Red Pill Редпилнати мъже/жени

• 67 898
  • 2 341
  •   1
Отговори
# 1 995

„Студия" е публикувано научно изследване в списание, сборник или самостоятелно, в което се разглеждат определени аспекти от проблеми и въпроси, има научен редактор и/или научни рецензенти, притежава съответно ISSN или ISBN и обемът му е от 20 до 99 стандартни страници с 1800 знака на страница.
  от тук: https://resursi.blogspot.com/2019/10/blog-post.html

# 1 996

„Студия" е публикувано научно изследване в списание, сборник или самостоятелно, в което се разглеждат определени аспекти от проблеми и въпроси, има научен редактор и/или научни рецензенти, притежава съответно ISSN или ISBN и обемът му е от 20 до 99 стандартни страници с 1800 знака на страница.
  от тук: https://resursi.blogspot.com/2019/10/blog-post.html
Мерси. Не знаех, че има такова разделение на български. В случая става въпрос за научна статия.

# 1 997
  • Пловдив
Е то на български има разлика между новела и роман. "novell" означава роман, ама на български не е така. Новела е по-кратко литературно произведение от романа. Аналогия.

# 1 998
Обърнато ли е внимание на това, че има социални норми - по-прието е мъжът да е с някоя година по-възрастен, а не обратното?
Е тия социални норми как са се наложили - господ ги е включил като 11-та заповед ли?
Наложили са се от само себе си, защото мъжете предпочитат фертилни жени (които обикновено са по-млади), а жените мъже с по-висок статус (а той обикновено расте с времето, затуй по-възрастните мъже е по-вероятно да имат по-висок статус).

Правилно правят зумърите. Парите са твърде важни за да бъдат игнорирани.
Важни са за теб, важни са и за мен, но разликата е, че съм се заел сам да ги изкарам, и в никой момент не съм гледал колко изкарва жена ми (като дойде да живее у нас изкарваше точно 0). Не съм я обичал по-малко заради това, нито ще почна да я обичам повече ако почне да изкарва повече от мене. Просто не ми е фактор.
За теб е нормално да е фактор, защото си хип... пардон - защото ти като жена имаш няколко периода, в които по физиологични причини трудно можеш се грижиш сама за себе си и за малкото си, и имаш нужда от подкрепата на партньор, затова е ключово важно той да умее да изкарва пари, или по-общо казано да е с висок статус, за да може да те защити и да провайдва за теб, докато си уязвима.

Последна редакция: пн, 20 ное 2023, 14:36 от chris78

# 1 999
Не, за да е генетично заложено, както твърдите, трябва да е така още от пещерно време. Тогава статус = младост и сила.

# 2 000
  • София
Е ти сам го казваш, Крис... Принуда на обстоятелствата е това и зависи от периода на развитие на цивилизацията. Сега айтитата може да са високо във финансовата стълбица, но ако трябваше да изкарват прехраната с лов, сигурно щяха да бъдат унищожени от африканските мъже, които в момента не се свързват с голям статус, но пък май не страдат от липса на жени в Европа, или поне такива оплаквания съм чувала тук във форума, само че тогава мантрата беше, че жените си падали по първично, грубо поведение.

Природата се оказа доста непостоянно нещо значи и много зависещо от всякакви фактори, които променят приоритетите при избор на партньор. Съответно е интересно как еманципацията на жените и повечето възможности за тях променят избора на партньор. Виждаш как факторът образование е бил напрактика заличен. Ако няма финансова зависимост на жената, какво ли би станало с други фактори? Точно тогава ще стигнем да това какво всъщност привлича една жена, а не кое е практично за да подсигури начина си на живот. И разбира се, че за мъжете финансите на жените не са от особено значение - защото те са подсигурени в това отношение. Даже, някои като теб, предпочитат жената да няма амбиции в това от отношение, за да продължи да осигурява мъжката финансова стабилност като поема задачите, които не генерират пари. Затова и е интересно, ако жените също бяха подсигурени по същия начин, как това би повлияло на избора им?

# 2 001
  • France
Ех, Криско, толкова я обичаш тази жена, пък нямаш ентусиазъм дори да се погрижиш за нея...

# 2 002
Bizzie много правилно е използвала думата студии в случая. Освен това студия е често използвана дума, аз съм я срещала на стотици места.

За разликата във възрастта - нито е особено прието мъжът да е по-възрастен, нито е толкова често срещано. Някакъв мит е, а и мъже, и жени го повтарят постоянно. Стандартната разлика е 1-2 години. Явно мъжките екземпляри на възраст 25 години надушват разликата във фертилността между 24-годишна и 26-годишна. Smiley Понеже имам познати в дългогодишни връзки с разлики 15+ години съм пряк свидетел какъв социален отзвук получават от мъже, жени, приятели, роднини, родители и колко точно е прието.

Последна редакция: пн, 20 ное 2023, 16:05 от Mandy Bo

# 2 003
Bizzie много правилно е използвала думата студии в случая. Освен това студия е често използвана дума, аз съм я срещала на стотици места.

За разликата във възрастта - нито е особено прието мъжът да е по-възрастен, нито е толкова често срещано. Някакъв мит е, а и мъже, и жени го повтарят постоянно. Стандартната разлика е 1-2 години. Явно мъжките екземпляри на възраст 25 години надушват разликата във фертилността между 24-годишна и 26-годишна. Smiley Понеже имам познати в дългогодишни връзки с разлики 15+ години съм пряк свидетел какъв социален отзвук получават от мъже, жени, приятели, роднини, родители и колко точно е прието.

Ами не, не е. Според определението, което дадоха по-горе, трябва да е над 20 страници, а конкретната статия, която честно, не заслужава вниманието, което и ге отделено, е под 20 страници. Аз не чета научна литература на български и не съм запозната с термина.
Понеже за пръв път срещам термина на български се позовавам на определението, което ми дадоха.

# 2 004
Извинявам се много, любезно моля да се прочете коментарът ми отново. Под студии имам предвид "има ред други студии" (за образователната хипогамия). Самото проучване назовавам няколко пъти като статия. Противоречие или неточност не виждам. Simple Smile

Скрит текст:
Филомена, грешиш или поне не представяш коректно целта и резултатите на проучването, отново да напиша. Не образователната хипергамия е предмет на разглеждане в него (за това има ред други студии преди него), както и тенденцията към хипогамия по отношение на образованието не е нова. "Sweden provides an excellent test case for such a question because female educational hypogamy has been widespread starting with cohorts born in the 1960s".- citation from the study. За 60 години, оттогава досега, явно, статусната хипергамия не се е изравнила, но бъдещи проучвания ще покажат дали "можем спокойно да заключим, че и това е временно". Също така, проучването е обзервационно, ретроспективно и тематизира преференции на жените като причина за наблюдаваното поведение в последните пасажи.

Но нямам намерение да обяснявам и да се впускам в подробности. Най-много отново да отнеса реплики за арогантни коментари от чели-недочели статията хора, които са ме цитирали и поправяли (погрешно). Който има желание и интерес, да си търси статии и да си проучва сам.

# 2 005
  • France
Няма нужда да се впускаш в обяснения, досега 2 потребителки прочетохме докрай статията и по друг начин я разбираме. Както ти забеляза, тя е наблюдателна, ние и даваме разбирателен прочит. И най-вече ретроспективна, вече писах за средната възраст на участниците.

# 2 006

Аз написах някоя година разлика. Това може да е достатъчно за разлика в заплащането, поне в началото. За фертилността - абсолютно.

# 2 007
abadjieva80, тя говори за други студии преди тази статия. Смислово думата е на място. Все едно да кажеш "има други пълнометражни филми на същата тематика като този късометражен". Ако аз се заяждам с някого за дума, която не познавам, бих се извинила. Честно казано това не ми се е случвало, защото първо проверявам в гугъл думата, която не познавам, преди да се изложа.
А дали сте съгласни със самата статия и интепретацията й няма нищо общо.

ala.bala, съгласна съм. Всъщност при 2 години разлика в ранните 20 спокойно може единият да е неработещ студент, а другият вече със стаж и добра заплата. Друг е въпросът дали това наистина е така. Ето, дори съфорумките дават примери с личния си живот, че повечето са били на едно дережде.

# 2 008
abadjieva80, тя говори за други студии преди тази статия. Смислово думата е на място. Все едно да кажеш "има други пълнометражни филми на същата тематика като този късометражен". Ако аз се заяждам с някого за дума, която не познавам, бих се извинила. Честно казано това не ми се е случвало, защото първо проверявам в гугъл думата, която не познавам, преди да се изложа.
А дали сте съгласни със самата статия и интепретацията й няма нищо общо.

ala.bala, съгласна съм. Всъщност при 2 години разлика в ранните 20 спокойно може единият да е неработещ студент, а другият вече със стаж и добра заплата. Друг е въпросът дали това наистина е така. Ето, дори съфорумките дават примери с личния си живот, че повечето са били на едно дережде.

Тоест, ти погледна въпросните “студии” и видя колко страници са или що!?

# 2 009
Изобщо не се обяснявам, изяснявам. Ако някой си мисли, че съм допуснала грешка. Не разбирам и въпроса дали е статия или студия. Научна статия, публикувана в научно списание, подлежи на същите съдържателни и квалитетни контроли, както и на peer-review, преди да бъде публикувана. Още повече, че тук, за контролата (разлика в заплащането) имаме статистически сигнификантен резултат (също прочетох статията вчера).

А аз съм в правото си да не съм съгласна с вашето разбиране (предвид колко неща объркахте, а аз с моя scan ни едно). Аз ти отговорих, че и при най-добро желание на изследователите няма как да вземат като последна кохорта по-млади двойки, защото, първо, за Швеция става дума, където жените са еманципирани и раждат по-късно, и , второ, за образовани хора става дума, които завършват, поработват и тогава правят семейство, т.е. 20-30 годишните все още няма масово да имат дете (което е условие на авторите).

Последна редакция: пн, 20 ное 2023, 18:22 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт