Red Pill Редпилнати мъже/жени

• 67 922
  • 2 341
  •   1
Отговори
# 1 740
  • София
Месец по късно влизам, отново сме на хипергамията...

# 1 741
Ми аз съм се женил преди 15 години - да не мислиш, че тогава съм бил чел какво е ред пил?
Сега като ме питаш - ОК, хипергамна е, което намирам за нормално за жена.

Прочетох и няколко от следващите мнения, например на Примадона. Интересно... не се омъжила хипергамно и това се оказало правилното решение, но след туй се развела?
Сега обаче решила втория път да е хипергамно?
Сега си търся мъж с пари по възможност и инженер да е и екзекютив ( като предния да е, да ми отговаря на стандартите). Сега е определено по- лесно защото сме на възраст в която сме се изградили - на почти 40 ако не си постигнал нищо и нямаш пари, значи няма какво да се заблуждаваш че нещо ще се получи в бъдеще.
Също така ми е интересно този 40-годишния с много пари защо ще предпочете нея, също на 40 и с деца, пред някоя от новото поколение 20-годишни примадони - както на нея тогава са й се предлагали по-възрастни с пари, така и сега има такива, нали?

# 1 742
  • France
Като основна част от теорията на редпилърите - си е логично. Нелогичното е друго, никой не написа черно на бяло жена ми е хипергамна, майка ми е хипергамна, сестра ми е хипергамна (...) защото всичките са се обвързвали с мъже с по-висок статут и това им е било основна цел

# 1 743
  • София
Корелация и причинно следствена връзка не са едно и също, Крис. А пък понеже мъжете имат повече възможност да развиват кариера, тъй като не губят години покрай майчинство и отглеждане на деца, е много по-лесно за една жена да намери мъж с по-висок финансов статус, отколкото обратното. Статусът на мъжа може да е просто случайност и да не е свързан с избора на жената. Ако искаш да твърдиш, че бракът на жена с мъж с по-висок статус доказва хипергамност, трябва да докажеш причинно-следствена връзка - тоест, че мъжът е бил избран поради статуса си, а не поради други причини. И после трябва да докажеш, че изборът е бил направен, защото това е било сметнато за привлекателно, а не поради финансово-практични причини - защото привличането и безизходицата са две различни неща.

След като установихме, че хипергамията се ограничава до финансово-социален и образователен статус, а не важи за всяко качество (което малко посмалява апломба), е добре да се замислим за някои моменти в историята, в които жените не са имали право на собственост и на образование, а само момчетата са наследявали имането. Не е ли тогава избирането на партньор с по-висок социо-икономически статус обусловено от нуждата за оцеляване? Как изобщо се избира партньор, с по-лошо образование, когато достъпът до такова за жените е ограничен? И колко време е необходимо да се промени мисленето на хората? Забележи, че тук говорим все за социо-културни фактори, не за природа. Преди време, например, сексът преди бракът е бил неприемлив. От даден момент, защото брак не винаги е съществувал. Сега е съвсем различно, но тези промени не са станали изведнъж. Приемането е процес, който не е извървян навсякъде и от всички, дори сега. Та, къде е природата и къде е социумът в уравнението?

# 1 744
  • France
... Ако искаш да твърдиш, че бракът на жена с мъж с по-висок статус доказва хипергамност, трябва да докажеш причинно-следствена връзка - тоест, че мъжът е бил избран поради статуса си, а не поради други причини.
Ето това чакам да прочета от мъжете, които постоянно твърдят тук, че жените били хипергамни. "Жена ми/майка ми... са хипергамни, защото това им е бил основният критерий. Следователно всички жени са хипергамни".
Цитат
След като установихме, че хипергамията се ограничава до финансово-социален и образователен статус, а не важи за всяко качество (което малко посмалява апломба), е добре да се замислим за някои моменти в историята, в които жените не са имали право на собственост и на образование, а само момчетата са наследявали имането...
Няколко пъти давах историческа перспектива на междуполовите отношения, което буквално докара до бяс някои потребители. Те си знаят защо.

# 1 745
И кой може да влезе в главата на жена си и да узнае какво е мислила, като го е избирала - или на майка си, когато е избирала баща му? Аз съм агностик на тази тема - това е невъзможно да се узнае, следователно не се и опитвам.
Теорията за хипергамията ми звучи логично, затова и съм склонен да я намирам за общо-взето вярна, писах защо, пък който му звучи логично обратното - че жените не вземат предвид статуса, когато си избират мъж и не предпочитат мъж с по-висок статус - е свободен да вярва обратното.

# 1 746
  • France
Значи си склонен да вярваш, че жена ти или майка ти са си избирали партньор главно по статуса му. Thinking след като го намираш за логично, кои сме ние да спорим с теб.

# 1 747
  • София
А, какъв ти е бил статуса преди 20 години?
Може би трябва да започнеш оттам.

# 1 748
  • София
Викаш, Крис, не знаеш какво е в главата на жените и не се и опитваш да разбереш, ама прокарваш някаква теория, дето обобщава всички жени... Топ логика Laughing Май по-скоро е нещо от типа, изгодно ми е да мисля еди как си, защото ми валидира еди какво си Wink

1. Жените не вземат предвид статуса, когато си избират мъж и 2. не предпочитат мъж с по-висок статус и ще добавя 3. предпочитат мъж с по-висок статус и 4. държат на мъж с по-висок статус - са 4 много различни положения (и дори не съм изброила всички възможни), Крис. Които включват и изключват различни неща. Отново логиката е на почит. Обаче теорията, която обсъждаме (и оборваме) е, че жените не поглеждат мъже с по-нисък статус (финансов и образователен).

# 1 749
Значи си склонен да вярваш, че жена ти или майка ти са си избирали партньор главно по статуса му
Това "главно" си го добави ти. Аз написах "предпочитат".
Както и Лъвица си добави "всички" там, където аз написах "като цяло".

# 1 750
  • France
Joy влязохме в семантични спорове. Добре, ти и баща ти сте били "предпочетени", защото сте имали по-добър статус. Така по-добре ли е?

# 1 751
  • София
Ама предпочитат съвсем не е същото, Крис Wink При равни други условия, всеки ще предпочете повечето (освен ако не го е страх, че другият като е повече, ще го зареже), но условията никога не са равни. Между другото, мъжете хипогамни ли са и защо?

# 1 752
Добре, какво точно се опитвате да докажете - жените не са хипергамни- ок, предполагам тук всяка ще се избие за някой мамин льольо да замести майка му.
Просто хиперхамията не се изразява само в финансов или материален статус, стремежа винаги е към по силен, по опитен ( за това обикновено възрастовата разлика е в полза на мъжът), по красив, с повече лидерски качества и умения. Ся че се използват псевдо научни теории в опит да се докаже каквото ни изнася, това просто не минава

# 1 753
  • France
И при равни условия да те предпочетат единствено заради парите пак ми се вижда болезнено, но хора всякакви Confused

Ахам, понеже мъжете са по-високи и силни от жените, жените били хипергамни. Ок, ок, но това разбива теорията на редпилърите.

# 1 754
Joy влязохме в семантични спорове. Добре, ти и баща ти сте били "предпочетени", защото сте имали по-добър статус. Така по-добре ли е?
Ами добре е - пред някой висок колкото мен и на моята възраст може да е предпочела мен, защото съм бил с по-висок статус от другия - трябва да се срамувам за това ли? Напротив, гордея се, че съм го победил.
Виж, пред мен и някой дъртак на 70г. но с повече пари от мен сигурно пак би предпочела мен. И какво, не разбрах, се опитваш да кажеш?

При равни други условия, всеки ще предпочете повечето (освен ако не го е страх, че другият като е повече, ще го зареже), но условията никога не са равни. Между другото, мъжете хипогамни ли са и защо?
Де да ги знам хипогамни ли са, за мен въобще не е фактор, тука всичките мъже мисля писаха същото.
От две жени на една възраст не знам кой мъж е избрал тази, която имала повече висши образования или повече пари. Виж, ако кажеш да е избрал тази с по-големите ци*и, може и да се съглася.
Мъжете, които умеят да изкарват пари, въобще не гледат колко пари изкарва потенциалната му жена. Гледа други работи. Виж, ако някой не умее - сигурно и това взема предвид.

Общи условия

Активация на акаунт