ЧХГ-то най-сетне е до небето, мечти за бебе топлят ми сърцето. ~бебеправене 421~

• 33 636
  • 821
  •   1
Отговори
# 585
Биби не е приятно а? Още тогава ми направи впечатление казаното от теб, но не съм коментирала как си гледаш децата, нали. Сега виждаш как биха се почувствали от твоите изказвания жени, на които им помагат баби, лели, гледачки и т.н  Ама как все другите са лоши и заядливи, а ние винаги сме супер …

# 586
S.G.C, пожелавам на ТМ бързо възстановяване и след половин година да се похвалиш с + тестче! 🍀💖🍀🍀🍀
За биозин и аз знам, че може и без Б да се приема.

# 587
BeLieve1211 , можеш да пиеш Биозин мама, но мисля ,че съдържат и фолиева киселина. Виж съдържанието, ако има да не я приемаш допълнително.
Относно сватбените рокли- със сигурност са по-евтини. Наши познати обзаведоха цялата си къща от Турция, дори с доставка всичко е в пъти по-евтино от тук.

# 588
BeLieve1211 , можеш да пиеш Биозин мама, но мисля ,че съдържат и фолиева киселина. Виж съдържанието, ако има да не я приемаш допълнително.
Относно сватбените рокли- със сигурност са по-евтини. Наши познати обзаведоха цялата си къща от Турция, дори с доставка всичко е в пъти по-евтино от тук.

Да, ще прочета, че иначе си купувам фолиева и си я пия.

# 589
Пък и в България първата година майчинство е 90 % от брутния доход ако не ме лъже паметта и няма промяна.

В България има осигурителен максимум. В момента е 3400 лева. Т.е. максималното майчинство е към 90% от 3400. Ако заплатата е значително по-голяма от 3400, разликата е драстична.
Ако добутаме до второ също ще търся детегледачка от самото начало, ма не за да го гледа тя веднага, ми за да имам време да намеря читава. Ние баби, лели и прочее нямаме.

Гледането в чуждата паница не показва цялата картинка.

# 590
Момичета златни сте! Благодаря за съветите, значи засега май ще запазя един час при Д-р Калчев, така и така и за други неща исках да ме види лекар с хубава апаратура, а и се чака 5 месеца за час, а междувременно може би ще отида при обикновен АГ първо да пуснем обикновена микробиология и после вече ще го попитам какво мисли дали фертилити/фемофлор или биопсия.
Ще си взема и един биозин мама, иначе вит. Ц и Д си пия редовно.

# 591
1. По темата с рокли: редовно ходим до Турция. Лично моята рокля ми я прави неизвестен дизайнер по мой модел за цена около 500 лв, когато цените на подобни рокли бяха около 1000 лв. Сега не зная за цени. Че така де - Одрин. Много магазинчета, добре говорят и български, ще се оправите.
2. По темата с микробиологията  - задължително правих преди опита за дете, за да сме сигурни, че е чиста. За мен и за него. В лаборатория Синево я правихме. Тях ни препоръчаха.
Причина за моето ранно раждане казаха, че също е инфекция. Така че бих ви казала да следите показателите и след като вече сте бременни.
3. Майчинство - всяка майка преценява според ситуацията кога да се върне на работа. Аз започнах работа, когато децата станаха на почти 3 години. До 2 години и половина ги гледах през деня сама или с помощта на майка ми, когато имаше възможност. Бяха на 4 г. и половина преди да започна да ги пращам с нощуване при баба. Така решихме с таткото. Всичко това беше обсъждано с него. За мен е важно с него да вземаме решения за бъдещето на децата. Той е човекът, с който преценяваме дали да работя, дали да гледам деца или да съм домакиня (бях и такава, но ми е скучно). Другите нямат никакво значение за мен. Ама изобщо не ми и пука какво мислят и говорят. Вероятно 2 години ще съм в майчинство, стига всичко да е наред и имаме живо и здраво бебе. Защото смятам, че мога да си го позволя финансово към този момент. Отделно животът е пред мен. Наложила съм се в работата ми, но с мен или без мен няма да свърши. Има една приказка - няма незаменими хора. В момента съм поставила здравето си пред всичко друго. Все работата беше важна, на този да не наруша спокойствието, на онзи и животът си тече. Не спира. И като се обърнеш е хубаво да си доволен от взетите решения. А аз смея да твърдя, че въпреки грешките си съм.
Следващо - добавки- пия синьо-зелени водорасли и хлорела. Първите са богати на протеин, вторите за имунитета.

# 592
  • София
Одри,абсолютно съм наясно,но аз темата я приключих още на предната страница и няма да отговоря.Просто нещата си имат две страни и гледни точки.

S.G.C. , Калчев ще отхвърли Фертилитито.
Аз точно тия дни си човъркам темата каква е разликата между биопсията и микробиома.И май няма такава,просто микробиома е по-подробен и дават в степен наличието на бактерия,като под трета,няма клинична стойност,но все пак те я пишат,пък на микрото не излиза ...
anichka.bs в коя седмица роди?
Добавките на Аквасорс ли са?
Търся и аз нещо за имунитет,ама май няма да е Аквасорс ,нещо друго ще е от аптечната мрежа.

# 593
За имунитет съм чувала, че е добра коластрата. Има на много фирми, не е задължително да е на Аквасорс. Има и такива на люспи, не само на хапчета. Имам добри отзиви от познати и близки. Аз нямам проблеми с имунитета и за това нямам лични отзиви.

# 594
Одри,абсолютно съм наясно,но аз темата я приключих още на предната страница и няма да отговоря.Просто нещата си имат две страни и гледни точки.

S.G.C. , Калчев ще отхвърли Фертилитито.
Аз точно тия дни си човъркам темата каква е разликата между биопсията и микробиома.И май няма такава,просто микробиома е по-подробен и дават в степен наличието на бактерия,като под трета,няма клинична стойност,но все пак те я пишат,пък на микрото не излиза ...
anichka.bs в коя седмица роди?
Добавките на Аквасорс ли са?
Търся и аз нещо за имунитет,ама май няма да е Аквасорс ,нещо друго ще е от аптечната мрежа.

Родиха се на 33 г.с., но аз изкарах изключителна трудна бременност. През 2/3 седмици бяхме на преглед при д-р Сигридов. От 17 г.с с кървене и болезнени контракции. Смешното беше, че като почна раждането, уж трябваше да ме болят контракциите, а ми.бяха познати до болка от месеци. Отидох в Майчин дом (София) за преглед и се оказах с 4 см разкритие. Бях в шок. Пробваха задържане, а успяха само да ми спрат контракциите и беше весела вечер. Контракциите спряха, изтекоха ми водите. И само  ме разпитваха има ли нови. Еми - няма. Система ми включиха, нищо. Родих като следвах съветите на акушерките. Бяха голям екип - 2 акушерка, лекари, неонатолози...
Понякога самата бременност е изпитание за духа.

Добавките са от iHerb и Biovea. Не купувам водорасли от години от България. Иначе съм дистрибутор на Аквасорс.

# 595
ВeLiv-че, вече са ти отговорили, да може ☺️Вътре няма фолиева киселина, а само лактоферин.
Аз преди 2-3 години правих ДНК изследване на вагинален секрет(взет от АГ) за Chlamydia, Gonorrhea, Trichomoniasis. Отделно поне 10 пъти кръвни за ППИ заради IVF 🙄 Иначе имам маточни биопсии в Надежда-микробиологична, вирусологична, имунологична. Всичко е наред, само дето винаги имам някакви отклонения при цитонамазките, заради "раничка", която изгориха с азот, но пък на колпоскоп всичко е точно. Отделно имам още две биопсии правени при Калчев-микробиологична и имунологична. Много съм доволна. За 2 седмици излязоха резултатите. Така се доказа, че хиперплазията ми(полипоидна) е единствено на хормонална основа(без скрити инфекции). За мен най-достоверни резултати дават ендометриалните биопсии.
Стискам палци за още хубави новини в темичката. ☺️

# 596
Belive1211 , сега погледнах състава на Биозин мама. Това е добавка за имунитета при болести, грипни състояния и бременност. Не са комбинирани витамини, така че май пак ще трябва да приемаш фолиева киселина.

# 597
  • София
Мини и аз си мислех че нямам,обаче тази пролет ми се разказа играта.
Решила съм и с диетолога на Вита да направя една консултация като забременея за храненето през бременността и да ми изготви някакъв максимално балансиран хранителен режим за периода.
anichka.bs
Скрит текст:
и аз се следих при Сигридов, родих в 33 г.с в Майчин дом,но със секцио.
Много крива бременност ...контракции,серклаж ,но важен е крайния резултат.Аз така отидох за пръв път на тонове (там ме прати Сигридов) и професор Николов при който и родих направо се стъписа какви били тия контракции и защо си трая 😳.
А аз така си бях от петия месец!Гледах тъпо и вдигах рамене.Не родих тогава де,ама ме приеха и хубаво поналяха с Гинепрал и Кормагнезин.
Сега изчерпах всички възможни изследвания,шийка,матка,влагалище,кръв ,нищо никъде не се изолира,слагаме серклаж при всички положения и държим имунната система в кондиция.Шест години и половина по-късно отново съм на нисък старт 😂
Кактусче ,може ли да ми метнеш Калчевските резултати да ги погледна,че ми е интересно при теб на каква степен са коките.
Според теб каква е разликата между надежденската микробиологична и тази на Калчев?

# 598
Аз за до този момент от живота си говоря, Бъбъл. Няма как да знам как ще е след месец, два, година.

# 599

Това пробвали ли сте го? Вижда ми се забавно Grinning

Общи условия

Активация на акаунт