За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 108

• 34 276
  • 754
  •   1
Отговори
# 165
И ние в началото бяхме на Аптамил прематюр и Аптамил АР кутии по 400 гр., но цената на кутия беше по около 29 лв. Но явно има и по-скъпи млека, не знам... 🙄

# 166
А да питам аз извън темата за АМ-то.
Във вторник водихме детето на лекар, че от миналия ден постоянно беше с температура, оказа се, че има гнойна ангина. Вече е ок, не вдига температура, утре е 5-ти ден антибиотика и ще го спра, обаче забелязвам, че кашля много, не е суха кашлицата, всяка нощ се буди и плаче и кашля по много време. Ще допълня, че пие сироп за кашлица (Мукоплан лека нощ) още от преди да знаем, че има ангина + (нещо си)декандра 😁 едни там топченца.. Та! Въпросът ми е, нормално ли е това кашляне или трябва да го заведа в понеделник пак, има ли вероятност да се влоши?

П.с За Мукоплана, мисля го пие от събота, тоест вече 1 седмица, бутилката е почти накрая, дали да продължавам да го давам, страх ме е да не “предозира” 😁

# 167
Възпаляват се все повече бяха червени точки а се превърнаха в червени топчета ,мисля ,че е нахапан от комар ,но не се махат а стават по-голями,мислите ли,че трябва да го заведа на лекар ?

# 168
Тук казват, че кашлицата до 4 седмици може да се влачи ... и така си кашлюкат децата.
По случайност вчера с друг колега от бг обсъждахме, че на тяхното момченце лекарят казал "ааа, не се притеснявайте от 6-8 седмици "😵‍💫😵‍💫😵‍💫
Е ние разбира се се притесняваме, но истината е че просто отнема време да се изчисти кашлюкането 🤷‍♀️

Във вторник водихме детето на лекар, че от миналия ден постоянно беше с температура, оказа се, че има гнойна ангина. Вече е ок, не вдига температура, утре е 5-ти ден антибиотика и ще го спра, обаче забелязвам, че кашля много, не е суха кашлицата, всяка нощ се буди и плаче и кашля по много време. Ще допълня, че пие сироп за кашлица (Мукоплан лека нощ) още от преди да знаем, че има ангина + (нещо си)декандра 😁 едни там топченца.. Та! Въпросът ми е, нормално ли е това кашляне или трябва да го заведа в понеделник пак, има ли вероятност да се влоши?

П.с За Мукоплана, мисля го пие от събота, тоест вече 1 седмица, бутилката е почти накрая, дали да продължавам да го давам, страх ме е да не “предозира” 😁

# 169
За мен са много малко 5 дни антибиотик при гнойна ангина, освен ако не е от тези с удължено освобождаване като Сумамед(амоксицилин), но той не е от предпочитаните при ангина. Ако антибиотика е зинат или аугументин се дава поне 10 дни. Защото гнойната ангина лесно рецидивира, ако не е напълно излекувана.

# 170
За мен са много малко 5 дни антибиотик при гнойна ангина, освен ако не е от тези с удължено освобождаване като Сумамед(амоксицилин), но той не е от предпочитаните при ангина. Ако антибиотика е зинат или аугументин се дава поне 10 дни. Защото гнойната ангина лесно рецидивира, ако не е напълно излекувана.
Не знам как се казва, шишенцето е вкъщи, каза ни лекарката 5 дни най-много,
сироп е. На 12 часа, разтваря се с вода, а и като гледам е горе долу за 5-6 дни, защото и той е накрая. Става въпрос за дете на 1г.4м. не знам дали е ок да му давам антибиотик 10 дни… А кашлицата не знам как може да е нормална със седмици… ако синът ми се мъчи толкова време и не може да спи от кашлица и доктор ми каже така… 😁 без коментар.

Последна редакция: сб, 14 окт 2023, 20:36 от ForestFairy13

# 171
Така е, абсолютно 🙈 аз нашата си я тормозя и настоявам ... според мен тя вече просто знае, че с мен на глава не се излиза ... но местните го имат за толкова нормално ...

Не знам как се казва, шишенцето е вкъщи, каза ни лекарката 5 дни най-много. На 12 часа е,щ (сироп) разтваря се с вода, а и като гледам е горе долу за 5-6 дни, защото и той е накрая. Става въпрос за дете на 1г.4м. не знам дали е ок да му давам антибиотик 10 дни… А кашлицата не знам как може да е нормална със седмици… ако синът ми се мъчи толкова време и не може да спи от кашлица и доктор ми каже така… 😁 без коментар.

# 172
Не е малко детето и на новородени слагат антибиотик. Ако се дава по-малко време, просто е безмислено, все едно не е даван. Моето бебе беше на 8м. Когато Пи антибиотик 14 дни заради пиелонефрит(възпаление на бъбрека). Вярно че е по-сериозно, но и ангината е. Аз съм си патила с недолекувана ангина спиране на антибиотика след 7 дни и после рецидив и втори антибиотик. Но щом лекар е предписал толкова, дано да е достатъчно. Иначе повечето антибиотици, които са на сироп стигат за 5 дни и трябва да се купи второ шише, а при по-дълъг курс и трето.

# 173
  • гр.Пловдив

Моето бебе беше така- на 25.09-директно Т 39 ,педи обаче каза само нурофен и ако до 3 дни не я пребори да пристъпим към антибиотик Амоксиклав 600 ,имаше и лош дъх от устичката ,та явно вируса направо в гърлото е атакувал и пред ангина..Не се стигна до АБ ,уталожиха се нещата до преди 3 дни -сополи като река ,пак лош дъх ,кашлица No Mouth
Звъннах на педи тя каза,че щом няма Т -няма проблеми-капки Фенистил за хремата и сиропче Атусин -повтаряло я един вид ,т.е това била редовна практика на вирусите ..

# 174
Възпаляват се все повече бяха червени точки а се превърнаха в червени топчета ,мисля ,че е нахапан от комар ,но не се махат а стават по-голями,мислите ли,че трябва да го заведа на лекар ?
Нищо възпалено не виждам аз. До 2-3 дни ще намалее и изчезне. Докато чакате в чакалнята за пъпка от комар, може да залепите от от чревен вирус до Ковид.

# 175
  • до най-прекрасния мъж
При дъщеря ми става така, когато я ухапе комар (не всеки път, но доста често). На същия ден е малка пъпка, на следващия вече става червено петно, което е доста голямо. До 3-4 дни отминава и червенината избледнява. Аз също не бих водила дете на лекар за една пъпка. Навсякъде е пламнало от болни. Днес в аптеката имаше опашка от 10 човека и всеки нещо за кашлица и хрема купуваше. Не бих рискувала да вися при доктор без нужда.

# 176
Напълно сте прави,просто се притесних ,защото тук жена беше казала,че децата са й нахапани от комари и бяха получили алергична реакция ,лимфни възли и какво ли още не ,та реших да попитам дали е нормално това подуване ,благодаря

# 177
  • Бургас
Здравейте,
На малкият му се подува дясната бузка. Подува се леко, спада и така.
Не много, но го забелязваме.
Педиатърката, каза да спи на другата страна. С две думи, не се впечатли.Действително, подува се тази, на която спи.

Ще го заведем и на друг доктор-педиатър, за второ мнение, но ми е интересно да получа малко насоки, ако има подобен случай .

# 178
Здравейте!Искам да питам нещо.Дъщеря ми скоро прави 5 месеца и започнах захранване тя до сега беше само на АМ.От една седмица вече яде по няколко лъжички картоф с морков.Колко грама трябва да е пюрето за да не предлагам след него мляко.Знам,че е индивидуално за всяко бебче и неговия апетит но горе долу.Хапва го,харесва й и мисля да дам днес повечко.
Благодаря ви!

# 179
На моя син му се подуваше клепача,но това беше от обрив ,дано при вас да не е нищо сериозно
Здравейте,
На малкият му се подува дясната бузка. Подува се леко, спада и така.
Не много, но го забелязваме.
Педиатърката, каза да спи на другата страна. С две думи, не се впечатли.Действително, подува се тази, на която спи.

Ще го заведем и на друг доктор-педиатър, за второ мнение, но ми е интересно да получа малко насоки, ако има подобен случай .

Общи условия

Активация на акаунт