За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 108

• 34 336
  • 754
  •   1
Отговори
# 555
  • Пловдив
Какъв мехур, какъв имунитет?!
След като не е ваксиниран, резултатът пробата ще е отрицателен. Би бил положителен, тоест инфилтрат между 6 и 14 mm, ако е поставяна ваксина. При инфилтрат над 14 mm се мисли за туберкулоза, не при липса на реакция.

https://www.nsoplb.com/obshta-medicina/tehnika-na-prilozhenie-na-mantu-i-bczh-1

# 556
Да, и аз така предположих, 😊но реших да питам. Скоро ще трябва и ние да купуваме и все още събирам информация. Иначе тези на Ecoplay, според мен, не се различават по нищо от останалите подобни. Само дето цената им е доста солена като за килимче от изкуствена, полиуретанова материя.
Отн. АМ ние бяхме в неонатологията на Аптамил прематюр, после на Аптамил АР, но и двете яко запичаха и минахме на Фризолак 1. В края на краищата до момента на 5++ сме на Милумил 1 и е Ок.

Мисля, че говори за килимче тип Ecoplay. На черния петък имаха хубаво намаление и ние поръчахме тяхно. Четох само положителни мнения за този тип килимчета и се надявам и на нас да ни влязат в употреба, когато първородният се роди. 😀

Аз да ви питам..(леко неканена неродила мама) какво АМ ще ми препоръчате - Лактима Био, ДМ био, Хип, Нан..?

Последна редакция: сб, 02 дек 2023, 13:27 от bubastet

# 557
Ами хора не знам нямам представа за това питам,това ми каза педиатъпката не знам защо след като знае,че не му и слагана до сега бцж

# 558
  • София
В Токуда им дават Хип Комбиотик антиалергенната версия и си е съвсем съзнателна избран вид АМ, а не просто рекламно или каквото им “дарят” както в МД, щото там дават каквото им попадне като дарение…
Ние си продължихме с него, защото нямахме проблем, нито с изхождане нито повръщане. Вече е на 5 месеца и е от ден 1 с него, като имахме и опити с кърмене в началото, но за съжаление не се получи. Та така, не генерализирайте, че навсякъде дават това, което им подарят.

# 559
Не бих давала антиалергенно АМ на бебе, без доказана нужда от такова мляко. Всички специализирани млека не са добър първи избор, без яснота, защо са нужни. Имат си недостатъци. Иначе...щеше да е твърде лесно.

# 560
  • Пловдив
На еко Плей килимите са супер, ние сме с такъв вече почти три години. Не се хлъзга, чисти се лесно и добре изолира от студения под. Не знам какви са другите, но от нашия съм много доволна.

# 561
За кои килимчета става въпрос? За тези от пяна ли или някои други? Моля, ако е удобно за снимка или линк?
Благодаря предварително.

От тук е нашето https://shopmamabebe.eu/

# 562
Много благодаря.
Точно на такива съм се спряла и аз.
Мекички, по 1 см. дебелина и на доста приемливи цени. Мога да взема 3 или 4 броя дори, за всяка стая за сметка на 1 брой от Ecoplay.
Междувременно да попитам дали използвате такъв термоконтейнер за храна и доволни ли сте?

За кои килимчета става въпрос? За тези от пяна ли или някои други? Моля, ако е удобно за снимка или линк?
Благодаря предварително.

От тук е нашето https://shopmamabebe.eu/

# 563
Бебе на 25 дни - от няколко дни я мъчат колики (или поне ние така са мислим) - плаче след хранене (не заспива както обикновено), рита с крачета, гърчи се, опъва се, почервенява цялата, ако заспи на ръце след някакви минути рязко се събужда и пак реве. Мисля и че горе-долу от тогава започна да има зелено в акото. Като консистенция и честота е както преди, не изглежда като диария, не виждам слуз. Но е зелено. Преди седмица бяхме на контролен след раждането и ни изписаха капки за колики (за всеки случай, на онзи етап нямаше) - биоамика - до 6 пъти по 5 капки. Започнахме да даваме капките като започнаха и проявите на колики. Сега се чудя - акото е зелено от коликите, от капките, от настинка? Имаме следваща консултация идващата седмица, но се чудя дали да не ходим някъде на преглед по-рано. А хич не ми се иска в това болно време да водим бебето по клиники и болници. Не знам колко е спешно и сериозно. Някакви идеи?

# 564
Аз знам, че акото може да е зелено и от много силни колики.
Може също ако бебето е кърмено, да е от храна, която е яла майката, примерно спанак.
Евентуално в понеделник по телефона може да питате педиатъра, ако много ви тревожи. Аз лично бих питала на консултацията щом няма диария или слуз.

За храна ползвам термо чанта, доста време издържа топла храната вътре.

# 565
Благодаря 😊.

За храна ползвам термо чанта, доста време издържа топла храната вътре.

# 566
Бебето ми е на 10м и от известно време доста скъси сутрешната си дрямка и стана 45мин , следобедната е около 1ч и 20-30мин. Горе долу връзваме препоръчителния дневен сън от общо 2ч за деня, но ми се струва рано да прави такава кратка дрямка сутрин. Събужда се в настроение и с лекота изкарва до 15ч когато спи следобеден сън. Преди си разпределяше дрямките равномерно като всяка една траеше по 1ч15мин. Аз ли греша в режима някъде ?

# 567
Здравейте, търся съвет, предполагам,че малката има дефицит на желязо. На 15.12 ще направи годинка, изключително кърмена и захранена, обаче не особено ядяща. Месо не иска да яде, като цяло количествата които хапва ми се струват малки, захранена е по ЗВБ. Обича междинно да си хапва по малко, но това цяла порция рядко се случва, напоследък много цока през нощта, сигурно 3-4 пъти. Показах тези резултати на личната тя нищо не каза, притеснявам се,че с наближаването на годинката ще увеличи кърменето,вместо яденето.

# 568
Здравейте, момченцето ни е на 10 м.
Малко след като се роди  го заведохме на ортопед.
Кога е хубаво да го прегледа ортопед отново?
Вече се държи и ходи, често на пръсти.

# 569
Здравейте, момченцето ни е на 10 м.
Малко след като се роди  го заведохме на ортопед.
Кога е хубаво да го прегледа ортопед отново?
Вече се държи и ходи, често на пръсти.

Аз го водих на 3м и доктора поиска да го види отново на 8м. Но щом не ти е казал, значи няма нужда. На 8м ми каза, че е желателно на 3г да го заведа отново.

Общи условия

Активация на акаунт