Red Pill Редпилнати мъже/жени

• 67 700
  • 2 341
  •   1
Отговори
# 2 220
Повечето жени си правят корекции, защото са се вдъхновили от някой пост на инстаграм инфлуенсърка, спонсониран от съответната клиника, и са решили, че носът или циците са им най-големият проблем в живота. Или се опитват да се справят с комплексите и несигурностите си чрез козметични интервенции, а не да изграждат здравословно самочувствие, което е обречено на успех. След n брой години, всички ще сме стари и сбръчкани, никой не е надхитрил времето. И тогава какво ще правят?! Извращения в стил Донатела Версаче?!

# 2 221
Какво бебе - едното дете ми е тийнейдж, другото почти на 10. И къде е тръгнала жена ми, не разбрах - на мен не ми е казала.
Защо да ми е неприятно, че си спестява пари - нека си спестява. Аз и на децата съм открил спестовни сметки, на тях внасям аз, а жена ми нека сама си внася. Ми няма да съм все жив я - нека имат. Въобще тук някакви луди твърдения се разнасят.

@Лъвица - ами да, всичко е "при равни други условия". Ти казваш, че предпочиташ млад, красив, умен мъж - ами ако е млад и красив, но куц и с двата крака, вземаш ли го?
И със статуса е така - по-добре висок статус, но ако е пияница, побойник, дъртак или нещо такова - тогава е аут. Но нима мъжете с висок статус непременно трябва да са дъртаци или побойници?
Статусът може да е "при равни други условия", но все пак е фактор и то много важен - за жените. Докато за мъжете не е. Не видях тук някой от мъжете да е казал - аз съм гледал да си взема жена с много пари, с висок социален статус, и т.н. Цитираха ти и научни изследвания, които колкото и да са субективни, все пак потвърждават и личните впечатления на трезвомислещите хора - мъжете се привлизат визуално от млади и красиви жени (защото това е признак за здраве и фертилност) пък с какъвто ще статус да са.

To ти си единственият мъж в темата, как ще чуеш ? Аз съм чувала, че някои мъже си искат имотна и парична жена за да не си дават много зор, все едно да кажем, че известни жени, които са на малко повече години няма да могат да си намерят мъж, съмнявам се. Статусът и парите помагат и на мъжете и жените

# 2 222
  • София
Крис, не е нужно този със статус да е грозен стар и дебел, но ако си харесам някой, който ми харесва като личност и външност, но взима колкото мен или по-малко, изобщо няма да ми пука. И не ми е, защото съм имала такива връзки. Просто приоритетите ми са други.

# 2 223
  • Столичанин ама не в повече :D
Влезнах в някаква бездънна яма от инстаграм постове и блогове на ред пил привърженици. Давам няколко цитата, които потвърждават, че хипергамията изобщо не е основното нещо в ред пил теорията, а по-скоро меркантилизмът и използвачеството в жените. И ред пил теорията не е социологическо проучване на заплатите в семейството, а шовинизъм.
Скрит текст:
"Представете си, че губите трудно спечелените си пари, като заведете жена, която едва познавате, на
среща, когато всичко, което тя ще прави, е да играе игри.
Придобийте манталитет тип „тя ще трябва да си спечели тази среща с мен“ и осъзнайте, че ако жената използва секса като оръжие над вас, то това е всичко, което тя може да предложи. Вместо това спестете парите си и инвестирайте във вас."

"Не забравяй, че жените винаги са виждали мъжете като обекти за успех, а мъжете са виждали жените като обекти за секс". -  Richard Cooper, "The Unplugged Alpha: The No Bullsh*t Guide To Winning With Women & Life"
Този е като Мойсей на Ред пилърите. Ето откъс от книгата му за 20-те червени флагове в жените, които да избягваш:
https://entrepreneursincars.com/wp-content/uploads/2020/11/The-U … 0-Red-Flags-1.pdf

Тоест ако един мъж иска да инвестира в себе си и развитието си значи е редпилър. Sunglasses

# 2 224
Е, докога ще се развива този мъж? Той до 30, ако не се е развил и не е инвестирал в себе си, няма смисъл да се стиска да почерпи някоя жена на среща с някоя от трудно спечелените си стотинки. Очевидно да ги инвестира в себе си, не е чак толкова печелившо.

# 2 225
Е, докога ще се развива този мъж? Той до 30, ако не се е развил и не е инвестирал в себе си, няма смисъл да се стиска да почерпи някоя жена на среща с някоя от трудно спечелените си стотинки. Очевидно да ги инвестира в себе си, не е чак толкова печелившо.

Зависи какво учи и до кога - лекар, инжинер, юрист. Ако и е на издръжка на мама и тате на кукуво лято ще черпи някоя. Като завърши пък хептен, че тогава като се види с пари ще е станал още по-стиснат.

# 2 226
  • София
Не следя редовно темата, затова директно ще попитам: какво се разбра за редпилнатите мъже/жени? И кой е спецът по редпилнати тук, за да проверя дали и аз не съм такъв?

П.С. Кратко лирическо отклонение: това "редпилнати" ми напомня на енергийната напитка Ред Бул. Все едно някой е "предобрил" с Ред Бул.

# 2 227

Зависи какво учи и до кога - лекар, инжинер, юрист. Ако и е на издръжка на мама и тате на кукуво лято ще черпи някоя. Като завърши пък хептен, че тогава като се види с пари ще е станал още по-стиснат.

На 30 години и тримата споменати би трябвало да са се реализирали и да имат някаква възвръщаемост, ако са от хората, които инвестират в себе си. Ако наистина цената на едно кафе, сок, бира, пица или нещо подобно, с което един мъж е почерпил някоя жена, е в състояние да му попречи да инвестира в себе си, по-добре хич да не се среща с жени, с да инвестира двойно в себе си, добавяйки и спестената му собствена консумация.

# 2 228
Да имаш половинка е инвестиране в себе си. Да излизаш с жени е инвестиране в себе си. И не, не е същото като да си платиш за компаньонка - нито като възможност за дългосрочна връзка, нито като влияние върху самочувствието и психиката. Тръгва се от грешната представа, че един обикновен мъж без идеи и талант, ще стане богаташ само ако не му пречиха жените. Айнщайн се жени два пъти и има три деца. Ти докъде стигна с развитието на потенциала си докато инвестираше в себе си, Джеръми?
От тийнейджърка работя и ни една сметка в ресторант или на кино не ми е бутнала развитието. Ама да, спестете си ги тия 50 лв за протеин или за курс на Юли Тонкин.

# 2 229
Тарикатлъкът стана част от съвременната мъжественост.
Обяснявам си го като лост, страх от женската инвазия, изразяваща се в свобода на избора, възможност да се справя сама с чисто мъжки дейности.
С една дума - мъжете се чувстват застрашени.
Реакциите - къткат се, пазят си се, щадят се, тарикатстват, глезят се.

# 2 230
Винаги е имало такива тревожни типчета, които треперят как всички жени с озъбена паст искат да отхапят от неговата обикновено мижава заплата или половината панел, който ще му бъде наследство някъде в бъдещето. Парадоксът е, че мечтата на такива обикновено е точно лъскава имотна и опаричена мадама. И така цял живот в напрежение и неудовлетвореност.

# 2 231
  • Столичанин ама не в повече :D
Ахаа значи ако мъж до 30 не е станал милионер не става. Sunglasses
Обяснявам си го като лост, страх от женската инвазия, изразяваща се в свобода на избора, възможност да се справя сама с чисто мъжки дейности.
Изобщо не е свързано с това, а както винаги съм твърдял мъжките действия просто са следствие на женските, щот едно време мъжете са поделяли всичко с жените, ама и жените са стояли в брака до края. А сега не е така, то за това ред пил движение не бях чувал, ама за едно друго мигтоу (която явно е същото) ми попадна случайно и интересно че се е появило в отговор на митуу, а не обратното както се случва всъщност и със всичко останало. Simple Smile

Последна редакция: нд, 26 ное 2023, 12:16 от jerami

# 2 232
Джеръми, не че не можеш след 30, но шансът все пак е мижав. И пак казвам, тръгва се от грешното ти вярване, че едното пречи на другото.
86 % от милионерите са женени/омъжени, като 67 % са били и все още стоят в първия си брак в момента, в който са станали милионери.
Да не ме нападнат статистиците, много от неуспелите да станат милионери също са женени, тоест не казвам, че едното води до другото, но очевидно не си пречат. А ако много искаш да станеш милионер може би трябва да допуснеш и възможността да си помагат, все пак гледаме числата.

# 2 233
Всичко е взаимосвързано, комплексно, няма как да е иначе. Но не смятам, че е едностранно – редпилът се появил щото нале жените еди какво си.
По същата логика може да се твърди, че и жените вече са мъжествени, защото мъжете не могат да им предложат мъжественост и поради това жените компенсират с такава. В поведение, роли, лични и обществени отношения.
Някъде там е нарушен балансът и разбира се, процесът е динамичен.
Но фактите не отменят реалността – мъжете станаха доста кекави, изнежени, лабилни, а жените настъпателни, агресивни, нетърпеливи.
//
Цитат
ама и жените са стояли в брака до края.
Пу-пу, това звучи като каторга. Дай Боже, всички да имаме избор в живота.

# 2 234
Ахаа значи ако мъж до 30 не е станал милионер не става. Sunglasses
Изобщо не е свързано с това, а както винаги съм твърдял мъжките действия просто са следствие на женските, щот едно време мъжете са поделяли всичко с жените, ама и жените са стояли в брака до края. А сега не е така, то за това ред пил движение не бях чувал, ама за едно друго мигтоу (която явно е същото) ми попадна случайно и интересно че се е появило в отговор на митуу, а не обратното както се случва всъщност и със всичко останало. Simple Smile

След 30 може да станеш милионер, но обикновено преди това си поставил основите, т.е. печелиш сравнително добре и се виждат някакви добри перспективи в бъдещето. Не че един милион е много в днешно време.. След 30 да станеш милионер, без преди това да имаш някакви данни за успеха, кариера и развитие, може, ако спечелиш от тото, получиш наследство или при големи социално-икономически катаклизми. А за милионери, станали такива, защото са спестявали от черпене на жени, не съм чувала.

Общи условия

Активация на акаунт