🍽️ MasterChef България 🍽️ - сезон 8, тема 1

• 42 743
  • 734
  •   1
Отговори
# 555
Много ми хареса мастъркласа на Таралежков. Не само заради него Grinning  но и заради продукти, техники, как съчета всичко и колко интересно се получи.
Хареса ми и как скастри двете фльорци, надявам се да им намалеят лиготиите, че стана нетърпимо.

Аз се почувствах почти като шеф на фона на някои участници Grinning  а хич ме няма в кухнята. Щом знаех неща за омари, желатин, детско меню и т.н., а те стояха като в небрано лозе и допускаха левашки грешки... смятай колко са зле. Къде са тръгнали, не знам. Хора с претенции за Мастършеф да не са правили крем карамел, кекс, с желатин да не са работили, шаран не са приготвяли...

Разочарована съм, че Утьо ще им води мастърклас другия път. Много ниско ниво. Дали няма други желаещи, та са опрели до него?

# 556
  • Mediterraneo
Сега гледам последния епизод, потресена съм. Чак си измъкнах снимките на трите шоколада, че аз съм направо на светлинни години от тези, бе!

Скрит текст:

# 557
  • софия
Покрай "шефския" клас на Ути (когото не мога да дишам), се разрових да видя за предаването и евентуално коя е връзката (Утко е от телевизионерско семейство още отпреди промените и е пръв другар с Тупарев). На първо ровене не открих нищо. От друга страна, каквито участниците, такива и гост шеф-готвачите.
@#RAngelova,
Скрит текст:
"В България продуцент на MasterChef е bTV, а изпълнителен продуцент – Constantin Entertainment - една от най-големите компании за телевизионни продукции в Германия, с фокус върху иновативни развлекателни формати, които реализира в различни държави. MasterChef се представя по света от Shine International - звеното за продажби и дистрибуция на Shine Group, и е базиран на оригиналния формат на Франк Родам."

В ТР излиза, че фирмата е заличена през 2021 г. В Уики пише, че е била ИП до 4. сезон.
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%8A%D1% … D1%88%D0%B5%D1%84
"В България първите четири сезона bTV продуцира съвместно с компанията Constantin Entertainment, а след това „MasterChef“ се реализира самостоятелно от телевизията. „MasterChef“ се представя по света от Shine International – звеното за продажби и дистрибуция на Shine Group, и е базиран на оригиналния формат на Франк Родам."
Simple Smile

# 558
От сума време гледам рецепти като тази:

https://www.youtube.com/watch?v=vetFXMrSvvQ

Опитвал съм многократно да готвя чийзкейк със желатин в крема и прясни ягоди. Доставя ми удоволствие за празничен повод да го правя. В повечето случаи за Коледа и Великден и рожденния ми ден [26 април].

Не мога да повярвам, че тия хора не са го приготвяли! Това е смешно. Какви  мастършефове ще стават след като толкова елементарна торта като чийзкейк не са приготвяли! Е, са, аз едва ли съм на някакво ултра ниво, но поне имам представа как се прави, а те...... Само Марианна беше успяла да го приготви, дори се усети да сложи повече желатин за да втвърди по-бързо.

# 559
На мен пък ми става гадно за чичо Митко. Все го пращат на стрес тест, а той е някак по-свеж от останалите, ако и да е най-възрастен.

# 560
  • пустинята Гоби
Чичо Митко, който и тук се оплю, ще стане любимец на хората с несретната си съдба. Има участници, които са доста по-зле от него. Как сладко си изпи биричката в последното предаване, а после - ох, не мога да се съсредоточа Stuck Out Tongue Winking Eye .

# 561
Това също е показателно за нивото, щом чичо Митко в повечето пъти се представя по-добре от доста от останалите участници.

# 562
  • Sunshine state
До сега се въздържах да коментирам нивото на участниците, че става банално и ми е клише, но е много на място за този сезон.. Щяли да обезкостят пилешки бутчета за 13 порции за 5 мин. Scream Глупости на търкалета. И се обзалагам, че дечицата рупаха сурови картофи, горките. Абе май толкова смотани и дезориентирани участрници до сега е нямало.

# 563
  • пустинята Гоби
Моят син много ги мисли децата, че са яли сурово пилешко, ти за картофите говориш.

# 564
  • пустинята Гоби
Дано да не е вярно Rage

# 565
Сега гледам последния епизод, потресена съм. Чак си измъкнах снимките на трите шоколада, че аз съм направо на светлинни години от тези, бе!

Скрит текст:

Уау!Направо си за финал на Мастер Шеф!Запиши се за участие!

# 566
Привет, банда!

Хайде записвам се в тази тема. Поизчаках да минат няколко епизода, за да набера впечатления и да се изкажа по-основателно.

За журито: ми, свежари са. Готино присъствие на Таралежков и Сарафов. Само Кустев малко ми подскача като петле и се ежи, все едно гледам хулиган в средното училище. Относно компетенциите им като журЕ... ми, на кантар са ми. Сарафов клони повече към бизнес частта на ресторантьорството, доколкото разбирам. Което е супер. Като за съветник по бизнес частта. Сигурно човекът е пробвал доста ястия, но едно е да си опитвал и да знаеш какво е на вкус, друго е да знаеш как да работиш и обработваш определени продукти и т.н. Таралежков ми е някак твърде млад за жури в такъв формат. Кустев... ако всичко от визитката му е вярно, то определено има причина да е жури в МШ. Впечатляващ опит. На моменти е малко рязък, но, като цяло, гледа да помага на участниците чрез насочващи въпроси (абе, подсказки направо Simple Smile ).

За участниците: много слаби. Ама много. Може би най-слабият кастинг досега. Засега само Марианна, Биляна (русата), Осман, Роси и Валентина се представят на някакво прилично ниво. Останалите... леле мале! Нищо общо с хоби готвачите от предишните сезони, които имаха страхотни идеи и чинии, познаваха купища продукти и техники и бяха супер интересни за гледане.

И като за капак, някои от тазгодишните участници разхищават продукти със страшна сила (визирам най-вече Евтим). Отишли в МШ, видели склада и си мислят, че щом не плащат за продуктите, могат да ги хабят. Пълен потрес.

# 567
Аз гледам на запис и затова снощи наваксах със съботния епизод.
Бях ви изчела, но дори след коментарите не бях подготвена, за това което гледах Dizzy Face
С чийзкека беше най-голямото мазало, което съм виждала в това предаване. С детските менюта - пълна излагация.
Този каст наистина е най-слабия досега, но пък с новото жури шоуто е гледаемо, та съм раздвоена.
Дядо Митко ми харесва Simple Smile

Тарталета, страхотни три шоколада!
И аз съм я правила веднъж. Ми не е много трудна. Да, не беше за 1 час, но пък и доста по-голяма беше.
Скрит текст:

# 568
Saturday, красива торта. Отгоре шоколадови листенца ли има?

# 569
Здравейте!
И аз искам да изразя възмощението си от участниците тази година.. Участваш в Мастършеф, а нямаш познания за базови рецепти, като кекс и крем карамел?! Направо са трагедия..

Общи условия

Активация на акаунт