За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 108

• 34 285
  • 754
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте!Искам да питам нещо.Дъщеря ми скоро прави 5 месеца и започнах захранване тя до сега беше само на АМ.От една седмица вече яде по няколко лъжички картоф с морков.Колко грама трябва да е пюрето за да не предлагам след него мляко.Знам,че е индивидуално за всяко бебче и неговия апетит но горе долу.Хапва го,харесва й и мисля да дам днес повечко.
Благодаря ви!
Около 140-150 мл трябва да изяжда на тази възраст. Но имайте предвид, че само зеленчуково пюре без мляко, жълтък или месо не може да замести пълноценно хранене. Трябва да има протеин задължително.

# 181
Здравейте мами! Дъщеря ми е на 1 месец и 2 седмици. На АМ е от раждане. В началото се хранеше много бавно по 50 мин и повече, с шишета авент . Мислих си, че не ни пасват шишета, и че й е трудно да суче. Пробвахме с различни шишета и биберони , но проблема си остана. От 3 седмици много  плаче и се провиква по време на хранене. И изяжда по 60 мл, а трябва да яде вече по 120. По съвета на гастроентеролог минахме  на оризово мляко на Novalac ( според нея детето има алергия към млечния белтък и лактозата). От няколко дни сме на това мляко, но промяната е незначителна . Пак се провиква и плаче. Някой да е имал подобен проблем?

# 182
Здравейте мами! Дъщеря ми е на 1 месец и 2 седмици. На АМ е от раждане. В началото се хранеше много бавно по 50 мин и повече, с шишета авент . Мислих си, че не ни пасват шишета, и че й е трудно да суче. Пробвахме с различни шишета и биберони , но проблема си остана. От 3 седмици много  плаче и се провиква по време на хранене. И изяжда по 60 мл, а трябва да яде вече по 120. По съвета на гастроентеролог минахме  на оризово мляко на Novalac ( според нея детето има алергия към млечния белтък и лактозата). От няколко дни сме на това мляко, но промяната е незначителна . Пак се провиква и плаче. Някой да е имал подобен проблем?
Дупката на биберона да не му е малка и да става бавно? При нас имаше такъв случай, от толкова много сучене и се изморяват и се ядосват 😁 другото, което ми се е случвало е да се запуши от млякото.. уж все по 1 начин го правех, пък имаше понякога по някоя бучка.

# 183
Дупката на биберона да не му е малка и да става бавно? При нас имаше такъв случай, от толкова много сучене и се изморяват и се ядосват 😁 другото, което ми се е случвало е да се запуши от млякото.. уж все по 1 начин го правех, пък имаше понякога по някоя бучка.

Ами пробвах с 5 вида шишета и различни биберони или не яде или става цялата в мляко. И в двата случая е през сълзи. Педиатърката казва, че са колики, но детето е спокойно преди и след храненето.

# 184

Ами пробвах с 5 вида шишета и различни биберони или не яде или става цялата в мляко. И в двата случая е през сълзи. Педиатърката казва, че са колики, но детето е спокойно преди и след храненето.
Може би трябва да наблегнете на 1 шише и 1 биберон, така не може да свикне и е още по-зле явно 😁 И не, че съм компетента ама как решиха, че има алергия само по това, че плаче? Според мен бъдете търпелива, предлагайте само едно и също и ще стане!

# 185
Здравейте мами! Дъщеря ми е на 1 месец и 2 седмици. На АМ е от раждане. В началото се хранеше много бавно по 50 мин и повече, с шишета авент . Мислих си, че не ни пасват шишета, и че й е трудно да суче. Пробвахме с различни шишета и биберони , но проблема си остана. От 3 седмици много  плаче и се провиква по време на хранене. И изяжда по 60 мл, а трябва да яде вече по 120. По съвета на гастроентеролог минахме  на оризово мляко на Novalac ( според нея детето има алергия към млечния белтък и лактозата). От няколко дни сме на това мляко, но промяната е незначителна . Пак се провиква и плаче. Някой да е имал подобен проблем?
Вероятно са колики. Моята дъщеря така се дереше докато яде и аз така сменях шишета и биберони. Проблемът при нея е, че е много лакомо бебе и до днес и като беше новородена гълташе бързо и от там й се напълваше корема с въздух и ревеше по време на хранене. Бързото хранене също предизвиква колики. За друго не се сещам освен и по горните съвети...
Според мен щом изяжда само 60мл останалото може да го предложите след 1ч примерно, за да не ви притеснява, че остава гладна . Също така вечер преди лягане пробвайте да я храните 30 мин преди самия сън, защото лягане с пълно коремче също е зле за коликите. Аз с моята това не го знаех и след като я нахранех вечер после още 1ч се дереше.

# 186

Може би трябва да наблегнете на 1 шише и 1 биберон, така не може да свикне и е още по-зле явно 😁 И не, че съм компетента ама как решиха, че има алергия само по това, че плаче? Според мен бъдете търпелива, предлагайте само едно и също и ще стане!
Благодаря за съвета!
За алергията - изхожданията имаха остър мирис на кисело, както и от устичката. Това показвало, че не преработва лактозата .

# 187
  • до най-прекрасния мъж
При нас се оказа киселинен (тих) рефлукс. Не повръщаше много навън, но имаше киселини. Ядеше с хъс и желание 50-60 мл и после мъка. Още с първото шише антирефлуксно мляко имаше огромна разлика. Но състоянието се установи от детски гастроентеролог, при когото я заведохме на 2-месечна възраст и след пуснати кръвни изследвания, с които се отхвърли алергия.

# 188
При нас се оказа киселинен (тих) рефлукс. Не повръщаше много навън, но имаше киселини. Ядеше с хъс и желание 50-60 мл и после мъка. Още с първото шише антирефлуксно мляко имаше огромна разлика. Но състоянието се установи от детски гастроентеролог, при когото я заведохме на 2-месечна възраст и след пуснати кръвни изследвания, с които се отхвърли алергия.
Ние пробвахме с антирефлуксно мляко и подобрение нямаше, само получи диария , казаха ми че е от рожков, който е в състава на антирефлуксното мляко на Аптамил. Ние живеем в малък град , и с детски гастроентеролог от София се консултирах онлайн. При което тя ми каза, че не е необходимо да се правят изследвания на бебето. А имаме хранения , в които изобщо не мога да я нахраня…

# 189
  • до най-прекрасния мъж
Съжалявам, че трябва да го кажа, но диагноза онлайн на малко бебе няма как да се постави. Най-малкото е добре да се прегледа поне на ехограф. Отделно без изследвания как ще определят, че има алергия? Само по миризмата ли? Това е несериозно. Запазете час за добър детски гастро и заведете бебето да го прегледат и изследват. По принцип, понеже и при нас имаше съмнение за алергия, докторът ме разпита за слуз и кръв в акото. Миризмата на кисело може да е от съвсем друг произход.

# 190
Съжалявам, че трябва да го кажа, но диагноза онлайн на малко бебе няма как да се постави. Най-малкото е добре да се прегледа поне на ехограф. Отделно без изследвания как ще определят, че има алергия? Само по миризмата ли? Това е несериозно. Запазете час за добър детски гастро и заведете бебето да го прегледат и изследват. По принцип, понеже и при нас имаше съмнение за алергия, докторът ме разпита за слуз и кръв в акото. Миризмата на кисело може да е от съвсем друг произход.
Много благодаря! Така и ще направя!
До сега ме е спирало това, че ми се повтаря  от няколко педиатъра, че това са “просто” колики или “просто” трябва да го израстне, или че бебето е ревливо. Сякаш драматизирам, и е нещо нормално това поведение при хранене.

# 191
Поне докато стигнете до гастроентеролога защо не пробвате като заплаче да я вдигате за кратко да се оригне и пак да продължите храненето.
Ако пълни коремчето с повече въздух да го освободи. Не знам също дали и температурата на млякото не оказва влияние. ( в смисъл да по прочетете и майки да споделят тук).

# 192
  • до най-прекрасния мъж
И нашата казваше, че са просто колики, но аз настоях за направление за Гастро. Освен промяната в млякото, при нас се наложи да давам и прахчета, за да се успокоят киселините. Постепенно нещата се уталожиха. Тя и не спеше добре, защото е била гладна. Но същевременно се мъчеше, докато се храни и отказваше да суче. Буквално за месец при нас нещата имаха коренна промяна, започна да спи и да се храни нормално. Даже мина на 5 хранения и си спря нощното.
Педиатрите много често неглижират тези състояния, а те са специфични и изискват специализиран преглед и мнение. Да, може да има колики, но те са в определени часове на деня. А при нас това мъчение беше денонощно.

# 193
А за атопичен дерматит какво помага?

# 194
И нашата казваше, че са просто колики, но аз настоях за направление за Гастро. Освен промяната в млякото, при нас се наложи да давам и прахчета, за да се успокоят киселините. Постепенно нещата се уталожиха. Тя и не спеше добре, защото е била гладна. Но същевременно се мъчеше, докато се храни и отказваше да суче. Буквално за месец при нас нещата имаха коренна промяна, започна да спи и да се храни нормално. Даже мина на 5 хранения и си спря нощното.
Педиатрите много често неглижират тези състояния, а те са специфични и изискват специализиран преглед и мнение. Да, може да има колики, но те са в определени часове на деня. А при нас това мъчение беше денонощно.
blue.angel в София ли бяхте на гастро, ще бъда много благодарна за препоръка на някой конкретен.

Общи условия

Активация на акаунт