За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 108

• 34 274
  • 754
  •   1
Отговори
# 120
Дентокинд е хомеопатия, при превиващо се от болка бебе, не очаквайте ефект. По принцип уж действа с натрупване, тоест трябва да се приема редовно, за да има полза. Единичен прием няма да ви помогне с нищо.

# 121
  • Пловдив
Ако ползва биберон - намокрете го и го сложете за 5 минути в камерата/фризера и след това му го дайте. Аз само така се справям с болката от зъби.

# 122
Ползва биберон само докато заспива, но не го иска… пробвах да го сложа във фризера, ама не го иска нито студен, нито на стайна температура. Просто плаче истерично.
Снощи след панадола заспа. Надявам се да не се налага да давам повече, но не съм и от хората които ще оставят детето да се мъчи, само за да не му дадат лекарство..
Ако се сещате за нещо друго, което би помогнало..

# 123
Здравейте! Бебето ни е на 5 месеца и от мин събота има течни сополи. След няколко дена и гласчето му се промени и стана дрезгав. казаха, че е почнал да разива алергия, че е с ларингит, и започнахме лечение с хомеовокс, шуслерови соли3,4,7, фенистил капки, виброцил и калциев глюконат лактат.(1 път само му капнахме и черни капки коларгола мисля, че се казваха). Вече е и с разтройство откакто започнахме да му ги даваме. От вчера обаче, чувам, че подсмърча, пръскам със стеримар, но даже и с прахосмукачката нищо не излиза, явно нослето му е чисто, но като диша и сякаш е пълен… това задна хрема ли е? Звънях на лекарката, но не ми вдига. Детето е на кърма и няма проблем със сученето. Не са ни казали да даваме пробиотик, но ще ги питам дали не трябва да започна да му давам. Вие как сте лекували задна хрема?

# 124
Здравейте, какви кремчета за лице мажете или ще сега като застуди навън?
Гледах на Мустела колд крем, но още не съм избрала.
Момченцето ни е не 8 месеца и от известно  време  навън много  започна да се зачервява кожата на бузките и брадичката. Мазах с Павловича мас и облекчи моментно, но има едно петно на едната бузка, което си стои  още.
Та, мисля да му мажа навън като излизаме  някакъв подходящ крем на лицето.

# 125
Здравейте! Бебето ни е на 5 месеца и от мин събота има течни сополи. След няколко дена и гласчето му се промени и стана дрезгав. казаха, че е почнал да разива алергия, че е с ларингит, и започнахме лечение с хомеовокс, шуслерови соли3,4,7, фенистил капки, виброцил и калциев глюконат лактат.(1 път само му капнахме и черни капки коларгола мисля, че се казваха). Вече е и с разтройство откакто започнахме да му ги даваме. От вчера обаче, чувам, че подсмърча, пръскам със стеримар, но даже и с прахосмукачката нищо не излиза, явно нослето му е чисто, но като диша и сякаш е пълен… това задна хрема ли е? Звънях на лекарката, но не ми вдига. Детето е на кърма и няма проблем със сученето. Не са ни казали да даваме пробиотик, но ще ги питам дали не трябва да започна да му давам. Вие как сте лекували задна хрема?
След като кърмите, пробиотик е излишен. Ако се стича хрема, това което виждате в памперса е хремата. Този калций чист ли е или с подсладители, вижте му състава и страничните ефекти. От описаните лекарства само това ми се вижда като потенциален дразнител на стомахчето.

# 126
След като кърмите, пробиотик е излишен. Ако се стича хрема, това което виждате в памперса е хремата. Този калций чист ли е или с подсладители, вижте му състава и страничните ефекти. От описаните лекарства само това ми се вижда като потенциален дразнител на стомахчето.

С мандарина е. Четох, че един от симптомите на тази задна хрема е дрезгав глас и се чудя дали наистина има ларингит, следователно този сироп дали е нужен…

# 127
Аз съм ползвала Имунокид таблетки на мама натура
Във млякото съм ги слагала.
Също така и Камилия съм му давала .
Всичко това на малкия му е действало.
Пансорал гел и на бочко гелчето.
Така се спасявахме от зъбките.

# 128
  • до най-прекрасния мъж
За зъбки на нас ни помага само Нурофен и то при нужда - плач през нощта. Не съм давала друго, почти 100 % от майките, с които общуваме по площадките, са на мнение, че нищо не помага или е с краткотраен ефект.
На Мустела Колд кремчето е много добро. Помага за суха кожа и зачервяване от студа, а също съм мазала от него и като се удари. Мазен е и помага да не се подуе и да стане синина. Иначе, попива лесно и ухае много приятно.

# 129
Ние сигурно сме от малкото с такъв ефект, но след Мустела Колд крем лицето му става като изгорено.. явно някаква алергична реакция

# 130

С мандарина е. Четох, че един от симптомите на тази задна хрема е дрезгав глас и се чудя дали наистина има ларингит, следователно този сироп дали е нужен…
Аз лично такъв калций особено на бебе на 5м не бих давала и с ларингит да е. Има изчистен, ампули, които се изписват на бебета.
Иначе за задна хрема, отидете на преглед, ако има секрет, то лекаря ще го види. Защо сте спряли Коларгола? Той би изсушил секрета.

# 131
Head Band
За зъбите давам Камилия , 2 по 1 дозичка в най-тежкия период (4-5 дни) и вече ако е много зле положението давам панадол, но се е случвало и след него да няма облекчение. Миналата седмица излязоха двата Горни зъба и беше страшно - писъци , рев ,  отказ от ядене , като залепени бяхме няколко дни, абсолютно нищо не помогна‼
Animal Bee
Зимата използвам на мустела стикчето, много съм доволна, с пчелен восък е !

# 132
Момичета,
Да питам някоя ползва ли памперси за многократна употреба?
Дъщеря ми е на 2 години и 4 месеца. Тя е без памперс през деня, слагам за следобедния сън и за през нощта. От известно време след съня следобед памперсът е сух и реших и него да махна. Тоест ще остане само нощният.
Онзи ден загледах тези многократни пелени в ДМ и се чудя дали да не взема една такава и да пера. Удобни ли са за вече по-големи дечица, или да си караме с еднократните?

# 133

Аз лично такъв калций особено на бебе на 5м не бих давала и с ларингит да е. Има изчистен, ампули, които се изписват на бебета.
Иначе за задна хрема, отидете на преглед, ако има секрет, то лекаря ще го види. Защо сте спряли Коларгола? Той би изсушил секрета.

За сиропа - такъв ни изписаха🤷🏼♀
За коларголата в аптеката ми казаха, че е за много течащ нос и четох(тук в някоя по-стара тема беше), че много изсушавал и ме достраша, но днес само 1 път съм дърпала сополи и засега е сухо нослето.

# 134
  • гр.Пловдив
За зъбки на нас ни помага само Нурофен и то при нужда - плач през нощта. Не съм давала друго, почти 100 % от майките, с които общуваме по площадките, са на мнение, че нищо не помага или е с краткотраен ефект.
На Мустела Колд кремчето е много добро. Помага за суха кожа и зачервяване от студа, а също съм мазала от него и като се удари. Мазен е и помага да не се подуе и да стане синина. Иначе, попива лесно и ухае много приятно.

Аз давах,но нямаше никаква файда-само парите по аптеките ...Нурофена е по-силен от Панадола и аз с него действах ,ревеше денонощно от тия зъби ,накрая ни спаси един гел ,реално го давам от 3м и нещата са доста по-поносими .
За студеното време си купих ,понеже беше -30%

Общи условия

Активация на акаунт