СЪРБИЯ, Белград, Ниш, Златибор и всичко останало…/Тема 3/

• 43 893
  • 632
  •   2
Отговори
# 510
Момичета, кажете някакви традиционни сръбски ястия, освен плескавица и караджордевич шницел?
И заведения, механи в Белград, където да отидем?

# 511
# 512
  • София
Здравейте, моля ако някой е теглил кеш в Сърбия, да ми каже банкоматите по колко динара дават? Аз имам спомен за 2000, ама беше преди 3 г. Скоро не сме теглили, но сега ще ходим в някакво малко градче и само кеш може да се плати!

# 513
  • София
А защо просто не си обмените тук?

# 514
5000 динара сме теглили без проблем на 1 път

# 515
  • малкия йеросалим
Влизам набързо с едно въпросче.
Ще минаваме транзитно през Сърбия и Черна гора  през септември с крайна точка Хърватска.Та въпроса ми е дали ще ми върши работа да плащам с евро или е по-удачно да обменям в тяхна валута? По принцип предпочитам да плащам с Револют, но не знам дали ще мога да плащам навсякъде.Общо взето харченето ще е за хапване или в някой магазин по път.

# 516
  • софия
Не бих плащала във валута, различна от местната. Курсът ще си го определят на око, а в Сърбия не обичат плащане с карта. Само на бензиностанциите на магистрала е сигурно, че може.

# 517
В Черна гора официалната валута е евро.
В Сърбия еврото няма да ви го вземат никъде във вътрешността на страната. Минава само по пазарите и ресторантите покрай българската граница.
Официално може да платите само магистрални такси в евро.
В Револют има сръбски динари. Открийте си сръбска сметка и обменете там лев в динар. Ако ви останат пари, ще ги смените в приложението обратно в лева.

# 518
  • софия
Ако ще се плаща с карта, няма никаква нужда да се превалутира в Револют. Ако приемат него, ще приемат и всяка друга карта. Проблемът е по принцип в плащането с карта, а не в това каква е тя.

# 519
  • Варна
Току-що се връщаме от Сърбия. За магистралите плащахме с карта ( не е Револют). В магазините - също, но в заведенията искат в кеш - могат да ти сметнат в евро, дори в лева, но курсът е както те си го определя - всеки път беше различен. На някои забележителности искат само динари в кеш. Еко таксата също я поискаха в динари. Хотелът платихме в евро. Така че е добре да има и пари в местна валута. На нас за три дни в Сърбия ни стигнаха 100 лева обменени в динари. Ние се връщахме от Хърватска. Минахме през Босна и Херцеговина, а за там също трябват пари в брой - от техните марки.

# 520
Ако ще се плаща с карта, няма никаква нужда да се превалутира в Револют. Ако приемат него, ще приемат и всяка друга карта. Проблемът е по принцип в плащането с карта, а не в това каква е тя.

А, има има. Особено ако банката е ДСК Joy
 Първо зависи от банката и второ зависи какво сте подписали като условия.
Аз имам такса за превалутиране като плащам с ДСК, затова не го правя.
С карта Револют няма такса за превалутиране когато не са сменени предварително (от пон до петък). Събота и неделя взима такса.
Когато валутата е предварително обменена, такса няма от понеделник до неделя.
Затова е най-добре да се сменят динари в приложението и да забрави.

# 521
  • София
Влизам набързо с едно въпросче.
Ще минаваме транзитно през Сърбия и Черна гора  през септември с крайна точка Хърватска.Та въпроса ми е дали ще ми върши работа да плащам с евро или е по-удачно да обменям в тяхна валута? По принцип предпочитам да плащам с Револют, но не знам дали ще мога да плащам навсякъде.Общо взето харченето ще е за хапване или в някой магазин по път.
В Черна гора официалната валута е евро. Wink Остава само Сърбия. Магистралата се плаща с карта. Бензиностанциите също.

# 522
Здравейте, как е пътят до Стрезимировци?
Бихте ли минали за Черна Гора и Албания от там или е по-удобно през Калотина? Вие бихте ли заобиколили Косово или не е опасно?

# 523
  • София
Бихте ли минали за Черна Гора и Албания от там или е по-удобно през Калотина? Вие бихте ли заобиколили Косово или не е опасно?
За Косово имаше някакви допълнителни плащания (май за пътни такси ), които доста оскъпяваха пътуването и затова го избегнахме. Иначе сме се прибирали от Черна гора през Албания и Македония. Граничният пункт е при Гюешево. Магистралата в Македония беше доста разбита (може да са я оправили), но иначе има съвсем малко планински участъци. Спестява се страшния стръмен път в Черна гора, за който казват, че е с много красиви гледки.

# 524
  • In transit
През Косово не е опасно, пътищата им са супер, имат чудесени магистрали. На границата плащате такса "гражданска отговорност" при влизане в страната. По спомен сумата беше 15 евро за 15 дни. Както са ви казали, се влиза през Гюешево и се минава над Скопие. Не се влиза в града.

Общи условия

Активация на акаунт