Професия учител - 17

• 56 456
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
Детето е 1-ви клас, аз трябва да го добавя в екип, но нито там, нито в чат, никак не го "виждам".
По никакъв начин, нито с реалните имена, нито с акаунта от буквите и цифри с и без @edu.mon.bg.
Пише да се свържа с ИТ администратора, за да разшири търсенето Flushed
Остава в понеделник да ми даде данните за достъп и да видя защо и какво става и дали през неговия акаунт (на детето) може да намери мен.

# 256
През НЕИСПУО мисля че се виждаха акаунтите, проверете да не би да има грешка, ако ли не се свържете с администратора.

# 257
  • Някъде по Дунава
И аз съм учител, и родител. Имам обаче обратния проблем. Моите деца учат и се стараят много. Съответно имат отлични оценки и добро поведение. Техни съученици и родители злобеят, че оценките им не са заслужени. Ядосвам се, но знам че аз и децата ми полагаме усилия и всичко са постигнали с труд.
В такава ситуация записахме децата по-далече от местоработата на родителя-учител, а въпросното училище ни е по район.
Добра идея, но неприложима при нас, защото в града ни има само две училища, а и ние живеем срещу едното. Както и да е. Едното дете отиде в друго училище (ЕГ) и пак се справя отлично. Това е доказателство за труда, който полага.

# 258
Колеги, закачиха ни един график в учителската стая за класните работи. Казаха ми, че аз класни няма да правя. Преподавам английски език в прогимназиален етап. Така ли е? Няма ли класна работа по английски за тези класове?

# 259
Колеги, закачиха ни един график в учителската стая за класните работи. Казаха ми, че аз класни няма да правя. Преподавам английски език в прогимназиален етап. Така ли е? Няма ли класна работа по английски за тези класове?
Класните в прогимназиален етап са само по български език и математика. По чужд език има в гимназиалния етап.

# 260
Здравейте, искам да попитам някой от вас работи ли с украйнски ученици в началните класове? И взимате ли допълнително часове по български език и колко?
Да питам и отново за пътните на учителите има ли някой информация, защото се носи слух, че ако не се изплатят до края на годината ще се загубят?

# 261
Оле-боле, благодаря за разяснението!
Елица, аз пътувам по 45км в посока с личен автомобил. Искат ми фактура и талона на колата. За 11 работни дни през септември съм изразходвала нафта за 164лв, училището ми изплати 127.

# 262
Аз също пътувам с личен транспорт и представям документация и фактури, но на никой от нашата община не са изплащани пътни от януари, което е безобразие с учителското съсловие.

# 263
Ужас! Как може такова нещо?

# 264
  • София
При нас също не се изплащат пътни, ходя с автомобил.  Нали се заговори, че министерството ще отпусне средства за изплащане на пътните, няма ли да е за всички училища?  Или нашето ръководството ще си ги прибере и за обикновения даскал ще има едно голямо нищо!

# 265
Колеги, как мога да се преквалифицирам най-бързо и евтино? Ако запиша СДК "учител по..." има ли вариант да ми признаят кредити от предмети, които вече сме изучавали (педагогика, методика, психология...)? Някой пробвал ли е подобно нещо?
Ония "Модул 2" за преквалификации от МОН по не знам коя програма беше, подновяват ли го всяка година? Гледам последно миналата година юни месец е имало срок за кандидатстване.

# 266
Аминка, признават се, стига да не си учила отдавна. На мен в СДК ми признаха поне 5 предмета от магистратурата, но беше в същия университет и повечето от преподавателите бяха същите, а магистратурата я бях завършила предната година и си ме помнеха. Общо взето е по преценка на преподавателите.
При нас няма проблем с изплащането на пътните, но още си чакаме увеличението със задна дата. И платиха само новите заплати за септември.
Някой пита за парите за дрехи, изплащат се пропорционално на отработените месеци. Аз върнах от старото училище, от новото още не съм взела. Започнах да ровя и се оказа, че още двама колеги не са получили. Директорката каза, че ще ни ги изплати през декември, един вид, да не вземем да напуснем дотогава.

# 267
Ами, като се замислиш, то ние вече правоспособността си я имаме. Какъв е смисълът да учиш и да полагаш изпит отново по предмети, които вече си имала и издържала... Rolling Eyes Загуба на време би било... Освен да се обадя в университета конкретно да питам кое евентуално ще ми го акредитират и кое не. Иначе таксата не се променя. Нали?

# 268
  • Sofia
amy_nka, таксата е фиксирана, а това дали някой ще ти признае държани изпити по същия предмет, зависи само от съответния преподавател. От администрацията на университета нищо не могат да ти кажат.
В настоящата магистратура, която карам, преподавателят по Психология се запъна и не призна на никой оценки от изпити (аз имам 4 еднакви оценки по тази дисциплина в други дипломи), дори и на колега, завършила бакалавър "Психология". По друг предмет искаше държаният изпит да е от последните 2 години, за да го признае.

# 269
  • София
Здравейте,
Бих искала да попитам дали е достатъчно да се изкара програма/курс за придобиване на "Учителска правоспособност" на заършил технически университет (магистратура, ИТ) за евентуално кандидатстване за учител по ИТ? Евентуално при обявена такава позиция в някое училище, гледа ли се преподавателският стаж (предполагам, да)?
П.С. Въпросите ми са породени от обмисляне на смяна на професията...
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт