Февруарчета 2024 - Тема 5

• 37 496
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
Аз пиех Магнерич 3х2 но не видях ефект. От вчера съм на Диаспорал и определено ми е по-мек корема, по-доцре се чувствам. Друг е въпроса, че не знам изобщо как да съобразя часовете на прием на магнезий и млечните продукти, които също са важни ... много сложно пфф

# 601
гледай само 2 часа да има , примерно закуска в 8 магнезий в 10 обяд в 12 магнезий в 14 сз в 16 вечеря в 19 магнезий  баш ня лягане а между 19 и лягане другата тайфа витамини

# 602
Здравейте, момичета! Какво Ви е мнението за чисто какаово масло като превенция за поява на стрии?

# 603
Аз вече няколко пъти пия Диаспорал 300, по едно на ден, не всеки ден - нямам контракции и го пия като профилактика само. Дори на метаболизма не ми се отразява - всичко си ми е наред засега.  
Ето какво намерих за предозирането тук:
Скрит текст:
Макар при здрави хора приемът на високи дози от минерала рядко да води до опасни за здравето последствия, може се появят някои характерни оплаквания. Сред типичните симптоми при предозиране с магнезий може да изтъкнем следните:

Стомашни крампи;
Остра диария;
Гадене и повръщане;
Главоболие;
Сърцебиене;
Затруднено дишане;
Мускулна слабост и др.
Видът на симптоматиката и тежестта на проявите зависи основно от концентрацията на магнезия в кръвта. С повишаване на серумните му нива оплакванията стават по-сериозни.

Много се филмирам, че моят дребос върви по-малък. Беше 240 гр миналия четвъртък, как ще стане към 500 до третата ФМ на 12-ти... Значи, в 19+0 беше 240 грама, на ФМ ще съм точно 21+0 - дали ще успее да стане двоен за две седмици тоз човек? Дано всичко му е наред.

И моята беше дребна на ФМ в 21гс. Само 350 грама и си пише, че е отговаряла на 20+2 тогава, но пък АГ нищо не каза, каза че всичко е в норма.

# 604
Тези измервания са страшно субективни! Виждам понякога как се опитват да хванат бебето под някакъв ъгъл, после от точка до точка опъват линия - ако три пъти лекаря се пробва да повтори едно и също действие по този начин и трите пъти ще отчете различно. Убедена съм в това.

Тони ти нали имаше вече едно дете, не си ли гледала тези филми, че се вкарваш в тях 😅😂

# 605
  • София
Нямам, за съжаление Simple Smile На 38 с първа успешна засега бременност; и филмите са неочаквано идиотски, ама явно ще трябва да си ги изгледам Simple Smile
Ако трябва да сме, честни, не съм чак толкова притеснена, просто ми се върти из главата тазимисъл за грамажите и точността на измерванията.

# 606
не са точни за това изобщо не се занимавай да ги гледаш тия работи и си живей живота , яж си пастета 🤣и си пий колата ( понякога )

# 607
Здравейте, момичета! Какво Ви е мнението за чисто какаово масло като превенция за поява на стрии?
Не съм ползвала, но какаовото и кокосовото много ги хвалят против стрии. Има доста лосиони с какаово масло

# 608
Нямам, за съжаление Simple Smile На 38 с първа успешна засега бременност; и филмите са неочаквано идиотски, ама явно ще трябва да си ги изгледам Simple Smile
Ако трябва да сме, честни, не съм чак толкова притеснена, просто ми се върти из главата тазимисъл за грамажите и точността на измерванията.

Всичко ще е наред! Освен това, което Бочинка е писала и избягвай..

# 609
Гърлс, копирам публикация от групата Раждане в Шейново във ФБ:

Здравейте момичета, аз съм акушерка  Руска Димитрова, организирам  срещи с бъдещи и настоящи майчета.
Теми по който говорим,бременност, жк,болнични,хоспитализация,раждане,избор на екип,кърмене,и отговарям на вашите въпроси!
Този месец срещата ще се състои на 20.10.2023г /петък/от 12ч,в П-ка България 3ти етаж в конферентна зала.
Поликлиника България се намира на бул.България,до входа на магазин "Джъмбо"

Поздрави!
ак.Руска Димитрова

# 610
Не съм ползвала, но какаовото и кокосовото много ги хвалят против стрии. Има доста лосиони с какаово масло
За какаовото нищо не мога да кажа, не съм пробвала, обаче миналата бременност ползвах  кокосово масло и стрии ми се появиха чак когато влязох в 9 месец и то не бяха дълбоки и се позаличиха след известно време. Сега обаче не съм особено стриктна в мазането а и реших да ползвам други продукти от които не съм особено доволна. Забелязвам че на места ми е доооста опъната кожата по корема и очаквам скоро да ми се появят стрии. ☹️ скоро мисля да мина пак на кокосово масло, само да спомена че е доооста мазничко и оставя следи по дрехите, но се изпират!

# 611
Момичета,
Някоя от вас прима ли протеин за бременни ?
На мен ми е трудно набавянето му от храната която приемам 😞

# 612
И аз кокосово масло използвам, но само вечер. Мажа се хубаво, цялото тяло докато докарам визия на мазна баничка. 😂😂😂
Чакам да попие някакво време, обличам стара тениска на ММ и си лягам.
За сега нямам стрии, но ще видим за напред. Сутрин използвам лосион/крем върху корема, гърдите и бедрата.

# 613
Момичета,
Някоя от вас прима ли протеин за бременни ?
На мен ми е трудно набавянето му от храната която приемам 😞

Аз не приемам протеин, но всяка сутрин приемам колаген (уж помагал за шийката), който сам по себе си е протеин.
В момента приемам, Garden of life,
който уж е и с пробиотик, но не ми допада нито на вкус, нито виждам ефект от пробиотика, затова се връщам на стария си колаген:

Можеш да ги намериш в Iherb

# 614
Момичета имам въпрос🌸Вчера бях на преглед в 16 г.с. и 5 дни. Това 17-та седмица ли се води, след като са приключени 16 седмици и 5 дни отгоре. Лекарката ми каза, че да. Интересуваше ме, защото нали 18-та се води вече в 5-ти месец, а ако е така в 17 г.с. и 1 ден си влизам в 5-ти вече, защото нали са 17 приключени и почвам 18-та. Или се бъркам, всеки ми казва различно. Ако може да споделите как го изчислявате вие.

Общи условия

Активация на акаунт