Red Pill Редпилнати мъже/жени

• 69 266
  • 2 341
  •   1
Отговори
# 1 380
Добре де, хора, какъв е смисълът да се обясняваш пред някого, че си дебел, освен да чуеш, че така си си супер и те обича както си?

Аз друга причина не виждам, освен искане на комплименти и валидация.

Ами като не се сеща, ще си просиш комплименти…

# 1 381
Комплимент... Може да сваляме звезди, ама всички харесват Сатурн.
Като пита жената дали не е отпрала доста голям гз, може съвсем научно-обосновано да и кажеш, че ако се научи да върти обръч, ще изглежда като една от най-красивите планети в нашата Слънчева система.
После може да станеш малко космонафт, ама няма да е сефте...

# 1 382
.....НО тези работодатели масово изобщо не могат и да си представят, че жената ще е също толкова полезна, колкото един мъж - все още битуват куп глупости за ПМС, как жените били емоционални, нервни, ревливи, слабохарактерни, липсвала им логика, пространствено въображение и прочие... и не биха поели такъв (според тях) риск. Моят опит показва точно обратното, но това няма значение за света и разбиранията на работодателите. Grinning

Моят опит показва друго - жените (голяма част от тези, които познавам през годините) сами по себе си, като служители, са работливи, надеждни и компетентни. Притежават качества, които са съществени за един екип и които много малко мъже притежават поради спецификите на половете. Проблемът е когато се съберат в рамките на един екип повече жени. Тогава емоционалността, нервите и останалите неща избиват на повърхността. Жените много по-често създават близки взаимоотношения на работното място, а това често е силна предпоставка за междуличностни проблеми, заяждания и всякакви други проблеми, характерни за по-никсо ниво на професионализъм. Работил съм в чисто мъжки колектив и такива проблеми никога не е имало. Да, с колегата, с когото работихме 7 години един срещу друг, не си говорехме почти за нищо друго освен за работа. До последно не разбрах нищо за семейството му, личния живот и т.н. Но пък и нито веднъж не е имало проблем между нас. Същото важи и за останалите.

...... Нормално, момичетата от край време са по-добрите ученици. Просто са били подтиквани да избират не дотам амбициозни професии. Интересно тогава редпилърите какво ще измислят като оправдание. Thinking
Момичетата наистина са по-добри ученици, защото съзряват по-рано и са по-прилежни като цяло. В университета нещата се изравняват. За да си успешен в тези професии е необходима университетка диплома и образование.

# 1 383
  • София
Работил съм в чисто мъжки колектив и такива проблеми никога не е имало.

Аз първоначално работих в мъжки колектив, единствената жена. Е няма такива интриги, говорене зад гърба, заяждания на дребно, правене на интересни, мерене кой е най-гоУемият Joy Ти си попаднал на колектив, в който е нямало проблеми, но това далеч не е единствният вариант. Иначе и моето впечатление е, че жените са по-работливи, надеждни и отговорни, но пък не смятам, че другаде няма друг тип жени. За сметка на това съм видяла мъж паникьор и мрънкач, както и жена с желязна ръка, на която козируват на входа. До характер си е, но някои като попаднат на "типичен представител на пола", бързат да обобщават. Също има значение в каква сфера е колектива - дали АйТи-та, дали медици, дали персонал в ресторант. Различни типажи се насочват към различни сфери и това оказва влияние на типа колектив.

Момичетата наистина са по-добри ученици, защото съзряват по-рано и са по-прилежни като цяло. В университета нещата се изравняват. За да си успешен в тези професии е необходима университетка диплома и образование.

А защо се изравняват? Много интересно какви са факторите за женското "изоставане" предвид по-бързия старт. Различни роли, различни задължения, различни очаквания, в университета започват връзки и бременности, и фокуса на жената става все по-разпилян. При мъжете пък работата е основно изискване, задължение и цел на реализацията. Та хич не ме учудват тези резултати.

# 1 384
  • София
Е, нали и мъжете  в унито имат връзки... Да, не раждат, но и жените не го правят непременно.

# 1 385
  • София
Имат, но задълженията на мъжа и на жената в една връзка са различни. Тоест, ако имаме "старомодното" разпределение - жената домакинства - на нея й се запълва времето, на мъжа му се освобождава. Появят ли се деца, вече разликата става огромна. Споменах и целите - подготовката на мъжа в голяма степен е в посока градене на кариера, на жената включва домакинство и майчинство, може изобщо да не включва кариера, въпреки образованието. Чисто като настройка е това, ако не и практически. Разбира се, тези модели се поразнообразиха в последно време, но само от тази тема е видно какви нагласи продължават да виреят.

# 1 386
  • София
Нагласи не се променят от днес за утре.
Аз тук защитавам мъжете, доколкото има жени, които се опитват да имат и на работата лекото, и на баницата мекото. Но в разговори с мъже почти винаги скачам, ако чуя колко сме лоши и меркантилни.
А да си запълниш времето зависи и от това как те е научила мама. Ако чакаш да остане време от чистене, за да отидеш на фитнес, има да си чакаш.

Последна редакция: пт, 03 ное 2023, 13:32 от Cuckoo

# 1 387
А защо се изравняват? Много интересно какви са факторите за женското "изоставане" предвид по-бързия старт. Различни роли, различни задължения, различни очаквания, в университета започват връзки и бременности, и фокуса на жената става все по-разпилян. При мъжете пък работата е основно изискване, задължение и цел на реализацията. Та хич не ме учудват тези резултати.
Изравняват се защото интелектуалните възможности на двата пола са еднакви. Една пълнолетна жена на 20 години има пълната свобода да реши за себе си какво иска - да учи и да се развива или да създава семейство...или и двете. Дали фокусът й ще е разпилян зависи само от нея. Въпросът е, че тя има същите възможности  (дори може би по-големи предвид това, че като момиче се е справяла по-добре в училище и вероятно има по-добра основа) като момчетата и никой и с нищо не й пречи да се развива. Освен това "задълженията" в една връзка пак зависят от нея.

Аз първоначално работих в мъжки колектив, единствената жена. Е няма такива интриги, говорене зад гърба, заяждания на дребно, правене на интересни, мерене кой е най-гоУемият Joy Ти си попаднал на колектив, в който е нямало проблеми, но това далеч не е единствният вариант. Иначе и моето впечатление е, че жените са по-работливи, надеждни и отговорни, но пък не смятам, че другаде няма друг тип жени.
Явно има и такива мъжки колективи. Аз споделих само моя опит. Иначе моето впечатление НЕ е, че жените са по-работливи, надеждни и отговорни. Според мен това са качества, характерни и за двата пола, но не искам да сравнявам кой е повече и кой е по-малко. Аз лично съм работил в предимно дамски колектив, а сега работя в предимно мъжки. Честно казано предпочитам втория вид, въпреки че най-добре е смесено представителство.

# 1 388
  • France
Не съм забелязала жените да имат по-ниски оценки в университета. Както вече написах, престижните професии се феминизират. Не бъркайте вашия личен опит със статистическите резултати.

# 1 389
  • София

Не, не зависят само от нея.

# 1 390
в статия на форбс четох, че според скорошно изследване за последните 2 десетилетия жените са се научили да преговарят повече за заплащането си, но въпреки, че преговарят процентно много повече от своите конкуренти мъже, получават по-малко...
също така биват "наказвани", затова, че преговарят.. Joy

# 1 391
@Лъвица - имат те деца и домашни задължения, колкото и ти имаш. На 35+ ли някъде беше ти? Пък ето, че нямаш. Възрастта за първо дете е средно 28.8 години в момента в България. Щом това включва циганките, които почват от 15, българките вероятно почват средно на 35. Това прави 12-15 години кариера, по време на което никакви деца и задължения не ти пречат. След това вземаш 1 или 2 пъти по 2 години, тогава наистина можеш да изостанеш от колегите си мъже, но затова си претегляш щастието да имаш рожби срещу щастието да правиш шефа си по-богат. Никой не те кара, има и жени, които така и не раждат деца.

# 1 392
  • София
Един или два пъти по две години, а болничните кой ги взима като детето се разболее? Иначе възрастта се качва, факт, но тези години си идват. И тогава, стоп, спирачки, задна и после пак напред, ама на първа. И какво значи да правиш шефа си по-богат? Ти твоя шеф не го ли правиш по-богат? Ако не може да си шеф, ще правиш някой по-богат, ама ще печелиш и за себе си, щото иначе или няма да имаш, или ще разчиташ на нечий чужд шеф.

ПП: На мен децата винаги са ми били важни и работата няма да ме спре и не ме е спирала (единственото важно ми е било да намеря мъжа, от когото да искам да имам деца), но това не значи, че чисто реалистично не виждам кое как се повлиява и как изборите и дилемите са различни за една жена и един мъж.

# 1 393
  • София
Има физиологични разлики, които няма как да се премахнат, освен с операция.
Болнични може да взима и мъжът, никой не пречи. Както се договорите. При дълго избиране се подразбира, че ще се намери съвършеният мъж и баща, който няма да има нищо против да гледа детето.

# 1 394
  • София
Нищо не пречи болничните за децата да ги взема мъжът и така да компенсира жената за майчинството. Част от майчинството също може да ползва. Въпрос на взаимно разбирателство е.

Общи условия

Активация на акаунт