Февруарчета 2024 - Тема 5

• 37 445
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
16+5 е 16 седмица.
Аз като цяло малко не виждам смисъл от тия сметки и гледам да не се затормозявам излишно 😄

# 616
  • София
Аз използвам приложение на телефона, което ги смята. 16 г.с. +5 дена е 16 г.с (четвърти месец). В петия месец влизаш на 18 г.с.

# 617
  • София
Хоп....и аз съм тук, че се бях поизгубила че мъжа ми беше командировка и сама с ученичка и още 100 неща на главата ми беше голяма лудница.

За седмиците всяко АГ казва различно, но моята си ги смята, че 16+5 си е 17 седмица. За мен има логика защото 0+5 си първа седмица, а не нулева.

ToniShu, за грамажите на мъниците няма смисъл от паника понеже до 22 седмица дърпат най-вече на дължина, а след това се започва трупане на маса. А и мерките са приблизителни...на един му трепнал ръката...на друг техниката му е такава....важното е да се чувстваш добре, тогава и мъника е добре 😊 Моята госпожица до последно ми обясняваха, че е много фина и ще се роди около 2500..2600, а какво стана на финала- роди се 3400 бузанка.

Днес съм на преглед, но чак в 19 часа и понеже ми е последен за седмиците до 24 (след това се води 2-ра част от пакета) се чудя дали ще ми пуснат кръв и урина, че само в началото са ми пускали и започвам да се филмирам.

# 618
  • София
Ще ти пуснат, на мен пи мусна доки на последния преглед и ме предупреди, че на 26-ти като ида, вече ще трябва да взимам пакета за след 24-та. Можеш и да си поискаш някакво допълнително изследване, ако ти трябва.

Няма логика в 16+4 примерно, да се водиш в 16-та седмица. Защото няма нулева седмица (от ден 0 до 6 си в първа седмица), значи като си имаш завършени 16, вече си в 17-та (и след 16-та). То е като с годините - детето като е на 2 години и половина, казваме, че кара трета, а не втора Wink
За АГ-тата това явно няма голямо значение, те гледат плода, не седмиците.

# 619
Момичета, тези които ползват кокосово масло , ще щракнете ли кое е вашето? Да взема и аз, че сега есента си ми става много суха кожата по принцип и на крака, ръце, навсякъде + че имам студова алергия на ръцете, която вече взе да се обажда, ама какво да се прави. Та искам поне корема и крака, ръце да мажа с кокосово масло да видим дали ще я изтрая тази мазнотия 😀
Да кажа и аз например 16 + 1,2,3 и т.н.дни се води 17та седмица.

# 620
И аз съм се зачудила за протеина и за колагена. Ще изчакам и Бочинка да се включи с предложения от iherb 😋

# 621
ама как бе включвам се веднага 🤣къде аз за iherb няма да се включа.
Колаген пийте само тези с проблем с шийката зашото при хубава стегната шийка колагена може и да направи проблем а това е да втвърди тъканите повече от нужно и шиката да изпусне.
Колаген на California gold 🥰
Протеин има хубав и на Бг пазара .Pregnaco
Не съм пила от него защото е млечен макар че има и чист телешки. Но знам че са хубави тези така че препоръчвам.

# 622
  • София
Мадами, аз пък имам друг въпрос. След около 10-на дни искам да пусна кръвни изследваняи заради Ковида, да си видя Д-димер и подобни. Обаче така и така ще ме бодат пак, викам да си пусна и витамини, въпросът е какви.
вит Д ясно, там имам какво да следя
вит Б12 ще пусна
фолат
вит А (че обещах на Бочи)
желязо
феритин

Друго нещо важно да пропсукам? НЕ ми е целта да нося на док и да търся проблеми или да гоня някакви перфектни стойности, по-скоро информативно ще ги правя; и ако случйано нещо е супер зле, да мога да обсъдя с док и да взмеме мерки. Затова не искам всичко възможно, искам само важни неща да видя. Благодаря за помощта!

# 623
албумин , общ белтък , вит А не ти трябва аз го пускам от чист интерес Wink вит в 6 е по важно .
Глюкоза си пусни

# 624
  • София
вит А ще псуна от любопитство, да сравним Simple Smile е, освен ако не е скъп - няма да дам над 30 лв само от любопитство Grinning
B6 ми беше 79.5 преди ковида, а не знам ковид да го повлиява, така че мисля да пропусна. Хем скъпо, хем сууупер бавно излиза в Цибалаб (а само тя ми е удобна).

# 625
е иогава няма смисл , добави само другите които написах , вит А е скъп праща се в чужбина няма смисл

# 626
  • София
Ясно

# 627
Токсоплазмоза пускам аз на 2-3 месеца долу горе че не съм я карал и нямам антитела.

# 628
  • София
Ейй, пак щях да забравя, златна си gvendolinka! А имам котка в двора и хем я обезпаразитявам, хем искам да съм напълно спокойна. Кучето със сигурност няма нищо - то е по-гледано от нас с ММ Grinning

# 629
Добре че се включи Бочи,на мен ми казаха да наблягам на протеините тази бременност в храната. И бях решила и да ги пия, но ще пропусна.
Иначе аз знам така - 18+0 ми е днес, т.е. съм в 18 седмица, от утре ми е ден първи на 19та, т.е. 18+1 🙂
Колкото до мерките и каката ми я изкарваха огромна, ще се роди 4 кг и повече, Ами тя милата беше 2970 🙂 Иначе познаха, че ще е дълга но то беше очевадно при мен. В кръста имах зверска чупка и изобщо не можех да се навеждам, главата й беше долу зад триъгълника и бях подута, а краката й си играеха с хранопровода ми и спях полулегнала, че от киселини можеше да се превърна в ламя, стреляща огън 🤭🥳
Като цяло си гледат кога е бил последният цикъл и кръвните показатели на къде са, съответно феталните оглеждат органогенезата и така.

Общи условия

Активация на акаунт