🐑 ''Фермата 9: Нишката на живота'' - тема 2 (11.09 - 19.09) 🐄

• 23 217
  • 450
  •   1
Отговори
# 210
Петър трябва да го изкарат рязко от зоната му на комфорт и да го поставят в ситуация, над която е наясно, че няма контрол, тогава ще се панира направо.

Последна редакция: чт, 14 сеп 2023, 08:02 от dia4ti

# 211
Имам въпрос относно играта с въпросите от Алманаха - винаги ли ще е за 4 точки или има възможност да бъде за 3 или 5?
За 3 не може да бъде, защото от 1 до 3 точки са индивидуалните игри, а 4 и 5 са отборните игри. Предполагам, че винаги ще е на 4 точки.

# 212
  • Вестерос
Не съм казала, че от 30 и един ден отгоре, и вече нищо не става от теб, ама от 30 до 43 са доста години... Нито, че точно до 30 трябва да си се ориентирал напълно и да си съградил стълбовете на живота - кариера, дом, семейство. Пешо се държи точно като тйин на лагер. Но днешното ни общество е такова, че хората почнаха да узряват късно, да се сещат какво искат късно, да се женят късно, да раждат късно. 50 ги имат за новите 30, ама Природата в крайна сметка не мисли баш така.
Елена е супер неприятна персона, да си кажа.
Елена ако разбере, че и в темата за Фермата е намесена, ще припадне!

Хайде стига вече...

Вчера и днес ми беше що-горе интересно. Жените не ги различавам и аз. Много си приличат външно повечето. Разпознавам само Нанси, ясно защо, Иванка, че е руса и я дават на синхрон често и Теодора, че рева.

# 213
Това с Петър и Моника ми идва too much. Не могат да ме убедят че това е истинско между тях. 😶
Тези двамата имат нещо още от кастинга. Не е реално да се лепнеш за мъж на 3тия ден, в който го познаваш. Толкова е скучно това момиче. Дори красиво не е чак толкова... и как му виси по врата, в скута. И каква е тази Ралица, дето все я споменават? Не е на център хич

# 214
Може би визираш Валерия? Тя опонира на Петър.

# 215
  • София
Ето, оказа се, че тази вечер си "стоях" повече във Фермата - ИВ само около рекламите и няколко време след тях. Не съжалявам, не съм и прекалено въодушевен. Рано е още, но интригите и любовта започнаха. А Канатица добавиха някоя пара в раклата си.
Играта ми хареса повече от предишните (като че ли; следих я - почти не вярвах, че "бедните" ще успеят да спечелят, както почнаха, зарадвах им се). Също смятам, че не направиха удачен избор с "отбор-дуелист" за утре сред противниците си. Но ще видим.
За Моника и Петър. Той си ми е един "селски бийтълс" (имам си такава категория) и повече вярвам, че умее да си прави сметката - нищо, че се лутал в битието и бизнеса. Дамата е хубава, някак слънчева и (засега) май пряма и будеща симпатии. Но също е твърде вероятно и тя да си прави калкулации с "прикрепването". Към края се видя, че Питър Дъ Фарм Елдър й обеща нищо лошо да не й се случва. Явно се получава (и за двамата) невероятно добра калкулация.
В някакво промо (май?) видях, че ще има рязане на греди/талпи, дано не стигнем и до горящата каруца, все пак. Но, да кажа, че беше по-добра вечер - от предишната.
И една шега (усмихнете се, дами!). Някои не откриват в този сезон мъже, които да са им "по вкуса". Ами, в това отношение - това е грешното предаване; тук са просто фермери; правят се на селяни, един вид, някои имат мускули, но дланите им в мазоли. Гледайте онова, в което мъкнат 3-4-5-6 варела без напъване (и имат акъл, колкото във варелите, но пък и за какво ли им е).
Слава на Бога на ТВ-зрителя, започна и МастърШефа. Там няма много мегдан за гавра с амазонки, ратайски рай в обора и жив жокер за сметка на предишни 30 такива.

ПС. Ралица е сестра й - дето все й думала да не вземе да се влюби във Фермата.

# 216
  • София
Най-накрая ги запомних май. 😁

Моника ми изглежда влюбена, боготвори го, но според мен малко избързва. Докрая може и да го намрази. 😁 В очите на Петър не виждам все още този блясък, по-скоро сексуално го привлича.

Канатица бяха много по-добри, особено Кико. Само на стрелянето имаха проблем.

Нанси ми изглежда, че е свикнала покрай децата малко да казва постоянно на някого да прави нещо и да ги следи. Иначе ми изглежда готина.

# 217
На мен ми допада за момента форматът, но пък нямам поглед над миналите сезони и не мога да преценя дали е по-добре или по-зле. Из предните страници се коментираше, че Елбетица били "мамили" и че водещите фаворитизирали отбора, ама това не е баш така. Щото ако беше, днес когато Цвети наруши правилата с 2то яйце не беше санкционирана по абсолютно никакъв начин. Че даже им зачетоха точката, въпреки че не мина над мрежата и спечелиха играта xD На мен това ми прилича на фоворитизиране Grinning

# 218
И една шега (усмихнете се, дами!). Някои не откриват в този сезон мъже, които да са им "по вкуса". Ами, в това отношение - това е грешното предаване; тук са просто фермери; правят се на селяни, един вид, някои имат мускули, но дланите им в мазоли. Гледайте онова, в което мъкнат 3-4-5-6 варела без напъване (и имат акъл, колкото във варелите, но пък и за какво ли им е).
И как стигнахте до заключението, че като в този формат не харесвам нито един мъж, то в онзи са предпочитаните от мен? И защо изхождате само от външен вид? Питам широко усмихната 😃

# 219
  • София
Ако визирах конкретно Вас, щях да Ви цитирам пълно и да Ви спомена. Виждам, че доста съфорумки пишат в няколко теми и там (ИВ) има персонални оценки на физика/интелект на играчите. А иначе, в предишни Ферми имаше свестни мъже (с оценки за физика не бих се наел аз).

# 220
От 4ти сезон насам не съм пропуснала епизод, но тази година още на 1вия се отказах. Тотално избягаха от първоначалната идея и чар на предаването. Аман вече и от баба Дешка Rolling Eyes Това с разделянето на отбори изобщо не ми харесва, а и вече има такъв формат. Участнците също невзрачни, дори дразнещи. Превключих на ИВ, които никога досега не бях гледала, но взеха, че ми харесаха и сега следя тях.
Вече 10тина дни след старта, струва ли си да дам шанс на иначе любимата ми Ферма?

И малко офтопик за ИВ, че не ми се пише и в онази тема, а знам, че и тук има почитатели:

Скрит текст:
както казах, досега не бях гледала нито един епизод от минали години, не знам нито един предишен участник, но сега много ми хареса. Кой сезон досега е бил най-интересен, за да го изгледам? Благодаря!

# 221
Siska25, Моника не е хитра като Петър. Тя си хлътва по всички правила на изгубването на акъла по мъж.
Петър обаче е съвсем наясно, че любовна сюжетна линия ще го държи дълго във Фермата, а Моника въобще не се сеща от къде е тая негова абсолютна сигурност. А аз не съм сигурна, че той се увлича така светкавично както тя, ами просто се възползва от ситуацията, защото се сеща, че това му гарантира максимален престой заради рейтинг. Петър е хитрец и от всяка ситуация ще се опита да извлече максимална изгода.

За Петър споделям напълно мнението ти, но в невинността на Моника се съмнявам. И аз съм жена и не са ми чужди присъщите ни номера. Може и да греша в преценката си, но Моника изобщо не е вчерашна, колкото и да го играе сладка и невинна. От 10 дни са заедно, а тя обсъжда чувствата си, сякаш е общувала с Петър няколко месеца. Прекалено е центрирана в отношенията им още от ден 1. Тя го примами и се лепна за него, което му дойде добре дошло. Моника постоянно споменава напътствията на сестра си, което предполага, че надълго и нашироко са обсъждали всякакви варианти за играта и как Моника да оцелее по - дълго. Очевидно е умна девойка, а и не е като да не е виждала мъж. Всичко това, поне за момента, ми дава основание да изключвам силни и искрени емоции от нейна страна. Но жените умеем да се самонавиваме и хипнотизираме, така че скоро може и наистина да развие реални чувства на привързаност.

От мъжете и на мен абсолютно никой не ми харесва като мъж. Някои са по - симпатични от други (Коко и Андрей), но още не са показали характер, който да ме привлича и да им се кефя, но то като се замисля досега не съм харесвала мъж от последните 3 сезона на Фермата, та не ставам за извадка.

# 222
Това с Петър и Моника ми идва too much. Не могат да ме убедят че това е истинско между тях. 😶
Тези двамата имат нещо още от кастинга. Не е реално да се лепнеш за мъж на 3тия ден, в който го познаваш. Толкова е скучно това момиче. Дори красиво не е чак толкова... и как му виси по врата, в скута. И каква е тази Ралица, дето все я споменават? Не е на център хич

Не е невъзможно да е от кастинга, но има и нещо друго, затворен в подобна среда чувствата се развиват по коренно различен начин, изцяло преценката ти за хората е коренно различна, независимо дали става дума за положителна или отрицателна.
Напълно възможно е нещо, което извън формата не можеш да му обърнеш внимание да те подразни , да те разстрои, или пък да събуди в теб положителна емоция.

Много ми се иска да видя смяна в отборите, тоест червените да отидат в Рая, а зелените в Ада, просто, за да може да се развият малко повече  образите.

Надявам се това между Моника и Петър да е истинско, смятам противно на очакванията на всички, че Моника може да повлияе много положително на Петър. Мъжете лъвове, когато обичат истински се разнежват страшно много и са склонни на огромни промени. Може би именно такъв плам му липсва на Петър, за да омекне, да спре да философства и да бъде по-успешен в личен и професионален план, без да се надига в него това чувство за постоянно изпъкване (което между другото е сериозен комплекс)

# 223
Петър в седнало положение изглежнда много по-доборе отколкото прав.

# 224
  • София
Пусната е новата анкета! 😊

И този епизод ми хареса.
Играта беше много забавна. Допадна ми.
Браво на Канатица, какъв обрат само след 14 минути първоначално ходене по мъките. Много се зарадвах за тях. 😊
Според мен стрелбата на Жорката С изяде главите на Елбетица.

Иван много бързо крампира нещо. Тц тц.
Ако от Елбетица знаеха... Лоши индикации са това за ОФП-то на Ванката и евентуалните му по-сериозни шансове за формата.

Трябва да отбележим отличното представяне за своя отбор на Станислав. 2 от 2 яйца!

Прекалено много започнаха да дават Петър и Моника, което ми е скучно общо взето. Но явно няма какво друго да се излъчва. Другите не създават интересно съдържание най-вероятно...

Продукцията като цяло с първоначалното си разпределение даде едно рамо на Елбетица, така че Канатица нямат кой знае какъв избор, но според мен вместо Сергей трябваше да изберат Станислав и Моника вместо Емилия. Т.е. Георги С, Станислав и Моника. Но и този им избор не е лош и имат своите шансове.

Според мен от Елбетица ще изберат за свои противници: Георги, Кенан и Лилия или БСП Ферма, хаха. Не изключвам и Иван и Цвети разбира се. Изборът пред Елбетица определено е по-разширен и с повече варианти.

Общи условия

Активация на акаунт