СЪРБИЯ, Белград, Ниш, Златибор и всичко останало…/Тема 3/

• 41 328
  • 617
  •   1
Отговори
# 585
  • при моите деца .....
Ще пътуваме за Сърбия, Ягодина, цел Зоологическата.
Дано все още има жираф, че той ни е целта.
Въпрос - да сменяме на границата или да пазаруване с евро?
Карти?
Предварително благодаря!

# 586
  • София
Жираф със сигурност има в зоопарка на Калемегдан в Белград, септември бяхме. Много ни хареса, бяхме оставили Ягодина за на връщане, но си видяхме жирафа в Белград и не се отбихме в крайна сметка.

# 587
Жираф в Ягодина има. Казва се Йованчо и е много контактен. Идва до вас. Белградския е по надут Simple Smile

Последна редакция: чт, 23 окт 2025, 10:43 от SilviPv

# 588
А пингвини дали има в някой зоопарк в Сърбия?

# 589
В Белград има

# 590
Пингвини има и в Скопие, ако ви е по-близо от Белград. Зоопарка там е по-малък, но е много приятен. Има доста лъвове и тюлени и слон. А в Белград вече няма слон.Ако имате интерес, ще разкажа подробно и за Зоопарка, който струва три лева, а за деца е безплатен и цялостно каква да правите в града за един уикенд. Хапване, лифт и един красив каньон.

Последна редакция: пт, 24 окт 2025, 11:25 от SilviPv

# 591
Разкажете!

# 592
Внучето е голям фен на животните и сме обиколили над 20 Зоопарка в Европа. Някои като Фазано, Белрад и Ягодина по няколко пъти. Нямаме ли какво да правим уикенда и отиваме в Скопие. Онзи ден се върнахме от поредното ходене там. За повече от два дни може и да доскучее, но два можете да прекарате страхотно.
Има много хубав лифт, който се качва на планината Водно и стига до Милениумския кръст. Гледката от там е уникална. Има заведение.  Може да пиете кафе, чай и т.н. Има пейки и детска площадка. Много хубава беседка за снимки, на ръба на скалата.
Каньона Матка е много красив, има и разходка с лодка.Съвсем до Скопие е. И на двете места не препоръчвам да се яде. За обяд винаги предпочитам Старата Скопска чаршия. Много е приятна и колоритна. Пълна е ресторантчета, кафенета и сладкарнички. Аз препоръчвам да хапнете кебапчета в “Космос”. Има и пазар на Старата чаршия с евтина храна и дрехи.
За вечеря има две улици в града Дебар Мало и Бохемска.Една срещу друга са. В който ресторант там да хапнете няма да сгрешите. Ние хапваме в Скопски мерак. Храната в Скопие е вкусна и по-евтина от Сърбия.
Винаги гледам да спим или около заведенията на Дебар Мало, за да пием и по една ракия или ако сме непиещи в един хотел в подножието на планината.Вила Елени се казва.От терасата се вижда целия град.
Имат няколко Мола, ако вали:)
За центъра и паметниците няма да говоря. Многооо са, много. Някои ги харесват, други не.Но всички си правят снимки там 😄
Зоопарка е евтин, уютен, зелен. Има слон, който се казва Даела. Пингвини, тюлени, хипопотам, тигър, мечки, бели вълци, фламинги и още много животни. Развъждат  бели лъвове и имат цяло семейство баща, майка и три деца Луна, Хана и Ана.
Има и Динопарк в самия Зоопарк, плаща се отделно, но пак на символична цена.

Последна редакция: пт, 24 окт 2025, 11:24 от SilviPv

# 593
  • 1st floor
Има ли проблем с македонците към днешна дата? Агресия, друго? Просто така ли си оставяте колите някъде или търсите охраняем паркинг?

# 594
  • София
Ние пътувахме в края на май и началото на юни. Не сме имали никакви проблеми. В Скопие като бяхме на крепостта мъжът ми остана при колата, защото системата не ни позволяваше по никакъв начин да си платим паркинга и за да нямаме проблеми от такъв вид естество. После стоеше на  паркинг пред хотела. На Каньона Матка я бяхме оставили, в Охрид- пред апартамента, който бяхме наели -  имаше обособено парко място. На връщане - в Прилеп я оставихме на 1 паркинг, а в Македонска Каменица - на някаква улица.

# 595
Ние вчера се върнахме от Македония и навсякъде срещнахме добро отношение. В Скопие към мястото на настаняване имаше паркомясто в закрит паркинг, а на другите места - паркирахме на обособено паркомясто на улицата, както в споменала и sea.sea.
2 неща ми направиха недобро впечатление, но явно по тези въпроси са застинали в миналото.
Едното е,че на абсолютно всяко заведение не носеха чинии и прибори за детето, все едно то няма да яде и не е човек.
Другото е,че никъде не пускат с кучета и всички видят ли куче, го заобикалят отдалеч - и малки и големи. Явно ги отглеждат с насаждане на страх от кучета.

# 596
И на мен ми направи впечатление, че всички бягат настрани като видят куче, а бездомни има много.
Хайде по Сърбия няма чак толковя кучета, но в Скопие имаше на всеки ъгъл.
Най-много кучета съм виждала пък на плажа на Неа Перамос в Гърция. Направо скачат по шеглонгите както лежиш.

# 597
Здравейте,  да ми препоръчате място да отсядане за 5 човека в Белград и също някое ресторанче с нормални цени...
Какво задължително трябва да видим в столицата на Сърбия и някой влизал ли е през Румъния... търся алтернативен начин да влизане и излизане не през Бг граница

Последна редакция: пн, 27 окт 2025, 23:18 от elf575

# 598
  • София
Дори град не сте написали. 😃

# 599
Дори град не сте написали. 😃
Благодаря ....има вече😁

Общи условия

Активация на акаунт