Red Pill Редпилнати мъже/жени

• 67 758
  • 2 341
  •   1
Отговори
# 2 100
Примерът може да е бил малко екстремен, но все пак жените с висок статус, които познавам, са все на 35-40-45 и нагоре. По-млади с висок статус ако има, са много редки. Така че мъж не може да си позволи да е хипергамен, ако в същото време държи и на фертилността.

# 2 101
  • София
Виждам, че хипотезата пак се смени - сега жените били по-хипергамни от мъжете Satisfied Ами то кой твърди, че мъжете са хиперхамни? Напротив, аз даже смятам, че при тях се наблюдава хипогамност - даже не толкова желание да се събират с жени, които са с по-нисък статус, а нежелание да се събират с такива с по-висок.

То по сметките ти, Крис, излиза, че мъжете 35, трябва да си хващат жени 20-25. Да де, ама много жени не искат по-дърт мъж, а и доста хора се събират в ранните години, а не жените да се сгаджостват на 20-25, а мъжете да чакат да станат на 35 за да бъдат с жена. Пък и повечето мъже хич не са в разцвет на 35, напротив, това често е началото на запАда. Но както и да е, това е извън въпроса. Пък и нали вече установихме, че само жените избират, та мъжете какво искат няма никакво значение Satisfied

# 2 102
Като цяло, дори и на 20-25 да се вземат хората (или да ги вземат), това не е на сляпо, не е като вземането на котка в чувал, че да не знаеш какъв е потенциалният им образователен и икономически статус. Те произхождат от определена среда, от родители с определен статус и възможности. Вчера гледах за една от шахматистките, че родителите ѝ похарчили към 200К за образованието ѝ преди висшето. Друга беше студентка в САЩ. Ами тези момичета, както и други хора, очевидно имат повече възможности за постигане на статус от хора от семейства, едва свързващи двата края, от някое от малцинствата и пр.

# 2 103
Двата примера за богатите мъже ги дадох по-скоро като типични за мъжката хипергамия - избор на млада, атрактивна партньорка в живота. Чрез помощта на въпросници се питат мъжете кои са атрибутите в една жена, по които са склонни да я изберат за сериозна връзка/ брак. Мъжете поставят на първо място младостта и атрактивността. Това е според assortative mating research поне.

# 2 104
нали уж били на една възраст и мъжете били също физически привлекателни..запознали се като студенти - тоест и там са на едно ниво, може пък и това да ги е привлякло наравно с красотата мъжете - образованието на жените..
къде е превъзходството на жените в този пример спрямо мъжете и измислената мъжка хипергамия?

# 2 105
Честно, не мога да разбера какво отвратително съм казал за жена си.
Питате ме хипергамна ли била - отговарям, че според определението в речника, щом се е омъжила за мъж с по-висок образователен и финансов статус от нея, явно е хипергамна.
Вие лично ако не сте хипергамни, защо се засягате? Ако сте си взели мъже с по-нисък статус от вашия и сте щастливи с тях, всичко е наред - или?

Но както и да е. Сега ми дойде наум за нещо от по-рано:
представи си, че и ние жените не искаме да си партнираме с някой вечно стресиран, устат и уморен мъж.
То не е само това, а още по-големият проблем е възрастта.
Мъжете не могат да си позволят да са хипергамни, защото ако искат две деца и вземат жена на 35-40, която вече е постигнала висок статус, рискуват да си останат без децата.
Първата директива е фертилността, а тя е в пик към 20-25 г. Какъв статус да е постигнала жената дотогава?
Докато един мъж да речем на 35 е в разцвета на силите си, няма репродуктивни или здравни проблеми, и е имал 10-15 години да покаже какво може откъм образование, кариера, пари, статус.*
След като физиологията на двата пола е различна, нормално е да са различни и по отношение на хипергамията и не виждам какво се засягате ако някой каже, че женският пол бил по-хипергамен от мъжкия.

---------------------------------
* С изключение на тези мъже като на Бици приятелките - хем млад и симпатяга, хем се родил в семейство с пари и още на 20-25 има висок статус. Но те са 1 на 1000, така че ако някоя жена чака такъв, рискува да си остарее с котките.

През цялото време говориш как жена ти е нещо по-малко от теб и не виждаш нищо лошо в това? Ок....
Ако искам да създавам поколение, няма тепърва да създавам отношения с 40-годишен чичак, с който я имам здраво дете, я - не. В случай, че имам, няма да присъства в голяма част от живота на детето ми и когато (ако и аз съм там) помагам за сменянето но памперсите на внучето, ще трябва да сменям и на дядото вместо да си гледам живота.

# 2 106
Ти не го гледай какво говори Криско. Аз помня доста добре как в началото, като се регистрирах, преди десетина години, той пишеше за жена си в минало време и се изкарваше, че той сам си гледа децата. Без директно да лъже, определено правеше намеци, че е вдовец или сериозно разведен мъж, гледащ сам децата си, без никакво участие на майка им, до такава степен, че имаше потребителки, които пишеха, че е вдовец.

# 2 107
Някой друг ще е било това, защото едното ми дете (по-малкото) няма 10 още.

Относно това, че жена ми била нещо по-долу от мен: защо да е по-долу, и аз будала ли съм да си обвържа живота с човек, по-долу от мен? По някои неща тя ме превъзхожда, по някои аз нея. Нали затова правим семейство, за да допринесе всеки с това, в което е силен. Имам чувството, че едни и същи неща пишем вече сто страници.

Ако искам да създавам поколение, няма тепърва да създавам отношения с 40-годишен чичак, с който я имам здраво дете, я - не. В случай, че имам, няма да присъства в голяма част от живота на детето ми и когато (ако и аз съм там) помагам за сменянето но памперсите на внучето, ще трябва да сменям и на дядото вместо да си гледам живота.
То много ясно, че всеки предпочита някой да му сменя памперсите, вместо той на него, въпросът е какво може да намери. Ако си на 20, сигурно мъж на 40 не те интересува; ако си самата ти на 40 обаче, другояче са нещата.
Ако нещата отидат до сменяне на памперси, ще кажа децата да ми вземат болногледачка, нали затуй спестявам по нещо на младини, за да има за старини.
На самата теб кой ще ги сменя като дойдеш дотам:
- мъжът ти (значи ти на него не искаш, но той на тебе - може)
- децата ти (вместо те да си гледат живота)
- или някой друг?

Но хайде спирам, защото малко се отдалечихме от хипергамията.
Интересно ми е, между другото, защо никой не се хвана за няколкото други качества на жените, които са изброени в пост №1 като твърдения на редпил теорията, а само за тая пуста хипергамия...

Последна редакция: ср, 22 ное 2023, 14:01 от chris78

# 2 108
Ами, може да съм се объркала, по-скоро за времевия период, защото я помня онази тема, в която се чудеше как жената ще се оправи сама да плаща свое жилище, където да си гледа и издържа двете деца, ако се разделите. И после по някое време жената позачезна като че ли.

# 2 109
Не става въпрос за това кой предпочита да му сменят памперсите, а за това, че чичак ще натовари младата си жена и детето си, точно тогава, когато то ще има нужда от него. Не сте безсмъртни, все още умирате по-рано от жените, а и си имате и друг биологичен часовник. Спрете с опорката, че имате много повече време от жените. Не е така.

# 2 110
Де тоз късмет, както се вика.
Ама хайде да не говоря така, че някои хора не разбират от майтап и пак ще кажат, че съм отвратителен.
В къщи си е жена ми и никъде не е ходила.
Ако нещо такова съм писал по този въпрос, то е било хипотетично - май ме бяха питали ако жена ми поиска да се разделим дали ще й кажа да си ходи, или ще се изнеса аз и ще оставя на нея жилището.
Ама тези хипотези са като онези - ако спечелела от тотото, какво щяла да направи. Ако се случи така в бъдеще, тогава ще разберем кой какво ще направи.

Не сте безсмъртни, все още умирате по-рано от жените
Ами да - мъжете имат жени, които да им съкаращават живота, пък жените нямат и затова живеят по-дълго.
Отново майтап, успокойте се ако някой се тригърва, че не ми се водят спорове и на темата защо жените живеят по-дълго.

# 2 111
  • София
Всъщност, женените мъже живеят по-дълго Wink При жените май е обратното... Пък връзката между двете каква е...

# 2 112
Нещо не разбирам не разбирам за какво е целият този спор?
Хипергамията при жените е нещо напълно нормално, както и при мъжете - търсят си млада, плодовита и красива. Проблема е обаче, че няма за всички. Трябва до някъде и с нещо все да се направи някакъв компромис, ако не искаш да умреш сам като куче.
Имала съм не една и две приятелки, които все по нещо не им харесваше на гаджетата им - сега на по 40+ все още си кукуват сами в чакане на принца, ама принца се занимава с 20 годишните, тях презрелите и менопаузните не ги ще.
Хубаво е човек да има изисквания, но да са реални и да могат да се посрещат от другата страна - иначе сценарият за котките и при двата пола изглежда силно реален в близко бъдеще.

# 2 113
Спорът е, че ако говорите какво би трябвало да е "генетично заложено" при жената, това е млад, силен, здрав мъж, защото това е било висок статус до не много отдавна. Това продължава да е висок статус и що се отнася до създаване на поколение. Жените масово не искаме чичаци с някой лев отгоре, които не могат да създават здрави деца и няма да са живи още дълго време. Това вие отказвате да признаете, когато си ползвате опорката "статус". Да, много е неприятно да знаеш, че имаш малък срок но годност, трябва някои хора да го приемат.

# 2 114
  • Пловдив
Е, то и на мъжете на 40 не им става както на 25, като сме тръгнали да си говорим разни неприятни истини.

Общи условия

Активация на акаунт