Февруарчета 2024 - Тема 5

• 37 501
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
Според мен ти е повече магнезия или магнерота нее твоя препарат . Има  магнезии които действам кофти на цялата храносмилателна система. Аз пия 300 мг на ден вечер , контракции нямам , пия най пречистения възможен за да не влияе на храносмилането ми.
опитай се да не пиеш магнерот и виж как ще си без него.

# 586
  • София
Имам контракции, 3х2, не съм усетила някакви неразположения различни от преди и след приема. Магнерот пия, тъй като магнерич са ми по - неприятни, като таблетки.

# 587
Контракции може да се появят в следствие на серклажа, затова изписват.
Не мисля, че такива симптоми може да са от магнезия обаче в тези дози.
Говори с АГ за всеки случай.

# 588
  • София
Аз вече няколко пъти пия Диаспорал 300, по едно на ден, не всеки ден - нямам контракции и го пия като профилактика само. Дори на метаболизма не ми се отразява - всичко си ми е наред засега.  
Ето какво намерих за предозирането тук:
Скрит текст:
Макар при здрави хора приемът на високи дози от минерала рядко да води до опасни за здравето последствия, може се появят някои характерни оплаквания. Сред типичните симптоми при предозиране с магнезий може да изтъкнем следните:

Стомашни крампи;
Остра диария;
Гадене и повръщане;
Главоболие;
Сърцебиене;
Затруднено дишане;
Мускулна слабост и др.
Видът на симптоматиката и тежестта на проявите зависи основно от концентрацията на магнезия в кръвта. С повишаване на серумните му нива оплакванията стават по-сериозни.

Много се филмирам, че моят дребос върви по-малък. Беше 240 гр миналия четвъртък, как ще стане към 500 до третата ФМ на 12-ти... Значи, в 19+0 беше 240 грама, на ФМ ще съм точно 21+0 - дали ще успее да стане двоен за две седмици тоз човек? Дано всичко му е наред.

# 589
ще се изумиш колко бързо наддават в теглото .И не ги следи тия грамажи ако обичаш защото тва е не ревалетно мн мн . Моята дъщеря уж беше 3900 па се роди кило по малко 😀и тва премерено в един и същи ден

# 590

Всъщност точно това са симптомите при предозиране с магнезий..

# 591
  • София
ще се изумиш колко бързо наддават в теглото .И не ги следи тия грамажи ако обичаш защото тва е не ревалетно мн мн . Моята дъщеря уж беше 3900 па се роди кило по малко 😀и тва премерено в един и същи ден
И аз все това си казвам, ама нека съм си признала, да ми кажете каква съм гъска Simple Smile

Няма смисъл, добър съвет ми се струва да пробваш да го пропуснеш един-два дни и да видиш дали си по-добре. Ама съгласувай с АГ.

# 592
Аз вече няколко пъти пия Диаспорал 300, по едно на ден, не всеки ден - нямам контракции и го пия като профилактика само. Дори на метаболизма не ми се отразява - всичко си ми е наред засега.  
Ето какво намерих за предозирането тук:
Скрит текст:
Макар при здрави хора приемът на високи дози от минерала рядко да води до опасни за здравето последствия, може се появят някои характерни оплаквания. Сред типичните симптоми при предозиране с магнезий може да изтъкнем следните:

Стомашни крампи;
Остра диария;
Гадене и повръщане;
Главоболие;
Сърцебиене;
Затруднено дишане;
Мускулна слабост и др.
Видът на симптоматиката и тежестта на проявите зависи основно от концентрацията на магнезия в кръвта. С повишаване на серумните му нива оплакванията стават по-сериозни.

Много се филмирам, че моят дребос върви по-малък. Беше 240 гр миналия четвъртък, как ще стане към 500 до третата ФМ на 12-ти... Значи, в 19+0 беше 240 грама, на ФМ ще съм точно 21+0 - дали ще успее да стане двоен за две седмици тоз човек? Дано всичко му е наред.
Тони,  спок🙂нашата госпожица беше 230гр в 18+4 и докторката каза, че всичко си е напълно наормално🤗

# 593
Здравейте, момичета,
Включвам се с един въпрос, който тези дни много ме притеснява, а именно стойностите на Д-Димер и Фибриноген при последното ми изследване. Според сайта perinatology.com тези стойности са нормални, чела съм и на други места, че е нормално да се покачват по време на бременност. Но АГ още преди да види резултатите ми изписа да вземам Натаспин ей така "за всеки случай" и понеже в началото на август съм карала Ковид (имам 38 показател на антитела). Доколкото знам това лекарство е кръворазреждащо и не е добре да се взима без да има нужда от това. Изследванията ми за тромбофилия, които правих още в началото на бременността са в норма. А това са резултатите ми от последното изследване, което правих:

Ще ви бъда много благодарна, ако споделите вашето мнение или някоя от вас ако е с подобен случай и как е постъпила. В дилема съм и се притеснявам дали да го вземам това лекарство или да изчакам да мина прегледа при втория ми АГ в събота.

# 594
  • София
А, Цвети, той нашия беше и свит на кълбо, та с доки говорихме, че толкова и успя да го измери, за да му сметне теглото (освен, че е въпрос на апаратура, дишане, трепване на ръка и всичко там дето си знаем)... ама приблизително там някъде ще да е. И док каза, че е всичко е нормално.
Аз просто си имам все нещо в главата, явно няма да остана спокойна за дълго през тия 9 месеца. Но все пак, бая си е да станеш двоен, дано да успее човекът Simple Smile

Последна редакция: вт, 03 окт 2023, 14:08 от ToniShu

# 595
Ами щом моята бебка миналия път за една седмица беше качила 140 гр. от предишния преглед,значи за 2 седмици това са 280 гр.

# 596

Всъщност точно това са симптомите при предозиране с магнезий..

Да, да, знам, че са това, но ми се струва, че изписаната доза не може да доведе до предозиране. Мисля, че даваха над 5000 mg на ден за период от време да доведе до предозиране и симптоми.
Но все пак всичко зависи и от самия човек (дали има бъбречни заболявания), серумните нива преди прием и разбира се диетата. Затова най- добре коментирай с АГ, може да са изследвали магнезий преди процедурата, но дори и да не са, ще даде най- добър съвет.

# 597
Предполагам, че повечето от вас приемат магнезий, затова ще питам. След серклажа ми изписаха 3х2 магнерот + 2х1 алеракт (него си го пиех и преди това). Държа да отбележа, че нямам контракции. Откакто почнах приема им се чувствам ужасно. Краката ми омекват, повръщам, вчера бях и със сърцебиене. В болницата също ми бяха пуснали система с магнезий, и там повръщах, т.е. явно ми идва в повече. Моля ви кажете вие по колко пиете, как ви се отразява и превантивно или имате и контракции.
Миси.

Пробвай да го пиеш след хранене,мен Аг ме предупреди да не го пия на гладно,за да не ми прилошее.

# 598
  • София
А, на Диаспорал-а си пише по време или след рханене. Аз пия по време на.

# 599
Предполагам, че повечето от вас приемат магнезий, затова ще питам. След серклажа ми изписаха 3х2 магнерот + 2х1 алеракт (него си го пиех и преди това). Държа да отбележа, че нямам контракции. Откакто почнах приема им се чувствам ужасно. Краката ми омекват, повръщам, вчера бях и със сърцебиене. В болницата също ми бяха пуснали система с магнезий, и там повръщах, т.е. явно ми идва в повече. Моля ви кажете вие по колко пиете, как ви се отразява и превантивно или имате и контракции.
Миси.

Аз също съм със серклаж, нямам контракции, но пия магнерич 3х2 също превантивно (магнерот не го откривам и затова магнерич). В началото след серклажа три седмици пиех и нош-па 3х2, но я спряхме. Иначе пия и разни витамини, пробиотик и циклогест си слагам всяка вечер, но нямам проблеми с нито едно от тях. Най-добре питай лекаря си, може наистина нещо да не ти понася.

Общи условия

Активация на акаунт