ЧХГ-то най-сетне е до небето, мечти за бебе топлят ми сърцето. ~бебеправене 421~

• 33 591
  • 821
  •   1
Отговори
# 750
Аз също се заразих в края на 8 месец, изкарах го доста леко, но и аз родих в първата седмица на 9. Детето ми се роди инфекция не белия дроб. И до ден днешен някои миризми не ги усещам по същия начин като преди тоя пуст ковид

# 751
  • Замък сред облаците
Изкарах ковид в 40 седмица - температура, гърло, кашлица, хрема. Преносих, предизвиквахме. Никакви последствия за мен и детето, слава богу. Та, всичко е индивидуално. В момента е все тая ковид или грип караш. Симптомите и тежестта са 1:1.

П.п. В първи триместър всички вируси са опасни така или иначе, докато няма плацента да пази.

# 752
Alison, радвам се, че с бебето сте вече добре, доста тежко ти е било. Ако мога да обобщя - да, някои симптоми на грип и Ковид се припокриват, но лошото на Ковид е, че е непредсказуем: понякога е лек, понякога не, често отключва други оплаквания, които си нямал, след него имаш дълго време симптоми.

# 753
Изключително са ми неприятни споровете за Ковид, но когато става дума за чувствителни групи като бременни каквито всички тук се надяваме да сме скоро и някои са, много съм съгласна със So Close и точно ние не мисля че трябва да подценяваме нещата без значение ковид ли е грип ли е. Повечето в тази група сме вманиачени във всякакви малки неща само и само да забременеем, постоянно някой пита може ли това или онова при опити, а точно за риска от грип/Ковид да си затваряме очите за мен е странно. Честно казано не бих разчитала, че при някой е минало леко и нищо не е станало, ако знам, че има риск аз да изтегля късата клечка.

# 754
So close той е вече на почти 2 години, всичко е минало и заминало, слава Богу 🙏 Надявам се скоро да го направим батко, въпреки че на мен вчера ми дойде….
За ковид единствено ме притеснява, че може да носи повече и по-лоши последици, иначе то и обикновен грип си го караха тежко хората с придружаващи заболявания

# 755
  • Замък сред облаците
SGC, мисля че ме разбра погрешно. Гриповете А и Б (същинският грип тоест, не всеки случаен респираторен вирус който наричаме разговорно грип) винаги са носили редица усложнения и са протичали нерядко тежко, а покрай ковид ситуацията и ограниченията се обостриха като тежест на протичане също. Така че във всеки случай нито ковид, нито гриповете са за подценяване, НО определено вече ковид не протича с онази тежест и риск от смъртност както през първата година на ковид.
По-лесно овладяеми са и по-адекватни медикаменти изписват, най-вече за кръвта.
За справка, при ковид аз съм с увеличен риск от тромбози и високо кръвно заради мутациите, размина ми се с тези проблеми с правилната терапия.

Разбира се, в периода от октомври до април е най-добре бременните да избягват събирането с много случайни хора, да имат повишена хигиена, да носят маски на публични места с хора по възможност. Заради ковид, грипове, шарки, цитомегаловируси и прочее. Мисля че това е common sense. Но не се фрапирайте, че случаите зачестяват. Това е нормално, заболеваемостта на всички респираторни се покачва наесен и няма изненади. Вирусът не е изчезнал, просто вече ще е поредният сезонен такъв.

# 756
АА, коментарът ми не беше към теб, виждам че сме на едно и също мнение. По-скоро исках силно да подкрепя мнението на SoClose да не подценяваме каквито и да е заразни болести, ако имаме съмнение, че може да сме бременни или искаме да сме, защото мнението на Gerka "защо още се филмирате за Ковид. Това, че някой си е болен, изобщо не означава, че хората около него ще се заразят", остави леко впечатление, че няма нужда да се пазим. Аз съм съгласна, че паниката е излишна, но в тази тема случаят е на жени които често смятат, че може да са бременни или искат да са и в тази връзка трябва да бъдем малко по-отговорини и да не разчитаме, че няма да се заразим, ако стоим близо до болни, особено при съмнение за бременност. Надявам се никой да не го приеме като нападка, всички сте ми много мили тук и просто искам да сте добре, а и предполагам, че всички знаят, че за бременните е опасно да са болни, така че не вярвам никой да е склонен да поема риска да стои около болни умишлено.

# 757
  • Замък сред облаците
🫣 реших че е към мен, нейният коментар съм изпуснала.

# 758
Предната бременност изкарах в есенно-зшмния период и 1 път бях с кашлица. Не е приятно. За тази си взех водорасли  хрорела.

# 759
SGC, съжалявам, че си се почувствала засегната, но за мен вайкане, че “колега на мъжа бил с Ковид” (по повод на което беше моя коментар) си е точно филмиране. Не пазене.

Абсолютно съм съгласна с АА, особено в частта с пазенето. Ковид може да е точно толкова опасен, колко и един грип тип А/Б.

# 760
GerKa, не е филмиране понякога, ако колега на мъжа ти е в ковид. В нашия случай са бюро до бюро, аз така се разболях след приятеля си. Беше доста притеснително, в края на бременността, чудейки се какво може да пия и приятеснявайки се за бебето. После като раждах, се притеснявах да не съм още заразна, защото беше няколко дни след положителния ми тест. Просто си трябва пазене, без вманиачаване.

# 761
Ние бяхме болни доста време, не знам от ковид или от друг грип, но реших, че няма голяма полза от тест. Ковид или друго, лечението е горе-долу същото. Ако излезе положителен тест, само щях да се притеснявам допълнително. Ако бях бременна не знам дали щях да се тествам.

Но понякога колкото и да се пазиш, се случва пак да се разболяваш. Особено тези от нас, които вече имат по едно или повече деца, знаят как е с градинските вируси Grinning

По темата за бебеправенето, аз правих сутринта един тест и е напълно отрицателен, напълно очаквано. Очаквам да ми дойде до края на седмицата Balloon

# 762
Mommy, не знам защо но и мен ме сърбят ръцете за тест, имам 9 дни до Ц и се чудя дали да си направя един, да видя, че е отрицателен и да си чакам Ц. Пожелавам на теб и на всяка една от нас с Ц този месец следващия да се похвали с положителен тест за Б!!! 🍀🍀🍀🍀

Относно гриповете - аз гледам да се пазя (дори без Б). Бяхме болни наскоро аз и ММ и го карахме като ковIд, но с отрицателни тестове, усещането беше точно както бяхме с ковид. Не знам какво беше, надявам сд скоро да не се разболяваме! 🍀

# 763
  • София/Севлиево
ММ когато бях бременна имаше колега на съседно бюро болен от ковид -каза,че ще си работи от вкъщи и около 6-7 месеца изкара хоум офис (докато малкия не стана на 4++ месеца).Сега му казах че ковид се завръща и отново ако има подобен случай ще си остане у дома, което ще е супер, защото иначе сме разделени от понеделник сутринта до четвъртък вечер и вече взе да ми омръзва...

# 764
Моята ФМ мина, бебето се крие все още. Всичко е наред чакаме кръвните изследвания.

Общи условия

Активация на акаунт