За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 108

• 34 360
  • 754
  •   1
Отговори
# 480
7-8 кърмения и при нас. На 10м ще стане утре. Не го ограничавам, даже предлагам, защото той може и да не се сети. Сега му е паднало, после няма да има Grinning

# 481
На 1 година - 3 през деня (преди закуската, след обяда, след вечерята) + 2-3 нощни на поискване.

Доста бавно ни се случва отбиването, ама не иска да пие пустата му вода и това е. А ме е страх да не се дехидратира, иначе яде ок количества храна.

# 482
Към мамите чиито бебета са минали през "регресия на съня" около 4 месец, как де отрази на бебешоците. Трудно приспиване или често събуждане?

# 483
  • София
Често събуждане, будуване през нощта и цялостно недоспиване за всички. За около 3 седмици отмина от раз.

# 484
Към мамите чиито бебета са минали през "регресия на съня" около 4 месец, как де отрази на бебешоците. Трудно приспиване или често събуждане?
По малко дневен сън, чести събуждания през нощта.  Има и регресия в 10ти месец през която в момента минаваме и тази втората поне при нас е по кофти. Не е приятно, но за няколко седмици минава. После ако няма скок в растежа следва спокоен период, но пък и зъбките почват. Като цяло, с деца спокойствие и сън няма 🤣

# 485
А приспиването промени ли се? Тъкмо бях открила "формулата", от няколко дни отнема 15-20 минути мрънкане, рев и ритане. Чудния три часов сън през деня си отиде заедно с моите нерви, нали...

# 486
Аз имам друг въпрос. Бебчо от два месеца, на периоди издава един звук, сякаш нещо му дразни гърлото. Единият път беше придружен с изчезване на гласа и секрет от носа. Педиатърът предписа Фенистил и Стодал, тъй като бебо нямаше Т, зачервено гърло, полепи и хрипове в дробовете. Предположи, че е нещо свързано с алергии - той точно бе започнал да лази активно и се провираше във всяко тясно пространство из стаята.
След два дни гласът се върна, а "кх"-то изчезна. След седмица пак същия проблем. В края на краищата свършихме Фенистил, гласът му спря да изчезва, но след няколко дни, включително и досега има дни когато много често прави това "Кх". Записах звука и го пуснах на педиатъра. Заяви, че евентуално си пъха пръстите в устата и затова го издава този звук - но не е така.  В края на краищата всеки преглед включва по мое настояване гърло и прослушване на дробове, но всеки път няма нищо... А звука изчезва за час след като му дам вода  да пие...или като спи... На някоя мама да се е случвало подобно на бебе?

# 487
Бебчето пухкаво ли е? Моят син правеше подобно нещо към 6-7м възраст. Според лекарката беше защото е по-пълничък и наистина като спря да качва много, спря да го прави.

# 488
А приспиването промени ли се? Тъкмо бях открила "формулата", от няколко дни отнема 15-20 минути мрънкане, рев и ритане. Чудния три часов сън през деня си отиде заедно с моите нерви, нали...
Тогава в 4ти месец отнемаше много време да я приспим и то с много ревове. Помня 1 път я оставихме на майка ние да излезем малко и тя се обади разплакана, че бебето много реве и не може да се справи да я приспи, а майка ми е човек който не се разревава току така и винаги ми е помагала с децата. Тегав период беше. Просто си повтаряйте, че е период и ще отмине. Аз оня ден ревах и аз, че не мога да я приспя, а до момента си спеше добре и денем и нощем. Синът ми кога мина през регресии никой не разбра, има бебета и бебета. При някой дори не се отразява така. Ние изтеглихме късата клечка с дъщеря ми и всеки скок,регресия и зъб го прекарваме със зор.

# 489
Бебчето пухкаво ли е? Моят син правеше подобно нещо към 6-7м възраст. Според лекарката беше защото е по-пълничък и наистина като спря да качва много, спря да го прави.
не, напротив. Все още има 7 кг и половина, на мен ми се струва слабичък, но пък е много подвижен, и лекаря не вижда проблем в кг. Но, щом и друго бебе е правило това със звука.... Просто не мога да се отърва от впечатлението, че нещо му дразни на гърлото.... Но при прегледите няма проблем 🤔

# 490
Да, не е пълно детето. Моето на 6м беше почти 10кг. Тогава не знам каква може да е причината при вас. Да не е задна хрема? Или въздухът да е прекалено сух?

# 491
Сега като те прочетох, Sweet_Memory...
Този звук започна септември, когато по малко започнахме с отоплението в стаята му -  вътрешна стая, принципно топла, и адрес в Пловдив Simple Smile. Но малко по-късно ходихме на хижа, където в стаята пък бе много топло и той спа по памперс почти - т.е. въздухът там бе осезаемо по-сух заради печката, но там нямаше този звук.
Това беше две седмици преди да се появи секрета и липсата на глас. Секрета беше толкова малко и гъст, че го изваждах с върха на клечка за уши.  Действах с физиологичен разтвор и виброцил, но заради ината на бебо, едва успявах да го направя по 3 пъти на денонощие...
Четох, сега, за задна хрема - бебето трябва да има проблем докато спи - сега го слушах - едва-едва се чува тих звук от нослето... Когато ляга няма такъв проблем с това "Кх" по-скоро е изправен на коленца, или на стъпала откакто се изправя тотално - на 8 месеца ще става.... Септември като че ли беше повече звука като бе легнал... Непосредствено след промивки с физиологичен разтвор и Виброцил, той не издаваше този звук, дори и да виждах, че на гърлото отива течноста... Не знам дали последното е важно, защото се късаше да реве след всяка процедура...

# 492
Изчезване на гласа и секрет са си настинка, макар да е минало без температура. След като периодично се появява, са някакви секрети, дали повече слюнка и лиги заради зъбоникнене или поради прекомерно сух/влажен въздух. Малките бебето не могат да си прочистят добре носа, та са възможни подобни звуци. Пръснете Стеримар, дайте водичка, за да преглътне,проветрявайте редовно. След като лекар е на мнение че няма проблем, Виброцил и клечки в носа могат само да направят беля като допълнително изсушите лигавицата и вкарате някое замърсяване.

# 493
Здравейте, каква е идеята на преходните гащички?
Приятелка иска за подарък бикини за едногодишното и момиченце с цел, че ще я отучва от памперс.
Обаче не мога да намеря бикини 12-18 месеца.

# 494
  • до най-прекрасния мъж
На детето да му е мокро, без да си мокри останалите дрешки. По този начин едва ли не ще се приучи по-бързо и лесно на гърне. Не са точно гащички, тип бикини. По-скоро приличат на многократен памперс, който се пере, като се намокри или изцапа.

Общи условия

Активация на акаунт