупки/стойки/фантазии,няма биене в гърдите "Аз,аз,топ кулинар".

Готви си за кеф, не се напряга, няма болни амбиции, ясно му е че няма да спечели,но пък гледа максимално да се наслади на възможноста да бъде част от МШ.

Миската и Тоби - лигави са ми,дори и да имат талант и качества,просто не са ми приятни в момента,такова поведение от големи хора винаги ме отблъсква.

Побутването на Лора няма да го коментирам, вече е ясно,че ще е поне в топ 5, дано по-нататък покаже повече умения, от колкото да залага на флиртове и влажни очи.

# 514
От мен оценката за снощния епизод е твърдо минус.🤐 Едни и същи хора вече трети епизод готвят, а другите подпират парапетите. И ме е яд ,че шоколатиерът си тръгна, според мен той можеше поне малко да готви, сравнение с други от каста. Има само пет- шест човека, които са МШ материал - Марианна, Осман, Валя, Роси ,Даниела и може би и перничанина, всички други са далеч от това ниво.

Кошниците: Напълно нечестно беше да изпратят чичо Митко на елиминации.👎Последния път в същата ситуация беше миската, ама нея не я пратиха на елиминации, а дори и дадоха награда да постави условията. 🧐 Въпреки, че кошниците бяха разпределени на приятелски начала почти всички бяха издънки.🫣 Без да споменавам, че изобщо не бяха равнопоставени. Не може омар и дивеч да е на едно ниво с ананас и свинско. А лигавщините на красавиците ми дойдоха в повечко. 🤢 Ритуалното убийство на омара, хич нямаше да е убийство като го пуснеш жив да се вари ??? 🤔 А и за омара направиха  забележка ,че е само за двама, ама на веган кифлички , че бяха само две , дума не се обели.🧐  Нито победителите, нито последните си го заслужиха според мен. 👎

Отборната игра : Ужасни менюта. Как все за деца се сещат картофи да пържат, кюфтета и пилешки хапки, ум не ми го побира ? Никаква креативност.👎А десертът на червените удари дъното. Ама от тез капитанки ,какво и да очакваш ??? То се видя с какво спечелиха кошницата. Пържолка с картофки- " супер креативно ".🫣🤫🤪 Втори път Осман спасява отбора си.👏
Иначе дечицата бяха много големи сладури- единственото положително в епизода.😃🤩

Елиминацията : Точно издънките не бяха в нея, а готвиха участници не заслужили тази елиминация. 🤨 Тъпа задача с този чийзкейк. 🍰 На него му трябва доста време за охлаждане, а те имат само един чилър. А и без рецепта при наличие на толкова много шоколад ? То въобще друго може ли да се усети ? Добре , че Марто пита от началото за желатина, че половината нямаше да се усетят. Определено ми беше скучна задача. 🙄 Само с чичо Митко малко се забавлявах - сладкаря на око.😉😁

Общо взето най- слабият епизод до момента. Дано се поправят другата седмица. 🤞

# 515
  • София
Аз си признавам честно, избягвам да работя с желатин, може би три пъти в живота си съм го ползвала, като само един път беше успешно.

# 516
не мога да разбера защо хората се плашат от желатина? не се заяждам, интересно ми е. въобще не се работи трудно с него.

# 517
Аз единствено за точно торта 3 шоколада съм ползвала желатин и слана много лесно.
Много слабо представяне във всички задачи на всички до сега. Много грозни чинии , много скука.
Как ще изцопах две гигантски кюфтета в доматен сос на деца? Да ги гризат, да падат в соса и да се качат. Хелоу! Ходи го ръфай ти! Картофите едни клюмнали като сопол. Добре, че децата бяха ящни, че си хапнаха

# 518
  • София
не мога да разбера защо хората се плашат от желатина? не се заяждам, интересно ми е. въобще не се работи трудно с него.
По принцип не обичам желирани неща,(освен ако е месо и се е желирало само) и не съм настроена положително към желатина, и явно отрицателната ми настройка и нежеланието ми, ми  пречат да ми се получи нещо желатинено.

# 519
  • Варна
Гледам на запис по обяд, прочитам какво сте коментирали и ще се старая да не ви повтарям.
  За пореден път се наслушахме на ,,Аз това не съм го готвил/а...".Ами какво дириш в кулинарно състезание тогава?!
  Марианна и Христо : фазан с пролетни рулца - явно много добре.
  Виктор и Евтим с омара : за мен бе кощунство спрямо продукта.
  Роси и Мартин : кадаиф имат, кадаиф сиропират, фантазия-тъц.
  Даниела и Алекс явно  никогаЖ не са опитвали( то ясно, че не са готвили) шаран, дори подсказката  за кожата не схванаха.
  Валентина и Мелят : доста под заявеното им ниво бяха кифличките. Е, този момент с неприятен/нехранителен елемент си е класика в подобни предавания.
  Петя и Биляна : свинско с бира и картофки - класика, добре изпълнена.
  Тоби и Лора: лигави персони, лигав десерт.Благодаря на шеф Таралежков за забележката към тях. Към стилистите - хубав...мъж и под с...късен панталон си личи, но все пак...
  Явно в склада не е имало пиле филе, та почнаха да обезкостяват бутчета, но, например, що не спретнаха ,,близалки" от тях? Доматен сос , по 1 картофче, попарка чийз кейк ?! Милите дечица!
  И на финалната задачка ( не подценвам нито десерта, нито стреса),но Лора не събра кураж да участва.
  Надявах се да погледам още от Мартин, но човекът си има принципи.

Скрит текст:
Може би го знаете, ако не- погледнете как може да се приготвя храна за дете
 https://www.instagram.com/cookingforlevi

Последна редакция: пн, 02 окт 2023, 13:17 от Пеева

# 520
  • Сф
Да, това с кюфтетата в домати за дечица,  направо изби рибата като идея. Пилешките хапки и картофи по бива. Ноооо...как не им хрумна нещо здравословно и без пържене ? Имат се за номер едно с претенциите си, кой веган ,кой с принципи. Предполагам повечето са и пътували по света, не като моя набор едно време. Отделно отвсякъде ни заливат с информация и накрая ..да измъдриш тия менюта за деца ..Десертите не мога да коментирам, почнах да си върша нещо , но едното видях някакви като трохи изсипани в чиния. По принцип и против шоколада съм да наблъскаш десерта за деца с него .. много плоско.

# 521
Както мнозинството, така и аз не разбирам как хората отиват в предаването без да знаят или без поне да са опитали да приготвят основни неща. А е ясно от предни сезони, че доста от стрес тестовете са такива.
Пърженето в тиган на тези картофки също ме изуми - как пък никой не взе една касерола и да я ползва като фритюрник за по-бързо и ефикасно. Не знам, не знам.
За сега според мен добре се справят Осман, Марианна, Петя и за съжаление не съм научила името на русата дама с имунитета, но тя беше в отбор с Осман.
И малко офтопик - някой може ли да сподели изпробвана рецепта за трицветен чийзкейк?

# 522
  • София
Децата по принцип не обичат кюфтета със сосове, особено пък доматен.

Аз например ястия с домати, особено доматен сос не ям.Готвени домати ям само с пресни пържени за пържени чушки,  печени с патладжан и чесън и на спагети. И това е щото едно време затварях много домати и бутах навсякъде и ми е втръснало..

# 523
Моите деца пък обожават доматен сос. Ама изпльоскани два кифтака в това подобие на супа е далееееч от кюфтенца с доматен сос. И на всичко отгоре гарнитура от едно резенче батат.СмЕх в залата. 🤣 То първо , че сладкия картоф според мен изобщо не си ходи с доматен сос, а и второ само по един резен.😁 Можеха едно картофено пюре набързо да направят, не е кой знае каква философия. Ама на червени десертът главно им изяде главите. По - гротескно изглеждащо нещо рядко съм виждала в отборна игра. И то с къпини ??? Ягоди, боровинки, дори и малини са много по- предпочитан плод от деца. Те не , че другият отбор бяха кой знае каква конкуренция с тези пържени хапки и картофки, ама десертът им беше точно в десятката на детския вкус. Много малко деца не харесват тип шоколадови курабийки, то и затова не случайно има толкова известни марки на пазара с подобни бисквитки с шоколад.

# 524
  • софия
.... .
За сега според мен добре се справят Осман, Марианна, Петя и за съжаление не съм научила името на русата дама с имунитета, но тя беше в отбор с Осман.
И малко офтопик - някой може ли да сподели изпробвана рецепта за трицветен чийзкейк?
Скрит текст:
Няма шоколад, но вкусът е великолепен, профирен. Заменяла съм ягодите с малини. Също се получава много добре, свежо. С всякакъв горски плод е хубав. Може да се направи в прозрачни чаши - изглежда красиво.
Ягодов Омбре чийзкейк

Последна редакция: нд, 01 окт 2023, 16:22 от zvаnchе

Общи условия

Активация на акаунт