Февруарчета 2024 - Тема 5

• 37 421
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
Момичета,
Снощи бях с ужасни болки, АГ-то ми каза какво да пия и се пооправих, но днес сутринта пак ме болят и отидох на преглед. Шийката се е скъсила още. Вече е на 32мм 🥺 Положението хич не е розово. Точните думи нна лекаря бяха :" Ако ме слушаш и изпълняваш има шанс заедно да спасим това бебе!"
Не мога да спра да плача  Много ме е страх. Засега няма да ме приемат в болница, ще пробваме с домашно лечение,  като единственото движение, което ми е позволено е до тоалетна. През останалото време в леглото. Синът ми още е болен и е у дома, мъжът ми ще ми е хоумофис и ще се молим да се справим заедно през това.
Никога не съм се чувствала толкова безсилна и виновна 😓

# 646
  • София
Мама Еднорог не се отчайвай! Точно сега трябва да покажеш каква сила се крие в една майка. Знам, че е много лесно да се говори от страни, но да си призная като чуя подобни изказвания от лекар започвам да беснея...как не им е гадно, човещина няма ли поне малка останала в тези хора....вместо да са опора в такъв момент 🤬 Всичко ще е наред, сигурна съм. Почивай и гледай да бъдеш спокойна, не обръщай внимание на изказвания на хора, които явно са станали с дупето нагоре.

# 647
Мама Еднорог, стискам палци всичко да е наред, вярвай, че ще е така🙂.

# 648
мама еднорог всичко ще е наред само не се стресирай от тези изказвания на лекарите, аз предната бременност изкарах невероятен стрес че ще получа на 99 процента брутален кръвоизлив и че ще имам 30 -40 Мин да стигна до болница,иначе и аз и детето не ни очаквало нищо добро . Еми ревах и треперих 3 месеца и не знаех на кой свят съм, само 1 лекар ме успокои и каза всичко ще е наред, пое ме и наистина ме следи стриктно нищо такова не се случи слава богу, но стреса ми разказа играта и на психиката и на всичко. Бъди спокойна и отивай според мен на още едно мнение, от опит ти казвам че никога не е излишно

# 649
Я влез и прочети малко истории в Лежащи мами и се успокой, а на твоя АГ му предай нашите поздрави. Как ме е яд, че така те е стресирал, с какво подобрява положението, не знам... :/

# 650
МамаЕднорог, дръж се ,няма място за сриване .
Имам болни като предменструални и естествено само парацетамол може .
Моя бг лекар ми каза да взема магнезий 3*1 и ношпа 3*2 , въпроса ми е има ли значение какъв точно е магнезия, не живея в Бг и чак края на октомври ще ми донесат Магнерот или Магнерич .

Последна редакция: чт, 05 окт 2023, 14:55 от 2309

# 651
Не знам кой ти е АГ, НО намирам изказването му за безумно. Човек шийката ти е 32мм това не е никак малко. Кому са нужни такива реплики и стрес???

# 652
Да, наистина.. кой е лекарят? 😳
Бъди спокойна!

# 653
И какво толкова е станало, че те обвинява, че "не слушаш"?

# 654
  • София
Мама Еднорог Heart Сменяй го този лекар докато е време - това с 32 мм дори аз знам, че е съвсем окей! И ти, и бебето ще сте си съвсем добре, най-много да се наредиш и ти при Вецев или Христов за серклаж - нито първата, нито последната! Я виж колко момичета минаха вече Wink Според Христов (който прави серклажите в Надежда) най-често скъсяването на шийката е заради инфекция, така че поне някакви изследвания трябва да ти пусне този твоят "лекар", освен да те сложи да лежиш (което винаги е първа мярка при скъсявания). Ако не е - сменяй го, разумно ще е.
Недей да плачеш, далеч не е станало нещо чак толкова страшно - щом има какво да се предприеме, всичко е сравнително наред. Хормони сигурно те тресат, но обективно погледнато просто докторът ти е за бой.

2309, за магнезия не съм най-компетентна, но ако намериш на прах (разтворим) може би ще е по-добре отколкото на таблетки. Мисля, че по-бързо се усвоява.

# 655
Мама еднорог Ели, шийката не е чак толкова къса, но фактът, че се е скъсила от 47мм (по мои спомени толкова беше казала) за толкова кратко време, явно това го е накарало да изрече тези страшни думи. Аз дори започнах да сънувам кошмари заради тази шийка. Но има мами, износили без грам останала такава. Едно знам, не пий Ношпа, то я скъсява още. Почивай и наистина никакво тежко! Сигурна съм, че всичко ще е наред, не плачи, защото вече бебенцата ни усещат как се чувстваме и всичко това ги напряга от тях. Прегръщам те!

# 656
Момичета,
Снощи бях с ужасни болки, АГ-то ми каза какво да пия и се пооправих, но днес сутринта пак ме болят и отидох на преглед. Шийката се е скъсила още. Вече е на 32мм 🥺 Положението хич не е розово. Точните думи нна лекаря бяха :" Ако ме слушаш и изпълняваш има шанс заедно да спасим това бебе!"
Не мога да спра да плача  Много ме е страх. Засега няма да ме приемат в болница, ще пробваме с домашно лечение,  като единственото движение, което ми е позволено е до тоалетна. През останалото време в леглото. Синът ми още е болен и е у дома, мъжът ми ще ми е хоумофис и ще се молим да се справим заедно през това.
Никога не съм се чувствала толкова безсилна и виновна 😓
Първо искам да ти кажа да не се отчайваш. Всичко ще е наред! Това доколкото знам, не е толкова голямо скъсяване. Психиката е голямо нещо, казвам го, защото и аз така от няколко дни имам неразположения и само за шийката мисля. Какви бяха болките при теб?

# 657
Оооо,я спокойно,аз при предишната ми бременност бях с шийка 25 мм в 16 седмица,направиха ми серклаж и си износих бебето до 1 ден след термина,даже от толкова лежане накрая не искаше да излиза,та се наложи да ми предизвикат раждане.Лежи и почивай повече,не вдигай тежко,пий си магнезия и но шпато и се успокой,защото от стрес и притеснение ще си предизвикаш контракции.32 мм е супер шийка,под 25 мм е проблем.Да я мерят редовно,всеки месец да ти взимат МБ,защото не трябва да имаш инфекция заради шийката,до 24 седмица може да се прави серклаж ако се наложи,а след нея могат да сложат песар по всяко време на бременността,така че варианти и превенция има достатъчно,само не се шашкай.

Последна редакция: чт, 05 окт 2023, 13:52 от nieves85

# 658
Пък в крайна сметка, ало е чак такава драмата, все още може да се направи серклаж. Дължината ти е перфектна за серклаж. Или песар.

# 659
Много благодаря за подкрепата, момичета ❤️
Говорих с АГ-то. Видя, че много съм се напрашила и каза, че нарочно е преувеличил малко, за да го взема насериозно и да се пазя. Извини се, че ме е стресирал. Каза сега две седмици да съм изключително предпазлива, защото имам и контракции и силни болки, а всичко това допринася за скъсяване. След две седмици пак съм на преглед и ще видим как са нещата.
Болките са като много силни менструални. Все едно ме реже през влагалището, яйчниците та чак до кръста.
А ми се скара повече, защото на предишния преглед пак бях с болки и той ме предупреди да почивна и внимавам, а аз продължих да обикалям, да чистя прозорци и да шетам като за последно. Виновна съм си 😓
На ФМ ме предупредиха за същото - много почивка.

Общи условия

Активация на акаунт