Февруарчета 2024 - Тема 5

• 37 506
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
да ако до края си държите хубави нива на в12 и Д риска се смалява значително Simple Smile

# 571
Бочи,
А витамин Д3 има ли някакви изисквания за прием?

Аз го пръскам вечер заедно с фолиевата и б12, но нещо ми говори, че не е много оптимално.
Ама ей го! Забравям сутрин и това си е!

# 572
хич нее правилно вечер 😀той влияе на съня.
Вит Д се приема до обяд най добре в слънчевата част на деня ( ако ставаш в 6 са нее редно сутрин ) примерно 11-13 часа е топ.
Пие се с омега тогава се усвоява супер хубаво , и се консумира с нещо мазно ( авокадо , зехтин малко ) за това не харесвам вигантол защото нее с мазнина вътре а повечето хубави са с зехтин вече микс което е по добра опция Simple Smile

Момичетата с ниското кръвно исках да кажа че ако приемате прогестерон все още и ви е ниско кръвното имайте предвид че за усвояванк на прогестерона трябва нещо сладко. Хапвате половин банан например или фурма и тогава слагате прогестерона Simple Smile

# 573
Според мен също ме трябва чак толкова да се вглъбява в това кое трябва и кое не. Като изключим суровото месо разбира се, въпреки че аз и такова суши много харесвам и телешки стекове.
Няколко пъти ядох паста/пица със сирена, малко бри, миди си хапнах. Според мен просто не трябва да се прекалява и да не е ежедневие.
А относно пастета, за късмет моя мъж е готвач и се вдъхнови наскоро да направи домашен салам, то пък взе,че не стегна достатъчно и стана чудесен пастет.🤣 Та сега су имаме във фризера домашен пастет.

# 574
аз също съм си правила домашен телешки пастет от чист дроб . Абе  това с забраните нее за мен с такива супер стриктни критери , Аз утре за интерес де пусна вит А , а интерес на истината аз зимата бях в дефицит на вит А , но тогава така и не си взех да пия макар че ми го изписа нутриционоложката. Така че да видим колко пастет съм наяла 😀таман за интереса ще проверим

# 575
  • София
Майко мила, LadyGl, ти как ще се опазиш да не качищ 300 кила до края Grinning Аз съвсем сериозно съм си мислила, че се радвам, че не е готвач моя. Ама и той готви вкусно всичко без яхнии и супи Grinning
Бочи, и аз (ако не забравя) ще пусна след 2 седмици като правя кръвни Simple Smile Да има инфо, да разсъждаваме Grinning

Последна редакция: пн, 02 окт 2023, 21:46 от ToniShu

# 576
Хахах не знам и аз се чудя да ти кажа. Че и свекървата е готвачка. Откакто живеем заедно съм +7/8кг, а не е като да не спортувам. Ама и аз не съм злояда. 🤣🤣
Засега успявам да удържа положението с капването на кг +3/4 съм в почти 19 седмица. Ама и се стремим да готвим здравословно де, ама апетита си го има.
И не си мислете,че е чак такова щастие да имаш мъж готвач!!! Тръгнеш ли да готвиш ама тоя нож не се държи така, а така.. Ама това не е равно нарязано с това. И никога нищо не му харесва, дори на майка му.🤣

# 577
да дрйде в нас няма да го върна . Щото в нас е само «Тия моркови що са настъргани . тоя ориз защо нее червен, тия палачинки защо са бананови» ай сиктир 😀

# 578
  • София
Моя може да оцелее само на пържени картофи и скара, ама добре, че гледа разни готвачи, че да прояви интерес и към други неща Grinning
Последно като готвих мусака (която обича много), вика "тука виждам едни зяносани кюфтета с пържени картофи" Grinning

# 579
Ооо, че аз съм в рая, моето момче си хапва почти всичко, ако не съм успяла да сготвя ще яде и хляб само, надявам се бебчо да прилича на него. Аз не обичам толкова да готвя, а като е всекидневие понякога си е затормозяващо. Обаче каката ми може да фотосинтезира цял ден, ама аз съм като нея, какво се чудя...
Бременностите са ми спасението,научих се да закусвам и да готвя разнообразно. С тази бременност научих много неща за себе си, които ми костват здравето и някак от вътре ми дойде името Божидар за бебчето.
Иначе съм на принципа всяко нещо, с което прекалим, може да ни убие. Ям си всичко, предвид че повръщах до късно и сега и предния път. Единственото, което съм спряла изцяло са цигарите от раз.

# 580
  • София
Аз само минавам да питам кой закусва пастет днес Joy

# 581
не аз 😀малко без пастетна диета сьм аз и до 2 седмици де ми видит вит А то .
Иначе аз си оправих Д димерчето с клексана вече е в норма .Сега ще видим как утре ще му кажа на Вецев
-Ти ми изписа зелен хайвер натаспин , и трябваше да слагам клексан

# 582
Бочии, то и според моето АГ и тази на ФМ не съм за Фраксипарин, даже и аспирин,но мен не ми се рискува. За мен е второ детенце,за съпруга ми първо, познай милия след двата спонтанни колко е на тръни докато не родя....Искам да сме спокойни и за това всичко под контрол на макс като изследвания 🙂 Естествено не сме станали хипохондрици, но при все, че бях с явни дефицити на желязо и б12, и с три мутации...
Аз днес не ядох пастет, но преди месец като повръщах всичко имах седмица изцяло на това 😊🤭🥳
С тази бременност се научих да хапвам месо и риба. И даже почна да ми се ослажда, само с лютите чушки не можем да се разберем, че умирам за тях, но веднъж прекалих и ме стегна всичко от кръста надолу...лаком дол съм понякога, признавам 😁

# 583
Момичета, да се похваля и аз - вчера минах трета ФМ в Надежа. Юнакът си расте, 520 гр. е вече. Бях при д-р Михова и съм много очарована, през цялото време пускаше разни шеги, но същевременно беше обстойна, даже гледа по 2 пъти, за да се увери, че всичко е наред и като цяло прегледът мина много леко и забавно. Препоръчвам я с две ръце, както и Патрикова. Иначе по-запознатите от вас могат ли да препоръчат вече някакви онлайн курсове/лекции за млади родители. Предпочитам да са онлайн, че не ми се стои в затворени помещения с много хора.

# 584
Предполагам, че повечето от вас приемат магнезий, затова ще питам. След серклажа ми изписаха 3х2 магнерот + 2х1 алеракт (него си го пиех и преди това). Държа да отбележа, че нямам контракции. Откакто почнах приема им се чувствам ужасно. Краката ми омекват, повръщам, вчера бях и със сърцебиене. В болницата също ми бяха пуснали система с магнезий, и там повръщах, т.е. явно ми идва в повече. Моля ви кажете вие по колко пиете, как ви се отразява и превантивно или имате и контракции.
Миси.

Общи условия

Активация на акаунт