СЪРБИЯ, Белград, Ниш, Златибор и всичко останало…/Тема 3/

• 43 899
  • 632
  •   1
Отговори
# 495
“Не работи” в кавички.
 Сядала съм на различни места и в Пирот, и в Димитровград, и в Ниш.
Никъде “не работи” пос терминала Joy
С карта плащам само в Лидл и в аптеката.
В Револют има вече динари. Преди нямаше или аз не съм видяла.

# 496
  • софия
Заповядай една снимка за да си избистриш стила.

Определено нямам проблем със стиловете. Това е снимка на стол на предприятие.
В статията, от която e снимката, много ясно се вижда всичко. Ясно е написано "закусвалня". Но и в столовете на предприятията обстановката беше същата.

Последна редакция: пн, 11 авг 2025, 13:51 от zvаnchе

# 497
  • София
Миленка, посоченото време е докато преминахме границата. За нас си струваше и беше оправдано, все пак говорим за 1 час, понякога толкова чакаме за доста по-неприятни неща.

# 498
В Белград има ли опция в заведение да не може да платиш с карта Револют?

# 499
  • София
Всеки си преценява дали му е приемливо. В останалото време от годината на Калотина не се чака изобщо. За мен час чакане е много изнервящо и ако пътуването в тази посока не е наложително, просто избирам друга дестинация. Тъй като живеем в западните покрайнини на София, за час и нещо стигаме до Пирот, а с чакане става двойно.
Иначе за ПОС терминала ми стана ясно, че си искат кеш. Проблемът беше, че не бях взела достатъчно динари. Но последният път се изненадах, че и в магазинче за плодове и зеленчуци може да се плаща с карта и си купих хубав сръбски боб. Така че само в кафаната и в хлебарницата не можеше с карта.

# 500
  • София
Миленка, в двете кръчми плащахме в левове. Удрят в курса, но не ни се занимаваше да купуваме динари и така ни беше удобно.
За нас 1 час чакане не е изнервящо. Говорим си, смеем се и времето минава неусетно. Но всеки с нервите си. 😃

# 501
  • София
Това за левовете в кръчмите е полезна информация. За Димитровград знам, че взимат, но в Пирот не са ми предлагали да платя в левове. На мен в края на краищата ми стигнаха точно с включен бакшиш. Само хляб не можах да си купя на тръгване, но на следващото ходене бях подготвена, защото на Калотина (но от сръбска страна) за тоалетна можеше само с динари и обмених 5 евро Simple Smile. Сега с сещам, че и за бирените бутилки в супермаркета ми поискаха малък депозит, който можеше да се плати само с динари в брой извън останалата сметка, която беше с карта.

# 502
От аптеките какво купувате?
 Не ми се очертава скоро да ходя в Одрин, затова предния път в Пирот ходихме до аптека, но нямаха почти нищо от тези, които купувам от Турция като активни съставки.
нЕма, нЕма..

# 503
Rapidol S швейцарско лекарство за главоболие и простуди. Има и менструал. Със сходни съставки като Нурофен.

# 504
  • София
Rapidol S швейцарско лекарство за главоболие и простуди. Има и менструал. Със сходни съставки като Нурофен.

Потърсих от интерес и това съвсем не е швейцарско лекарство. Компанията е сръбска, част от глобална компания https://www.bauschhealth.com/about-us/our-locations, която няма много общо с Швейцария.

# 505
Така да бъде, Не съм се ровила. Доверих се на аптекарите. Те така ми казаха. И сръбско или щвейцарко, лекарството е ефикасно и наполовина по-евтино от Нурофена.
Съфорумка пита, аз споделям дългогодишен опит. Това е.

Последна редакция: пн, 11 авг 2025, 19:03 от SilviPv

# 506
Някой ходил ли е до Белград/Нови Сад, откакто има протести? Исках септември края, но слушам, че още има, и не знам колко е безопасно в момента. Имало палаткови лагери и снощи е имало сблъсък между двете групи.

# 507
  • София
Някой ходил ли е до Белград/Нови Сад, откакто има протести? Исках септември края, но слушам, че още има, и не знам колко е безопасно в момента. Имало палаткови лагери и снощи е имало сблъсък между двете групи.

Бяхме в Белград от 2-ри до 4-ти май. По това време беше спокойно, кипеше от живот и си изкарахме много хубаво.
Около парламента беше заградено и се виждаха някакви палатки, но никакви хора.
Месец преди да пътуваме и месец след това по новините даваха репортажи за големи протести.

# 508
  • София
Тонка, може ли да дадеш координати на хотела, моля.

# 509
  • София
елказелка, хотелът е Prenociste Gazela, намира се от лявата страна на Лидл. Резервирах през Букинг, но най-добре директно, защото още повече ще падне цената, въпреки че изобщо не е висока.

Общи условия

Активация на акаунт