ЧХГ-то най-сетне е до небето, мечти за бебе топлят ми сърцето. ~бебеправене 421~

• 33 510
  • 821
  •   1
Отговори
# 225
  • София
shan^tall за пръв път чувам,че не се препоръчва колело след О.
Иначе аз си бях взела за Руми Илиева абонамент,ама ми изтече и не мисля да го подновявам.
 Мисля да проуча фитнеса в спортния център, където водя детето на плуване,вместо да си блея 40 минути в телефона ще ползвам пътека,кростренажор ... някакво кардио.Докогато ми е писано 😁
Голдънче, супер е ЧХГ!

Нищо интересно не мога да споделя,фиксирала съм се върху ученика, който започва предучилищна в училище и малко съм се отклонила от бебеправещата тема.Единствено ще отида овулацията да проследя,че с тия пикливите тестове вече се дразня.

Последна редакция: нд, 17 сеп 2023, 11:40 от *Bubble*

# 226
  • Замък сред облаците
АА, тя се оплаква от болка и вдига температура.

Голдънче, чудесно чхг! Мисля, че и прогестерона е ок.

Бих препоръчала второ мнение при гинеколог хирург, в такъв случай.

Голдън, топ резултати!

# 227
Голдън , супер са резултатите !!!! Може да си отдъхнеш поне на този етап 🌺

# 228
Голдън, много се радвам за теб!!! Heart

# 229
Голдън честито❤️може би ще вървим горе долу заедно живот и здраве 🍀

# 230
Честито за резултата, Голдън.Hug
Ние този месец ще продължим с опитите, днес е края на МЦ, 5ти ден. Ще се запазя с три кутии тестове за Ову и започвам от утре. Този път не искам да изпускам точния момент, явно миналия месец не сме оцелели,въпреки че бяхме редовни. Искам да ви попитам по 1 тест с лентички на ден дали е достатъчен, например в следобедните часове? И също така, иска ми се да проверя хормоните как са, какво според вас да пусна?

Последна редакция: нд, 17 сеп 2023, 12:44 от sonityy

# 231
Преди да започна с фоликулометрия съм правила по един тест следобед и съм уцелвала О, ама при всеки е различно. Доста жени правят по два, за да не изпуснат момента. Моя съвет е докато си опознае тялото и О. Може би да правиш по два на ден и после вече ще може да я хващаш и с един. Аз си ги лепях в тетрадка и си ги сравнявах, както и в едно приложение със снимки, много е удобно.

# 232
Честито, Голдън! Браво!

На мен почна да ми зацапва днес и съм се депресирала. Sad Вече минаха повече от 2 години опити и нито причина, нито решение се намира. Мисля да пристъпвам към инвитро вече...

Д-р Калчев ме беше преглеждал на първи ден от цикъла преди месеци и ми каза, че размерът на фоликулите не е еднакъв, а трябвало в този ден да е. И че ако правя стимулация ще извадят много малко яйцеклетки и ще ме пишат с изчерпан резерв. Някой имал ли е такъв проблем с различен размер фоликули на 1 ден от МЦ?
AMH ми беше 1.870 ng/ml преди 9 месеца, а LH - 7 IU/L
FSH - 6.96 IU/L, Estradiol - 161 pmol/L на 3-ти ден.

Извинявайте за негативния пост. Знаете как е на ден 1 от цикъла.

# 233
Golden, много хубаво ЧХГ🙂 нека до термин да стои на топличко🙂 бъди спокойна за всичко, гледай го с позитивната нагласа и всичко ще е наред🤞🏻

Аз пък да се похваля, че започвам работа другата седмица, много дълго време стоях вкъщи, и темата за бебе повече ме побърка, имам страшна нужда да бъда сред хора,  и да не го мисля толкова много, и по-този начин ще бъда полезна на мъжото, че го виждам как се мъчи, изследванията, стимулациите никак не са евтини
И в такъв случай повече се дразнихме😤 Сега малко ще отдихна и ще имам повече стимул😇

# 234
И аз след поредното разочарование онзи ден... Изпращането на мъжо вчера на курс.... Нагласата, че месец и половина ще съм сама вкъщи ме смачква.... И за да не мисля за постоянното разочарование записах квалификация в университета.... Просто, за да имам какво да правя, когато се прибера от работа и да не мисля постоянно за бебета......

Golden, много хубаво ЧХГ🙂 нека до термин да стои на топличко🙂 бъди спокойна за всичко, гледай го с позитивната нагласа и всичко ще е наред🤞🏻

Аз пък да се похваля, че започвам работа другата седмица, много дълго време стоях вкъщи, и темата за бебе повече ме побърка, имам страшна нужда да бъда сред хора,  и да не го мисля толкова много, и по-този начин ще бъда полезна на мъжото, че го виждам как се мъчи, изследванията, стимулациите никак не са евтини
И в такъв случай повече се дразнихме😤 Сега малко ще отдихна и ще имам повече стимул😇

# 235
Честито, Голдън всичко върви много дорбе! Аз тестовете последните 2 не виждам разлика, за това не се гледа наситеност на чееричките. При чхг 277 и чертите не са две еднакви, но различна марка, различна чувствитрлност. Това с уринните тестове повече не сматам да си го причиня, освен ако нямям реално закъснение без Утрогестан. В интерес на истината имам приятел гинеколог, който ми каза че щом е минала естветена овулация, лекарката ми не правела хубаво да изписва Утрогестан, така първо не знам реално дали ми е нормален или нисък, и второ пречел на имплантацията, можел да обърка самата лигавица. Много ми стана странно. Реално от 4 дни съм го спряла и все още нямам цикъл, само бледо кафяво зацапване. Надявам се до ден два да си дойде, защото съм като парцал. Отделно до 27 горе долу до другата овулация имам да уча за държавен изпит, толкова много теми и всякя следваща от различно естество и направо главата ми е пълна каша. 30 теми са от устройство на клетката, тъкани, вируси, хромозоми, генетика и мутации, устройство на сърце, нервна, ендокинна система, токсикологии, безплодие при жената. Общо взето завършихме биология и много неща да ми ясни, но главата ми в моментна е една каша. Замислям, се за магистратура репродуктивна биология и да си търся работа като биолог в някой репродуктивен център или ин витро болница. Да ви кажа поне интересни факти за самия процес, когато доминантния (Граафовл фоликул мине 18 мм, той е узрял и се счита, че е носител на качествена яйцеклетка. При големина от 21 до макс 24 мм от фоликулът се отделя яйцеклетката. Това при всяка жена е индивидуален процес и се влияе от възраст, хормонален статус и това какви хранителни вещества доставяне в фоликул ата течност (за това съм твърдо против да се пият добавки без да се консултираме с ендокринолог или гинеколог и да имаме изследвания. Когато се отдели самата яйцеклетка, тя е жизне подобна от 12 до 24 ч, за това е хубяво да правим секс през ден и да има заредени сперматозоди, който да я при срещнат  на тях също им се изисква определено време и да преодолеят физиологични бариери, за да достигнат целта. За това е е важен секса преди овулация, а не в самия ден на овулация. През ден до 35 ден е златно правило, ако не следим овулацията с тестове. Но всяка от нас знае кога горе долу и е овулацията. Когато яйцеклетката бъде оплодена, тя започва своето придвижване по тръбите, като всеки ден се дели на в, на 4, на 8 клетки, докато достигне бластоцист. Някдъе 5-6-7 дни след овулация тя вече е  пристигнала в матката, после и трябват поне още ден два за да се за гнезди добре в еднуметриума, значи някъде 8-9-10 дни след овулация е приключила имплантацията. После започва синтез на известното чхг от трофобластните клетки на ембриона. Започва да се синтезира от приключване на имлантацията, отначало се отлага в кръвта първите два дни. Имаше статия където ни показаха в лекциите, че първоначално чхг е 2,5 и почва да се покачва, когато достигне 25 в кръвта в урината е двойно по-малко, към датата на цикъла е към 100-120, тоест 15 ден след овулация. 13 ден е към 50,11 ден 20-25 единици, 9 ден е 10 - 5 , сравнително недостатъчно за да го покаже тест. Може и по малко да е, то си варира, но за уринен твст за мен е удачно 12-13 дни след овулация. По-рано няма смисъл просто. Аз всичко това го знам и въпреки всичко, все се тествам рано. Но вече ще си чакам закъснение. Даже ще си го прявим през ден и каквото стане стане.

# 236
Малко извън темата.... Какво мислите за всички амулети (имам предвид червени конци по ръцете, икони вкъщи, за всеки, който е наистина вярващ и т.н)? Имам 2 червени конеца със символи.... Редовно по празници си паля в църквата... Покрай нас има много истински хора и приятели, но и много завист.... Притеснява ме факта, че в днешно време хората мислят само лошо..... Аборта ми беше на 11.11.22 г (ден на свети Мина), решила съм да си направя курбан на тази дата... Какво мислите за четенето на молитва от някое отче в църквата? Някой ходил ли е, знае ли какво точно се изисква?

# 237
Носила съм, но вече не нося червени конци. На детето ми също не слагам (виждам доста бебета с такива) Ходим на църква по празници и когато си го усетя отвътре, че ми се ходи. Сина ми е роден на голям празник (не беше нарочен избор датата) , опериран е на голям празник и на голям празник излезна от реанимацията. Подобряването му в болницата започна след като ни беше прочетена кипрянова молитва (на мен и на него като отроче, защото не беше кръстен) Преди нея също му се четоха много молитва, правиха му се параклиси и т.н но той беше много зле много време, май го бяха поотписали и лекарите. Вярвам, че това го спаси. За четене на молитва трябва да се попита попа, той си знае кога какво се чете (например ако бебето се бави или жената има проблем и не може да е забременее)

# 238
Golden, отдъхни! Всичко да е наред до пухкав финал!

На момичетата, започващи нови неща:  работа, учене - успех!

Ванила, не знам как трябва да са антралните в началното на цикъла, щото с моята поликистоза фоликули бол по всяко време, но при стимулация мисля е нормално да нарастват с различни темпове. Ако се повечко обикновено се таймира според най-много сходни по размер (т.е. ако има 2 22мм, 4 18мм, 3 13мм ще проследят и таймират нещата така ще да хванат тези 4, въпреки че останалите 5 ще са презрели или извадени по-рано). В този ред на мисли, не виждам защо биха те нарочили за жена с изчерпан резерв след стимулация, особено и при тези стойности на хормоните, но това са си само мои разсъждения.

# 239
golden Честито, няма смисъл от тестове вече. Прогестерона ти е супер браво.😉 Изчакай 10/14 дни закъснение и отивай на преглед. Всичко ще е наред, браво момиче!

Общи условия

Активация на акаунт