Февруарчета 2024 - Тема 5

• 37 435
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
аз за това пия телешки сушен дроб . БТВ да ви кажа че това изследване се отнася за изкуственнт синтезипания вит А така че който яде дроб да не го мисли чак толко много просто са да нее на закуска обяд и вечеря 😃

# 631
Ейй, пак щях да забравя, златна си gvendolinka! А имам котка в двора и хем я обезпаразитявам, хем искам да съм напълно спокойна. Кучето със сигурност няма нищо - то е по-гледано от нас с ММ Grinning
Тони, аз няма котка, но токсоплазмоза може и от зеленчуци и друга храна да се хване, така че за това и аз пускам периодично. Иначе от първата бременност до ден днешен съм свикнала когато ядем марули, рукола, зееше, айсберг абе въобще Тея зелениите които трудно се мият, след като ги измия да ги накисна във вода със сол и оцет. Так хем излизат нитратите до колкото е възможно разбира се,.хем се прочистват от такива гадости листата, така си свикнах и винаги така си ги правя преди да ги приготвя.

# 632
Драги момичета по повод Вит А , пускам снимка от списание от чакалнята на Вецата 😀

# 633
  • София
Същото казаха и от Надежда в подкаста - малко по-простичко и по-набързо; помня, че споменаха морковите като безопасен източник (трудно ще предозираш).

"И за мама" ще имат лекции за бъдещи родители в София на 10-ти и 24-ти октомври. Имат график с дати за цялата страна.

# 634
Момичета, информативно споделям, че аз приемам витамини на Джеймисън,Prenatal и съдържанието на витамините и минералите отговаря на препоръчителния дневен прием от тази таблица, която Бочи е снимала, единствено фолиевата е 400мг в Пренатала. Разбира се, всеки приема повече или по- малко от дадени витамини и  минерали в зависимост от недостиг или високи стойности

# 635
  • София
Аз съм с котка. Веднъж съм пускала изследвания за токсоплазмоза, към 13гс беше. На предишния преглед, попитах АГ, следва ли да пусна пак. Каза ми, че ако не давам сурово месо на котката и тя не щъка по улиците, няма нужда да пускам отново.

# 636
Момичета, часа е 1,30, а аз не мога да спя от болка под лявата гърда… тъпа и досадна винаги вечер като се залежа. Последните седмици се засили с нарастването на корема. Според вас какво би било?

# 637
Аз съм с котка. Веднъж съм пускала изследвания за токсоплазмоза, към 13гс беше. На предишния преглед, попитах АГ, следва ли да пусна пак. Каза ми, че ако не давам сурово месо на котката и тя не щъка по улиците, няма нужда да пускам отново.
Иве, това което аз знам е, че реално от домашна котка и въобще от котка много по - трудно може да се хване, в сравнение с храна, плодове, зеленчуци и т.н. , това беше ми го обяснила една лекарка (мисля че вирусиложка или нещо от сорта беше) още с първата бременност, а леля мие карала токсоплазмоза навремето без да е имала никакъв досег до котка, от храна се е заразила. Това е, което са ми казвали.

# 638
  • София
Да се отчета след прегледа вчера. Всичко с бебока е добре! В 22+6 г.с. закова 600гр. Назначиха ми кръв и урина (днес отидох да дам) и ми взеха микробиология заради оплакването ми за воднистото течение. Шийката ми е 37мм. измерена с вагинален, а преди 3 седмици беше 41мм. та малко се сдухах, но АГ каза, че няма нищо притеснително. На следващия преглед в началото на другия месец ще пускаме и витамините да видим как вървят, като ме предупреди, че е хубаво да ги спра за седмица преди това за да излезнат реални стойности. Тогава ще записваме и час за последната фетална.

# 639
  • София
Супер, Криси, расте тоз човек!! А за шийката нали някой писа наскоро, че тя понеже е разтеглива тъкан все пак, може на другия преглед да е удължена над 37 мм. И освен това, какво се оплакваш - моята си беше 34 още на предишния ФМ и д-р Патрикова каза, че е екстра. Щом не е рисково, нека си варира там както си знае, няма да се бъркаме на природата, я! Ще знам аз да спра витамините преди да ида да изследвам на своя глава.

Момичета, стволови клетки някой смята ли да съхранява? Питам пак, защото бегло говорихме преди време и бяхме много в началото все още. А до 20-та седмица (тази) имам отстъпка в Cells4Life заради това, че правихме  пренаталния в Cell genetics. Та, да питам дали някой е проучвал или е получил инфо наготово? С тоя ковид и простотиите му така бързо ми минаха последните 2-3 седмици, че сега трябва набързо да съберем инфо с ММ и да решаваме дали да ходим на консултация изобщо.

# 640
  • София
За спирането на витамините бях чела, че бременни не спират преди изследването и сега я питах няколко пъти и ми каза категорично да спра една седмица преди това. Някой ако скоро ще се среща с АГ може да подпира за да сверим инфото.

# 641
Момичета, часа е 1,30, а аз не мога да спя от болка под лявата гърда… тъпа и досадна винаги вечер като се залежа. Последните седмици се засили с нарастването на корема. Според вас какво би било?
Мила, не знам какво би могло да е, но аз съм с фамилна обремененотт и ходя по 2-3 пъти годишно на преглед образна диагностика. Не пречи да отидеш на един преглед, може да е някоя кистичка, нищо страшно, но вместо да го мислиш....ако си в София, звънни за час при Танушева в Надежда.

# 642
  • София
Плюс едно за д-р Танушева - много внимателно оглежда всичко, обяснява и отговаря на въпроси. В Надежда мамологичен преглед е част от пакета за проследяване на бременност и д-р Танушева каза, че не е случайно. По нейни думи, в този период се случват супер много промени в тъканите на гърдите. Каза, че и бучици стават, после изчезват и няма нищо страшно (дори нямало особен смисъл да се ходи пак преди раждането, евентуално само за да си потвърдиш, че нямаш физиологичен проблем за кърмене). Но каза и че са вкарали прегледа, защото в България нямаме култура да ходим на мамолог за профилактика и се случвало да иде при нея бременна жена, която никога не е стъпвала при мамолог, и да видят нещо притеснително.

# 643
Съгласна съм, чудесна е. Не знаеше, че ходя и във Варна на прегледи и така ми се накара посредния път - как може цяла година да не я посетя Simple Smile Много е стриктна, намирам го за неоходимост. Наистина оставам с впечатление, че масово този преглед се пренебрегва, а не е шега. Пазете се, наблюдавайте се и ходете поне веднъж годишно. Няма минимална възраст, няма нужда от симптоми, няма нужда да ги чакате.

# 644
  • София
Аз от 2-3 години ходя покрай профилактичните прегледи на работа. Признавам си, че преди да имаме мамологичен преглед там, все си казвах "айде от догодина". 
Танушева мисля, че спомена, че преглежда само в Парадайс, да знаете.

Общи условия

Активация на акаунт