Професия учител - 17

• 56 229
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
  • Добрич
Според наредбата за вска учебна година са 3 дни до класния и 7 до директора

# 541
Как успявате да убедите учениците (8 клас),  че чистотата в класната стая е техен ангажимент и е за тяхното приятно пребиваване в училище. При нас е вечна анархия, мръсотия по пода, обърнати столове, чинове по диагонал, а болшинството от класа са момичета.
Всяка седмица избираме 2 дежурни, някои са отговорни и си следят работата, някои нехаят, нали не е у тях. Това започва обаче да се превръща в проблем, от всички съседни стаи само в нашата цари пълен хаос.
Опитвах с наказания - отнемане на телефоните до края на часовете, и това не помогна.
Не знам, какви методи да приложа, за да се научат да почистват след себе си.

И аз съм класен ръководител на осми клас. Доволна съм, постигнахме много с чистотата. Няма да крия, доста ми костваше, постоянно им говорех, следях ги всяко междучасие, всеки ден след последния час. Дори и да бях приключила деня, оставах в училище и им се появявах след седмия час. Научиха се-ако не е чисто, не си тръгват.

# 542
Здравейте, тъй като все още НЕ работя в държавно училище /градина, но имам желание за квалификации, курсове - бихте ли споделили дали онлайн курсове с кредити е добър вариант ( разни уебинари) ? И дали биха ми били от полза кредитите при кандидатстване?
Благодаря предварително!

# 543
  • Добрич
Здравейте, тъй като все още НЕ работя в държавно училище /градина, но имам желание за квалификации, курсове - бихте ли споделили дали онлайн курсове с кредити е добър вариант ( разни уебинари) ? И дали биха ми били от полза кредитите при кандидатстване?
Благодаря предварително!
Институциите/фирмите, които в момента правят обучения и дават кредити са толкова много, че "с лопата да ги ринеш". Едва ли такава квалификация ще натежи при кандидатстване.
Преди десетина години, когато все още атестирането не беше въведено, при кандидатстване за работа бях приложила подробен списък и копия с всички изкарани квалификации (изкарани по собствено желание). Понеже бяха внушителен брой ( по памет, май 28) директорът реагира с ирония за какво са ми били толкова обучения...

Вече кредитите имат задължителен характер, но едва ли се вземат "на серозно".
И преди и сега предпочитам обучения, които са ми реално полезни, без значение със или без кредити. Бих си платила курса, ако реша, че си струва.

Ако Ви харесват обученията,  изкарайте си ги, приложете си ги към документите за кандидатстване, но не разчитайте на тях за предимство.

# 544
Здравейте! Има ли някой от вас, който работи като педагог в яслена група?

# 545
  • Перник
Здравейте! Опитвам се да намеря информация по малко специфичен въпрос: Осма година работя като учител в прогимназиален и гимназиален етап и имам придобито 4то ПКС по специалността си, но ми предстои да се преквалифицирам и след това евентуално да започна работа в детска градина. Та питането ми е дали ще се признае натрупаният досега педагогически стаж и ПКС, за да мога да стана старши учител, или започвам отначало.

# 546
  • Майничка
Педагогическият стаж - да, но ПКС винаги е обвързано със специалност.

# 547
Трябва да се признае и стажът, и ПКС.

# 548
  • На изток от Рая
Да, признават ПКС. Имам колежка, която от прогимназиален етап се прехвърли в начален - казаха, че ще й признаят придобитите ПКС.

# 549
На нас при изкарването на ПКС-то ни казаха, че се зачита при всичките ни специалности.

# 550
  • при моите деца .....
Аз имам 5 ПКС Химия, сега съм учител по биология, изплаща ми се.

# 551
Да, ПКС се зачита независимо от специалността. Питала съм в СБУ юристите и от тях знам, че се зачита, но и в ДИУУ са ми потвърдили.

# 552
  • Перник
Много благодаря на всички! ЧНГ! Да бъде здрава и спорна годината! 😊🥂

# 553
  • на земята
Здравейте,не намерих друга тема,ако може да попитам.
Психолог съм ,работя в училище в което има доста деца със СОП.Работата ми с тях е огромно предизвикателство и се справяме много добре,та искам да попитам за ресурсен учител мога ли с квалификация да изкарам или да запиша специална педагогика ,но нямам учителска правоспособност.
И къде може да ме насочите ?
Много благодаря
Пожелавам ви една мъдра,щедра нова 2024 година за всички!

# 554
  • Бургас
На прима виста се сещам за допълнителни квалификации към Нов български университет, Великотърновския, Шуменския и Тракийския в Стара Загора. Има достатъчно информация в интернет.

Общи условия

Активация на акаунт