Red Pill Редпилнати мъже/жени

• 67 756
  • 2 341
  •   1
Отговори
# 150
Не разбирам логиката на Джерами.
Всяка жена трябва безропотно да се остави да бъде целувана от всеки непознат мераклия ли?
Е как, мечтата на всеки мъж е жените да са общи и достъпни, но понеже не е така, следователно трябвало да се редпилнеш за да осъзнаеш пльокнатото в първия пост Satisfied

Ъ? Аз не съм останала с такова впечатление. По-скоро е някаква мечта на инселите. Не на всеки мъж, моля без такива генерални заключения.

# 151
  • София
И е присъща предимно на жените. Мъжете се привличат от млада, красива, фертилна жена - не са хипергамни.

Защо да не са хипергамни - искат да е по-млада, по-хубава от тях Simple Smile Чиста хипергамия Simple Smile

Извън майтапа, не виждам защо се коментира с лошо това, че една жена не иска да се жени под нивото си. Нещо лошо има ли в това? Лошо е единствено и само да тези мъже, които не искат да си дадат милимунда зор да се развиват и смятат, че само защото са мъже им се полага сгодна женица, която да заведат в детската стая при мама.

# 152
  • Агент под прикритие
Е как, мечтата на всеки мъж е жените да са общи и достъпни, но понеже не е така, следователно трябвало да се редпилнеш за да осъзнаеш пльокнатото в първия пост Satisfied
Невярно.
Говориш за сигурно 10-15% от мъжете, може и по-малко. Всъщност, за значително повечето мъже "общите и достъпни" жени обикновено не стигат до нещо повече от категория "Единствено за развлекателна употреба".

# 153
според Джеръми мъжете явно са безмозъчни, безволеви марионетки управлявани изцяло от жените... ми не.. такива са само смотаните..

# 154
  • France
В момента в САЩ върви един "нов" модел, жени - "трейд уайф" (традиционна съпруга). Жената си седи вкъщи готви чисти, изглежда супер за съпруга си и не работи. Не съм сигурна дали този модел спада към хипергамията, но за мъжете е лесно постижим.
Това е пълна измама.
Веднъж и аз да се съглася с теб, но не и за същите причини. Хвърляла съм едно око на въпросните в СМ и не видях нито една да има деца. Тоест си играят както децата на домакини. Просто мащабът на уредите е различен. Ако има някой под чехъл, то това е провайдърът  Joy
Иначе въобще не е трудно за един мъж в западното полукълбо да издържа още едно гърло (жена му). Проблемът е, че малко жени го искат.
Като цяло в западна Европа разликата между заплатите не е чак толкова голяма за да се говори за финансова хипергамия. Има наистина 1% ботаташи (дори и по-малко), но те си имат своя кръг и не ходят да спасяват разни пишман пепеляшки.

# 155
  • Столичанин ама не в повече :D
И защото се говори за предишните мъже покрай един скандал в спорта се сещам за това
преди около 80 години
Преди 80г един матрос е целунал гаджето си, не е нагушил случайно преминаваща мацка, не правиш ли разлика?
Точно обратното, точно случайно минаваща мацка е целунал, тъй като всички са се радвали от свършването на войната Wink , и не казвам, че е правилно ама не е тръгнала да го съди, просто момент на еуфория, както и във втория случай след спечелване на световното (където и са се познавали) и във третия линк има клипче как в автобуса се смеят и базика за тая целувка, а сега същата тази ще го съди, което е върха на лицемерието, спомням си то и кобрата беше целунал някаква журналистка, която после беше отишла и на афтърпартито с него и имаше клип как танцува с компанията му ама после и тя говореше колко унизена се била чувствала и тем подобни глупости, е като е унизена що отива на афтърпарти с тоя мъж дето я е "унизил"? Laughing
И не мъжете, а жените непрекъснато въздишат по старите времена и говорят за мъжете от едно време, но и те не са жените от едно време, непрекъснати оплаквания мъжът да поемел "мъжката си роля" което е толкова глупаво, колкото да се говори жената да поемела "женската си роля", ама да се твърди първото се възприема за нормално, а за второто се вдига вълна от възмущение, само че по тоя начин няма как да стане, защото както казах действие=противодействие (от което накрая губят всички). Sunglasses

# 156
Скрит текст:
В момента в САЩ върви един "нов" модел, жени - "трейд уайф" (традиционна съпруга). Жената си седи вкъщи готви чисти, изглежда супер за съпруга си и не работи. Не съм сигурна дали този модел спада към хипергамията, но за мъжете е лесно постижим.
Това е пълна измама.
Веднъж и аз да се съглася с теб, но не и за същите причини. Хвърляла съм едно око на въпросните в СМ и не видях нито една да има деца. Тоест си играят както децата на домакини. Просто мащабът на уредите е различен. Ако има някой под чехъл, то това е провайдърът  Joy
Иначе въобще не е трудно за един мъж в западното полукълбо да издържа още едно гърло (жена му). Проблемът е, че малко жени го искат.
Като цяло в западна Европа разликата между заплатите не е чак толкова голяма за да се говори за финансова хипергамия. Има наистина 1% ботаташи (дори и по-малко), но те си имат своя кръг и не ходят да спасяват разни пишман пепеляшки.
Аз също разглеждах за тези тред уайф, но аз пък друго виждам. Жени, които си стоят в къщи и гледат доста деца. Но пък те са силно религиозни. Даже следвам една, която учи жените на библейско женско битие - седиш си в къще, гледаш дузина деца, прислугваш на мъжа и си мълчиш.

# 157
Някой ще ме светне ли кога в историята жените са били така дащни, че се лелее това време?
В момента дори в арабския свят - който е светъл пример по отношение женската опресия - бедни и/или дебели, и/или безимотни, и/или грозни, и/или груби, и/или болни, и/или с малък са същата нежелана партия, както и навсякъде по света през всички векове.
С глас се смях на един 40+годишен американски чичко, който спореше с една млада и красива (не запомних с какво образование е) мароканска мома, че е дошъл в Мароко, за да се ожени за жена със семейни ценности, а не да издържа някоя. Беше абсолютно потресен, че жена няма да допринася финансово за семейството, той не бил подписал за такова нещо.

# 158
Защо пък не jerami?
Ето има жени, както стана ясно искат си традиционното живеене (тоест домакинстване и гледане на децата).
Ама ето, че няма за всички. Така и за вас няма масово яки каки за без пари - просто е.

# 159
Ако на някой му се мисли:

"Любовта не е причината за брака, а е наградата за брака".

Генадий Боголюбов го споменава по повод жените и брака, а  според общоприетите кртерии е успял мъж.

Обратното на него:  От доста години един автор ги пишеше разни подобни на редпила бози ( името, а може и да е псевдоним, му е Вис Виталис), прочетох го преди десетина години на руски, за да знам за какво иде реч, но освен съжаление към това момче, друго не изпитах.

# 160
Защо пък не jerami?
Ето има жени, както стана ясно искат си традиционното живеене (тоест домакинстване и гледане на децата).
Ама ето, че няма за всички. Така и за вас няма масово яки каки за без пари - просто е.

Да де, ама тия жени искат и традиционен мъж, т.е. такъв, който да изкарва достатъчно, за да издържа семейство сам и то на определен стандарт. А той явно не е такъв мъж. Това пък да искаш такава жена, ама да нямаш финансите да си го позволиш, води до комплекси и женомразство. Чини ми се, че някои господа искат хем "традиционна" жена, хем обаче тя д ане иска да я издържат, което е алогизъм от всякъде. Кофти начин да си пропилееш любовите..

# 161
Chris, смисълът на брак с равен е съответствие на жизнен стандарт, удовлетвореност и радост от живота, възможност да предложиш нещо на децата си, децата да стъпят на изправени рамене и упорит труд, и да имат по-добър старт в живота.
Аз смисълът от такъв брак добре го разбирам и съм напълно съгласен.
Питах те какъв е смисълът да се нарича "хипер-" ако ще е само равен.
Дадох ти пример с хипер-звукова скорост, има и много други. Хиперактивно се казва на дете, което е активно не колкото нормалното, а повече. Хипермаркет се казва на магазин, който е не равен или над нормалния, а определено по-голям от нормалния супермаркет. И така нататък.
Затова и хиперграмията е стремеж към повече, а не към равностоен брак.

Издребняване е това за мен. Тотално.
Ок, по твоята логика, жените на върха на пирамидата, професионално реализирани, които печелят повече от мнозинството мъже, или богати наследници-милионерки, как се омъжват по-нагоре??

# 162
  • София
Имаше едно време във Форума 3-4 жени, които наистина се кефеха да си стоят вкъщи и да си гледат децата. Времето се изтърколи и всички са разведени. Фивър е изключение.
Аз, ако не правя нещо мое си, извън къщи, ще изкукуригам.

# 163
Някои тред уайф просто не искат да ходят на работа. Искат да са в къщи с децата, много от тях и ги обучават в къщи. Буквално съм чела за жени, които броят стотинките и се чудят как да вържат 2-та края. Така, че не всеки мъж може да осигури стандарт и това не пречи на жените да искат да са в къщи. Другото, че редпила изролзва това, че някои жени не искат да работят. Те пък раждат дете/деца и чакат на мъжа, като мрънкат, не чистят и не готвят. Редпилите твърдят, че всяка жена не иска да работи и иска само да живее на гърба на мъжа.

# 164
  • France
... Даже следвам една, която учи жените на библейско женско битие - седиш си в къще, гледаш дузина деца, прислугваш на мъжа и си мълчиш.
Какъв кеф, а!?

Общи условия

Активация на акаунт