Сполучливи имитации на маркови парфюми - 52

• 67 046
  • 752
  •   1
Отговори
# 495
Bitter peach на Заг семпъл от към трайност?!
Дрехите ми миришат с дни,косата два дни,кожата цял ден,това ако е семпло...Малко по-сладък е от оригинала,но трайността му е безкрайна. Освен ако,последната година не са му "бутнали" формулата,но не вярвам да е толкова фрапиращо.

# 496
+1 за Зак Bitter Peach.
Изключително траен ,шлейфов и остава във въздуха дълго време.
Мисля да пробвам и този на Рефан.
Но на Зак е трепач.

Последна редакция: чт, 26 окт 2023, 15:10 от mavina1380

# 497
А на Рефан кой номер е?
+1 за Зак Bitter Peach.
Изключително траен ,шлейфове и остава във въздуха дълго време.
Мисля да пробвам и този на Рефан.
Но на Зак е трепач.

# 498
016 Bitter Peach/Tom Ford  - Рефан

# 499
016 Bitter Peach/Tom Ford  - Рефан
Много благодаря 😘

# 500
Току - що ми пристигна пратката от Мартинез - на сляпо си купих Santal Kardamon Lancôme - №302 - унисекс.
Обръщам внимание, че това е само моето първо впечатление от парфюма.
Много интересен аромат е това. Началото му ми напомня по нещо на Black Bvlgari / ето този: https://www.fragrantica.com/perfume/Bvlgari/Black-154.html  , но твърде отдавна го имах Black Bvlgari-то и споменът ми е доста избледнял...В началото посоката е тази, обаче! Ароматите са в едно направление. И който харесва единия, ще хареса и другия.  Абсолютно градски аромат. Бензинови изпарения, асфалтови изпарения, кожа...и някъде там, в дъното на нещата има и щипка сладост, капка алкохол и някакъв полъх на някаква мека ароматна дървесина. Парфюмът не избива в прекалено мъжка посока. Точно по средата е между мъжките и дамските /макар, че всичко е условно в тия неща/...Цитрусите, неролито, брезата, пачулито....на моята кожа ми звучат като лавандула. Много е красив парфюма. Имам  Starlight Xerjoff на Гиза - нямат нищо общо /и "Старлайт"-а е много красив, но това е съвсем,съвсем друг тип аромат/...Абсолютно е сигурно, че никой няма да ухае така на улицата, или в офиса, освен вас...Не знам дали ще си го оставя за себе си или ще му се порадвам известно време и после ще го пусна в размените, но със сигурност привлече вниманието ми и го оценявам по достойнство.
За трайност и шлейф още е рано да се каже. Мисля, че след първите 10 минути "асфалт, бензин и кожа", се прибира близко до тялото ви.

П.П. Ако има рокерски парфюм - това е той Simple Smile За студено лошо време, за кожено яке и кубинки...В града. Върху мотор. Simple Smile

Последна редакция: чт, 26 окт 2023, 19:33 от solar_fields

# 501
Току - що ми пристигна пратката от Мартинез - на сляпо си купих Santal Kardamon Lancôme - №302 - унисекс.
Обръщам внимание, че това е само моето първо впечатление от парфюма.
Много интересен аромат е това. Началото му ми напомня по нещо на Black Bvlgari / ето този: https://www.fragrantica.com/perfume/Bvlgari/Black-154.html  , но твърде отдавна го имах Black Bvlgari-то и споменът ми е доста избледнял...В началото посоката е тази, обаче! Ароматите са в едно направление. И който харесва единия, ще хареса и другия.  Абсолютно градски аромат. Бензинови изпарения, асфалтови изпарения, кожа...и някъде там, в дъното на нещата има и щипка сладост, капка алкохол и някакъв полъх на някаква мека ароматна дървесина. Парфюмът не избива в прекалено мъжка посока. Точно по средата е между мъжките и дамските /макар, че всичко е условно в тия неща/...Цитрусите, неролито, брезата, пачулито....на моята кожа ми звучат като лавандула. Много е красив парфюма. Имам  Starlight Xerjoff на Гиза - нямат нищо общо /и "Старлайт"-а е много красив, но това е съвсем,съвсем друг тип аромат/...Абсолютно е сигурно, че никой няма да ухае така на улицата, или в офиса, освен вас...Не знам дали ще си го оставя за себе си или ще му се порадвам известно време и после ще го пусна в размените, но със сигурност привлече вниманието ми и го оценявам по достойнство.
За трайност и шлейф още е рано да се каже. Мисля, че след първите 10 минути "асфалт, бензин и кожа", се прибира близко до тялото ви.

П.П. Ако има рокерски парфюм - това е той Simple Smile За студено лошо време, за кожено яке и кубинки...В града. Върху мотор. Simple Smile
Много любим ми е 😊😊😊. Кардамона в началото ме размазва. Аз лично не го виждам на мъж. Идеалнен за есента. Не го намирм близък до xerjoff  и магентата на Армани.
Единствено общото е, че са топли аромати, но всеки е различен..

# 502
  • София
Сигурно откривам топлата вода, но да си изпея песента все пак. Аз съм фен на Клое. Открих го 2001 година в Париж и от тогва не се разделям с него. Ползвала съм на Рефан имитацията-развалиха я. Има една остатъчна миризма на стари гримове и ме побърква. Замених със Заг, прилична реплика, но при последното зареждане пак ми се струва променен. И влизам тази вечер в Зара, викам си ще пробвам най-накрая техния вариант. Пръскам, абе доста различно.поразходих се, нещо не ме грабва след 10 минутно мотане из дрехите. Помирисах съседния, хареса ми, пръснах си на ръката-още повече ми хареса. По ярък от Клоето, доста по натрапчив аромат. Викам си що пък не, идва зима, ще ходи на студения въздух, направо ще го подгрява. Ред нещо си пишеше. Купих го. Еййй цяла вечер ми мирише от китката, хубаво, не дразнещо. Преди малко проверих на кой аджеба е реплика а то да се окаже на Бакара Руж. Не че съм го пробвала оригинала, толкова пари няма да дам за парфюм. Та кой друг бисер на Зара сте харесали. Аз много доволна от откритието си, ще видим утре в офиса дали ща да доволни. ММ ще го зашметя с цената на оригиналния.

# 503
  • BG-DE
True amore имитира Делина и им е добър, Sublime Epoque - My way много добра имитация, Velvet Shadow - Oriana PDM. Тези на Зара имам, харесвам и намирам за сполучливи, освен споменатия от теб Red temptation 😊

Последна редакция: чт, 26 окт 2023, 23:14 от Menerva

# 504
  • София
Aромат сходен с ADDICT Martinez 110-може ли мнение за този. Все отлагам запознанството с него, а това май е версията от 2002г., за който чета много хубави отзиви. Рефанския май е 2014г., защото го водят към свежите, а аз искам топлия, за предстоящия сезон.
   Днес си взех пак на Мартинез 333-Signature. Имам и този на Кристина Агилера, който го дават също много близък и утре ще ги сравня как са като трайност...но не познавам оригинала. Докато се начудя много му скочи цената, а и четох, че този на Мартинез е мнооого добър и си взех него.

# 505
Ред Ванила на Zara много любим и много подходящ за есен зима

# 506
  • Истанбул
А14 на DP Addict е много сполучлив и траен.Поне такъв беше преди години,когато се появи оригинала.
За мен най-хубавия аналог на Бакара Руж е този на Зара ,мъжки.За съжаление е от старите им колекции и вече го няма.Даже мъжът ми,който е парфюмен" инвалид"го хареса.

# 507
Сигурно е коментирано, но пак да попитам. Да ми препоръчате добър аналог на Lira Xerjoff? Много харесвам оригинала, но от проба останах с впечатлението, че не е много траен. Мартинез дали са се справили добре?

# 508
  • BG-DE
Според рускините във Фрагрантика Devotion на Долче и Габана бил като копие на Лира, ако го познаваш би ли споделила дали е така? Извинявам се, че не е съвсем по темата 😊

# 509
Хмм, не съм го тествала още Devotion. Много интересно, ще хвърля едно око на ревютата. Имам един https://www.fragrantica.fr/parfum/Les-Senteurs-Gourmandes/Tendre … eleine-43168.html много приятен  и вкусен, ухае на бисквитки и доближаващ се до Лира поне откъм ревюта, но отчайващо нетраен.

Общи условия

Активация на акаунт