За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 108

• 34 268
  • 754
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте, с каква паста за зъби миете зъбките на бебето си (8 месеца +)?

# 136
Здравейте, с каква паста за зъби миете зъбките на бебето си (8 месеца +)?

Ненедент

# 137
Аз използвам Weleda.

# 138
  • до най-прекрасния мъж
Аз ползвам тестери на Елмекс, които ни дадоха в денталната клиника. Но мия сериозно от 1.6 г, преди това само с вода, но тя до 1.2 г имаше само 8 резеца и се миеха лесно.

# 139
И аз загледах Ненедент.
Вече излизат и горните 2 зъба и скоро ще започвам да я използвам, но се чудя как става изплакването, ако изобщо  се. Не прочетох  как се използва, но май беше с такъв накрайник  за пръст,  ако не бъркам.

# 140
Може с накрайник, може и с четка. Използва се минимално количество паста, може да дадете малко вода да пие след това. Попринцип пастата за зъби не трябва да се плакне, а да се остави 30мин да действа.

# 141
С ненедент. Тя е без изплакване.Първоначално със силиконов накрайник, след 1г взимам Петка 12+ на Орал Б.

# 142
Здравейте имам бебенце на почти 19 дни, които не може да пръцка. В началото акаше страшно много, сега го прави по 3 пъти на ден и не пръцка сама. Дори с масажи на коремчето, затопляне и вани не може сама - напъва се постоянно, става червена и се гъне на всички посоки без никакъв успех. На една от консултациите и сложиха една сонда и я освободиха от газовете и препоръчаха да и я стимулираме с накрайника на клистера за клизма по 2 пъти на ден. Не мисля, че това стимулиране е добре за нея и се ограничавам да го правя само вечер или ако и е много подут и болезнен корема. На кърма е и съм изключила всички газообразуващи храни и млечни продукти от моята диета и продължава да има много газове. Уригвам я по 2- 3 пъти на кърмене. Вече съм в безизходица и незнам кое е нормално и кое не. На педиатър е чак на 17.10.

# 143
Не мога да съм полезна за толкова мъничко бебе, но при нас като започнаха коликите на по-късен етап бебка пръцкаше от Еспумизан и съответно пробиотикът също значително спомагаше за това. Пак се напъваше и вдигаш краката, но нямаше голяма драма, само се стряскаше самичка от собственото си пръцкане.
Посъветвайте се с педиатъра дали пробиотик не би благоприятствал евентуално излизането на газовете.
При нас сега пък на почти 4 месеца се притеснявам, че много пръцка, ние сме на АМ.

Здравейте имам бебенце на почти 19 дни, които не може да пръцка. В началото акаше страшно много, сега го прави по 3 пъти на ден и не пръцка сама. Дори с масажи на коремчето, затопляне и вани не може сама - напъва се постоянно, става червена и се гъне на всички посоки без никакъв успех. На една от консултациите и сложиха една сонда и я освободиха от газовете и препоръчаха да и я стимулираме с накрайника на клистера за клизма по 2 пъти на ден. Не мисля, че това стимулиране е добре за нея и се ограничавам да го правя само вечер или ако и е много подут и болезнен корема. На кърма е и съм изключила всички газообразуващи храни и млечни продукти от моята диета и продължава да има много газове. Уригвам я по 2- 3 пъти на кърмене. Вече съм в безизходица и незнам кое е нормално и кое не. На педиатър е чак на 17.10.

Последна редакция: вт, 10 окт 2023, 18:55 от bubastet

# 144
Всички бебетата минават през етапа на напъване, почервеняване докато го правят. След като кърмите изключете млечни от менюто си да не се крие проблема там. Вижте ще има ли положителен резултат ако няколко дни не коснумирате нищо съдържащо мляко. Все пак ако тези моменти са постоянни и не фиксирани в определен момент, например моето бебе го правеше това рано сутрин от 3-4ч като по часовник, то помислете за преглед, за да се изключи здравословен проблем. Да могат да акат също се учи и се минава през тази фаза, клизмите не се препоръчват, защото приучават бебето да чака клизмата и да не прави само усилие.

# 145
Здравейте, мами Simple Smile  Тъй като се налага да съкратя разходи ( покрай бебето, само за АМ последния месец са хвръкнали около 500 лева) се зачудих дали имам опция отнякъде да взема на едро АМ - и с 5 лева да ми излезе по-евтино, пак ще ме улесни....

# 146
Здравейте, мами Simple Smile  Тъй като се налага да съкратя разходи ( покрай бебето, само за АМ последния месец са хвръкнали около 500 лева) се зачудих дали имам опция отнякъде да взема на едро АМ - и с 5 лева да ми излезе по-евтино, пак ще ме улесни....
Моя приятелка купува АМ от Турция, същата марка, която ползва и в България, но тамошните кутии са с двоен грамаж на същата като тук цена. Поитересувайте се дали ваши познати не пазатуват от там, да им поръчате дс купят или из разни групи, които пазаруват от Турция. Друга вариант са ви бебе борсите, в момента откъде купувате мляко?

# 147
Уау, наистина ли толкова излиза АМ на месец 😳 Това за едно дете ли е?

# 148
  • София
Явно зависи какво е млякото и на мен бая ми се вижда, аз храня с Хип комбиотик 1, една кутия я взимам от Бамбино за 40 лв, отиват около 6 кутии на месец.
Може да се види и от магазинчетата, или в ОЛХ, където продават английски стоки, от там взимам от време на време памперси, както и английския хип, който е някъде около 35 лв.
А който захранва с пюрета на Хип, от къде са най-изгодни да се купуват?

# 149
На седмица купувам по 4 кутии. Направо ми се реве, като купувам. Яд ме е, че спрях да кърмя, но имах здравословни проблеми и не можех да отлагам повече пиенето на лекарства. Благодаря за идеята за Турция 🙏 Ще проверя как стоят нещата. Последно открих че има увеличение и направо още повече ми се реве. Да, за едно дете е.

Общи условия

Активация на акаунт