СЪРБИЯ, Белград, Ниш, Златибор и всичко останало…/Тема 3/

• 41 330
  • 617
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Пътувала съм няколко пъти с куче еднодневно до Сърбия.Не съм  срещнала негативно отношение Сядали сме на ресторант с лятна градина с него.Не може да се сравни с гостоприемството в Гърция,където първи носят на него вода в заведение преди да обслужат нас, човеците. Сега ще пътувам с хотелско настаняване заедно с него в спа курорт .Ще ми е интересно как ще прекараме...

# 601
Дори град не сте написали. 😃
Благодаря ....има вече😁
По това време не би трябвало да имате проблеми по границите.Роне се надявам,защото и ние мислим да отскочим до Ниш за ваканцията на учениците.С бебе съм и се надявам да няма голямо чакане, че не е от най-спокойните.

# 602
Spanish,бихте ли споделила кой е курорта?

# 603
Srpsko Andrejevo Selo е страхотен комплекс в Белград. Там винаги са ни посрещали страхотно и ресторантът им е чудесен. Не е в центъра, но с кола е много удобно, предвид че в центъра има голям паркинг до Крепостта.
Хотелът е чист, топъл и на много добри цени.

# 604
Пътувала съм няколко пъти с куче еднодневно до Сърбия.Не съм  срещнала негативно отношение Сядали сме на ресторант с лятна градина с него.Не може да се сравни с гостоприемството в Гърция,където първи носят на него вода в заведение преди да обслужат нас, човеците. Сега ще пътувам с хотелско настаняване заедно с него в спа курорт .Ще ми е интересно как ще прекараме...

За Сърбия и Гърция да, на 100% чудесно отношение към кучето. Аз писах за Македония.

# 605
Може ли малко повече информация за зоопарка в Ягодина?

Мислехме да водим синът ни до Белград заради него, но приемам идеи и за други места.

# 606
  • при моите деца .....
Хубав, спретнат, зелен, малък...
Хареса ни.
Срещу зоологическата градина има хубав парк, а диагонално и аквапарк - лятото е по-добър вариант за посещение. 

# 607
Здравейте, аз искам да попитам някой по-запознат за няколко спестени часа има ли смисъл да се лети със самолет до Белград?

До колкото знам до там пътят е дълъг, но поне не е толкова криволичещ.

И за Скопие, Албания и Черна гора искам да попитам тук ако не е проблем, защото темите за С. Македония, Албания и Черна гора са много стари и необновявани. И до трите има повечко завои. За там пък бихте ли ме посъветвали да летим от София? Уви, май спряха полетите на Гъливер до Скопие, но пък то е и най-близо от изброените. За Черна гора и Албания направо се плаша като видя на картата за какви завои и планини става въпрос.

# 608
До Черна гора не съм ходила. Албания през Гърция е по-добре, отколкото през Македония, но и в двата случая ми е далече и нямам намерение пак да ходя. До Белград е само магистрала. Местните си минават по долни пътища, за да не плащат такси и магистралата е почти празна. Много приятен маршрут. Македония с магистралата е същото положението.

# 609
Да, най-вероятно до Белград ще сме с кола или автобус.
За другите ще правим отделни пътувания с полет с прекачване. За който се интересува за Тирана ми дава това с прекачване от Атина и чак не мога да повярвам, че сумата може да е толкова ниска:
Скрит текст:

# 610
  • някъде ... тук ...
В Албания не съм ходила, за Макединия вече е писано.  Но в Черна гора не е толкова страшно, поне за нас. Голяма красота е планината, но не ни плашат завоите. Караш внимателно и спираш за гледки Wink Ходихме от към Хърватия по брега и се прибрахме през Сърбия но през планините. Пътищата бяха ОК.

# 611
До Албания се очаква Уиз еър да пуснат полет от София, дано не са се отказали.
 Иначе самолета до Белград е опция за през лятото когато се чака с часове на границата.
Скоро има фестивал в Димитровград на сушеницата, и Миле Китич има концерт. Каниха ме на екскурзия, но ще пропусна.
30 минути ни е до границата, но ще висим 4-5 часа и не си струва.

# 612
Кога е фестивалът на сушеницата?

# 613
На 15.11 е екскурзията, 25 лв от София.
Предполагам, че фестивала е петък, събота, неделя, не съм чела.
Попринцип си заслужава за толкова пари, защото с кола ще излезе повече, а и с междуградския транспорт само билета в една посока е толкова.
Има варианти Суковски манастир + Димитровград, манастирите + Пирот + Димитровград.

# 614
  • София
Преди няколко години се прибрахме от Котор през Албания (Тирана), Охрид, Скопие. По-планинско беше малко преди да влезем в Македония. В Албания голяма част от пътя беше магистрала, а обикновените пътища определено бяха по-добри от тези в Черна гора (имам предвид дупки и неравности). Иначе само съм чувала за планинските пътища в Черна гора каква красота са. Много ми се искаше да минем от там, но вече беше станало юли и не посмяхме да минем през Сърбия заради големите опашки на границата. През Албания и Македония нямаше никакво чакане.

Общи условия

Активация на акаунт