Red Pill Редпилнати мъже/жени

• 67 702
  • 2 341
  •   1
Отговори
# 2 205
Проблемът на редпилърите според мен, е че вместо да работят по себе си с каквото могат, да бъдат достойни хора, въпреки че им е трудно с жените, те се отдават на мизогинизъм и агресия, с което съвсем си режат всякакви шансове.
Но защо априори се приема, че редпилър = инсел, който му е трудно с жените?
Не може ли висок, готин, успешен мъж също да го изпие това хапче - и ако го изпие, ще му пострада успеха с жените ли?
Ето, аз дадох пример със себе си - като съм бил ерген не съм знаел какво е ред пил, но сега като научих намирам го за доста правдиво, така че ме нарекоха редпилър. Като бях ерген ако го бях научил, изведнъж щяха да спрат да ме харесват жените, които преди това са ме харесвали ли - и нямаше да се оженя, защото нямаше да има за кого?
Хич не го вярвам това.
Тоя етикет редпилър е като например консерватор или либерал ли е човек във възгледите си. И измежду едните и другите има богати и бедни, високи и ниски, готини и смотани. То не променя какви качества имаш като човек.

# 2 206
  • София
Накрая ще открием топлата вода, че мъжествеността е нещо комплексно и желаните черти на мъжете не се изчерпват с две неща Joy

Крис, явно моят отговор не ти хареса Laughing Редпилърството, като всяка крайна идеология, се хваща за няколко неща, които звучат разумно, след което ги изкривява и вкарва в крайност. Нещо като крайния феминизъм - може да засяга няколко ключови социални проблеми, с които жените се сблъскват, но в основата стои нещо, което е много по-близко да мъжемразство, отколкото до желание двата пола да бъдат третирани като равни, и нищо общо със смисъла на феминизма. Та какво вече казах - не се учудвам, че някои мъже се хващат на тези кукички, но ако някой не вижда голямата картинка, определено бих се замислила колко е... разсъдлив. А тези, които търсят спасение в редпила са си точно такива - загубеняци, които търсят измъкване от собствената си дупка.

Споменах, че преди време попаднах на едно такова клипче, в което един се жалваше, как приятелката му изневерявала и го ползвала за всякакви облаги, а той милият й вярвал и я търпял. Ами, зле е човекът, факт, и той си е виновен. Но значи ли това, че всички жени са боклуци, и че той също трябва да се държи като боклук? Еквивалентът на това би бил, да кажем на жена, която е търпяла някой тъпанар, който й е изневерявал, че оттук насетне трябва да се държи с всички мъже нагло и надменно, да се прави на недостъпна к*чка, да ги ползва да й плащат вечери и парцалки, а тя тайно да се праска с някой алфа за кеф. Много яко, а Wink

# 2 207
Скрит текст:
Проблемът на редпилърите според мен, е че вместо да работят по себе си с каквото могат, да бъдат достойни хора, въпреки че им е трудно с жените, те се отдават на мизогинизъм и агресия, с което съвсем си режат всякакви шансове.
Но защо априори се приема, че редпилър = инсел, който му е трудно с жените?
Не може ли висок, готин, успешен мъж също да го изпие това хапче - и ако го изпие, ще му пострада успеха с жените ли?
Ето, аз дадох пример със себе си - като съм бил ерген не съм знаел какво е ред пил, но сега като научих намирам го за доста правдиво, така че ме нарекоха редпилър. Като бях ерген ако го бях научил, изведнъж щяха да спрат да ме харесват жените, които преди това са ме харесвали ли - и нямаше да се оженя, защото нямаше да има за кого?
Хич не го вярвам това.
Тоя етикет редпилър е като например консерватор или либерал ли е човек във възгледите си. И измежду едните и другите има богати и бедни, високи и ниски, готини и смотани. То не променя какви качества имаш като човек.
[/spoiler]

Не съм много добре запозната с ред пил движението, за да ти отговоря на този въпрос 😂 но според мен те имат проблем с емоционалната близост, и, дори успешни, приемат отношенията в двойката като транзакция, поне по това, което съм слушала от интервюта на Андрю Тейт.

Последна редакция: пт, 24 ное 2023, 13:39 от Анонимен

# 2 208

Противоречиш си. Жените искали по-висок от тях мъж, а мъжете не искали по-висока от тях жена. И това било двоен стандарт?!!?!!?? Очевидно за теб и двата пола имат изисквания към ръста на партньора. Това не е двоен стандарт.

Не виждам противоречие. Мъжете в МАСОВИЯ случай не виждам да имат изискване към ръстта на жената, тоест не им пука по-висока, по-ниска или около тях е. Изключения са мъжете, които имат изискване към ръстта на жената, докато при жените, МАСОВО жените се интересуват да е по-висок или поне колкото тях. А ръстта между другото не е нещо, което може да се промени, което е доста кофти за мъжете и разбирам сащо са фрустрирани в това отношение. Изключенията не мисля, че потвърждават, че нямало двоен стандарт, в масовия случай има, защото повечето мъже не се интересуват от ръстта на жената, докато жените се, това исках да кажа. Ако трябва да спекулирам, на около 90% от жените им пука колко ще е висок мъжа до тях, а не 90% от мъжете не им пука колко ще е висока жената до тях. Ако мъжът компенсира с това да е красив или някакви изключителни неща предполагам много жени ще направят компромис с ръстта, но говорим, ако си е нормален мъж, а не Том Круз на млади години.

# 2 209
Това не е двоен стандарт. Все едно да кажеш, че мъжете се интересуват от гърдите на жената, а жените по-рядко се интересуват от гърдите на мъжа.
Между другото и женските недостатъци не могат да се променят.
В смисъл отвсякъде се опитват да ни натрапят, че могат - с много пари и опасни и болезнени интервенции. Дялкане на гърбави и криви носове, поставяне на импланти за увеличаване или стягане на увисналите цици, липосукция, бразилски лифтинг, химичен пилинг...
По тази логика и мъжете могат да си направят операция за увеличаване на ръста - чупят им краката и удължават костите, мисля, че с до 5 см. Присаждат си коса и вече не са плешиви.

# 2 210
естествено, че повечето жени ще имат изисквания към ръстта на мъжете си и/или да са поне колкото тях високи..
ако на някой нисък мъж му е проблем, че дългокраките каки стърчащи над него не го харесват, си е негов проблем..да се насочи към по-ниски, винаги има избор..
все едно примерно да изискваме мъжете да нямат предпочитания за женските гърди...и да се твърди, че понеже жените не гледат гърдите на мъжете имало двоен стандарт..
манди ме е изпреварила, писали сме заедно Joy

# 2 211
  • София
Напълно съм съгласна с горните две мнениея. Кофти е, когато имаш някоя характеристика, която масово не се харесва от другия пол, но това е положението. Другият пол не е виновен за това и няма как всички мъже/жени да си сменят предпочитанията, защото ти не можеш да се класираш. Или страдаш, или се научаваш да се приемаш какъвто си и да се целиш според чергата си. Перфектни хора се намират рядко, та не е като да няма избор. Просто няма да имаш същия избор като някои други. Но такъв е животът.

# 2 212
Другият пол не е виновен за това и няма как всички мъже/жени да си сменят предпочитанията, защото ти не можеш да се класираш. Или страдаш, или се научаваш да се приемаш какъвто си и да се целиш според чергата си.
Едно от тези предпочитания е от женска страна към статус на мъжете: по-висок статус е по-добре (при равни други условия). В речника на туй нещо му викат хипергамия.
А редпил, доколкото разбирам, казва на мъжете не да страдат, а да се стремят да си вдигнат статуса, за да ги харесват повече жени. Статусът, за разлика от ръста, е нещо, което все пак може да бъде подобрено.

# 2 213
Това не е двоен стандарт. Все едно да кажеш, че мъжете се интересуват от гърдите на жената, а жените по-рядко се интересуват от гърдите на мъжа.
В смисъл отвсякъде се опитват да ни натрапят, че могат - с много пари и опасни и болезнени интервенции. Дялкане на гърбави и криви носове, поставяне на импланти за увеличаване или стягане на увисналите цици, липосукция, бразилски лифтинг, химичен пилинг...
По тази логика и мъжете могат да си направят операция за увеличаване на ръста - чупят им краката и удължават костите, мисля, че с до 5 см. Присаждат си коса и вече не са плешиви.
Повечето жени си правят носове, брадички, гърди и прочие, защото не си ги харесват. Тоест заради себе си, да виждат в огледалото това, което покрива тяхната представа за красота. Та май не е ок и за това да хвърляме камъни в мъжката градина

# 2 214
  • София
Крис, тоя спор вече го водихме Laughing

Също така какво значи при равни други условия? Примерно, при равни други условия, кое ще избереш, работата с по-висока заплата, или работата с по-ниска? Ествествено, че първото, защото нищо не губиш реално, можеш само да спечелиш. Да, ама ако ти предложат още по-висока заплата, обаче със супер гадно отношение, разпокъсано работно време и злобен шеф, дали ще предпочетеш по-високата заплата? Равните условия не винаги са показателни.

Иначе редпилът може да казва и това, но също така казва глупости, че никога не трябва да хвалиш друг мъж пред половинката (да не вземе тя да хукне по по-големия алфа), че постоянно трябва да я държиш нащрек, че не трябва да я караш да се чувства много специална/красива да не вземе да си помисли, че може да си намери и по-добър от теб и всякакви такива комплексарски глупости. Та, не се вадят няколко точки от контекст, гледа се цялата картинка.

# 2 215
Влезнах в някаква бездънна яма от инстаграм постове и блогове на ред пил привърженици. Давам няколко цитата, които потвърждават, че хипергамията изобщо не е основното нещо в ред пил теорията, а по-скоро меркантилизмът и използвачеството в жените. И ред пил теорията не е социологическо проучване на заплатите в семейството, а шовинизъм.
Скрит текст:
"Представете си, че губите трудно спечелените си пари, като заведете жена, която едва познавате, на
среща, когато всичко, което тя ще прави, е да играе игри.
Придобийте манталитет тип „тя ще трябва да си спечели тази среща с мен“ и осъзнайте, че ако жената използва секса като оръжие над вас, то това е всичко, което тя може да предложи. Вместо това спестете парите си и инвестирайте във вас."

"Не забравяй, че жените винаги са виждали мъжете като обекти за успех, а мъжете са виждали жените като обекти за секс". -  Richard Cooper, "The Unplugged Alpha: The No Bullsh*t Guide To Winning With Women & Life"
Този е като Мойсей на Ред пилърите. Ето откъс от книгата му за 20-те червени флагове в жените, които да избягваш:
https://entrepreneursincars.com/wp-content/uploads/2020/11/The-U … 0-Red-Flags-1.pdf

# 2 216
Влезнах в някаква бездънна яма от инстаграм постове и блогове на ред пил привърженици. Давам няколко цитата, които потвърждават, че хипергамията изобщо не е основното нещо в ред пил теорията, а по-скоро меркантилизмът и използвачеството в жените. И ред пил теорията не е социологическо проучване на заплатите в семейството, а шовинизъм.
Скрит текст:
"Представете си, че губите трудно спечелените си пари, като заведете жена, която едва познавате, на
среща, когато всичко, което тя ще прави, е да играе игри.
Придобийте манталитет тип „тя ще трябва да си спечели тази среща с мен“ и осъзнайте, че ако жената използва секса като оръжие над вас, то това е всичко, което тя може да предложи. Вместо това спестете парите си и инвестирайте във вас."

"Не забравяй, че жените винаги са виждали мъжете като обекти за успех, а мъжете са виждали жените като обекти за секс". -  Richard Cooper, "The Unplugged Alpha: The No Bullsh*t Guide To Winning With Women & Life"
Този е като Мойсей на Ред пилърите. Ето откъс от книгата му за 20-те червени флагове в жените, които да избягваш:
https://entrepreneursincars.com/wp-content/uploads/2020/11/The-U … 0-Red-Flags-1.pdf

Аз ги разбирам редпилите, то е елементарно. В случая става дума за това, че искат най-доброто за себе си. То не само че не е задължително най-доброто и за отсрещната страна (евентуалната партньорка), Ами дори напротив - е нещо, което я поставя в уязвима и неизгодна позиция. Но те искат най-доброто за себе си - послушна и поддържаща се добре изглеждаща млада жена, която обгрижва тях самите, евентуалните деца и домакинството, която не е скандалджийка, не харчи много и работи нещо, което носи пари, но не причинява неудобство на тях самите, налагайки им ангажименти по дома, децата и пр., които тя е поела. И ако се разделят, не търси голяма издръжка за децата и пр. Е, имат право да искат. То и жените имат право

Ето и Крис, не му е приятно, че жена му си спестява лични пари, но в същото време се чуди как жена му с малко бебе и още едно дете ще се оправи сама в случай на раздяла, как ще плаща жилище, тъй като той си остава в апартамента си, а децата очевидно отиват - някъде - с нея. Ами, няма жена, която при такива евентуални перспективи да не си спестява пари, защото това е най-доброто за нея и за децата. За него лично вероятно би било по-добре жената да вкарва всеки лев, който изкарва, в домакинството, за него и за децата, и да не си спестява.

# 2 217

естествено, че повечето жени ще имат изисквания към ръстта на мъжете си и/или да са поне колкото тях високи..
ако на някой нисък мъж му е проблем, че дългокраките каки стърчащи над него не го харесват, си е негов проблем..да се насочи към по-ниски, винаги има избор..
все едно примерно да изискваме мъжете да нямат предпочитания за женските гърди...и да се твърди, че понеже жените не гледат гърдите на мъжете имало двоен стандарт..
манди ме е изпреварила, писали сме заедно Joy

Зависи какво разбирате под двоен стандарт. Мисля, че почти всеки човек прaктикува някакви двойни стандарти. Лицемерно е да кажем, че не го правим, то  някои хора и предпочитанията разбират и считат за форма на дискриминация. Много мъже имат комплекси за ръстта, истината е, че по нещата, които мъжете изискват от жените, като че повече неща може да се променят, доста по-често можем да види много добре направени гърди и поправки по женското тяло, докато ръстта и тези операции са доста рискови и скъпи, че чак чупене на крака и доста присаждания също не са успешни, да не коментираме, че много жени монетизират тези си поправки по тях и се продават по-добре после, колкото и грозно да звучи имат възвращаемост, като на някои от тях им е платена операцията предварително и са само на печалба след това.Laughing Мъжете не могат да си монетизират така нещата по тях и тяхната сексуалност или поне толкова успешно, явно на ред пилърите и това им е болка и то разбираемо защо. И затова дават подобни съвети, че някои жени ще използват секса, като оръжие, което си го има при някои жени.

Последна редакция: пт, 24 ное 2023, 16:48 от valentina93

# 2 218
Какво бебе - едното дете ми е тийнейдж, другото почти на 10. И къде е тръгнала жена ми, не разбрах - на мен не ми е казала.
Защо да ми е неприятно, че си спестява пари - нека си спестява. Аз и на децата съм открил спестовни сметки, на тях внасям аз, а жена ми нека сама си внася. Ми няма да съм все жив я - нека имат. Въобще тук някакви луди твърдения се разнасят.

@Лъвица - ами да, всичко е "при равни други условия". Ти казваш, че предпочиташ млад, красив, умен мъж - ами ако е млад и красив, но куц и с двата крака, вземаш ли го?
И със статуса е така - по-добре висок статус, но ако е пияница, побойник, дъртак или нещо такова - тогава е аут. Но нима мъжете с висок статус непременно трябва да са дъртаци или побойници?
Статусът може да е "при равни други условия", но все пак е фактор и то много важен - за жените. Докато за мъжете не е. Не видях тук някой от мъжете да е казал - аз съм гледал да си взема жена с много пари, с висок социален статус, и т.н. Цитираха ти и научни изследвания, които колкото и да са субективни, все пак потвърждават и личните впечатления на трезвомислещите хора - мъжете се привлизат визуално от млади и красиви жени (защото това е признак за здраве и фертилност) пък с какъвто ще статус да са.

# 2 219
Припомни си първата си тема, ясно е защо спестява. Те децата не стават изведнъж на 10.

Общи условия

Активация на акаунт