Февруарчета 2024 - Тема 5

• 37 585
  • 745
  •   1
Отговори
# 555
Казвай какъв е този телешки сушен дроб и откъде ди го набавяш, че аз плющя пастети 200 гр 10 лв и не знам къде ще му излезе края на финансовото ни състояние.

# 556

това пия но има и други Simple Smile иначе и аз плюща пастети за по не знам си колко лв 200 гр 🤣

Иначе някой ще се гледа ли с Вецев на 4 ? да се засечем евентуално

# 557
Хей, хей! Може ли да ядем пастет? Аз обожавам, пък бях чела, че не трябвало.
И едно питане-как се справяте с ниското кръвно? Моето е в критични стойности, непрекъснато ме боли глава.
Питах АГ и каза, че за тях проблем е високото кръвно, а ниското било само дискомфорт за пациента. Така да си карам, и лекарствата влияели-приемам 3х2 магнерот. Обаче е много неприятно постоянно да ми бучат ушите и главата ми да е гръмнала.

# 558
Пий солен айрян. А да, един скандал сутрин на гладно също върши страхотна работа 🤣

# 559
Оо, това със скандала го умея Grinning Не смея да кажа на мъжа ми, че съм с ниско кръвно, да не започне да ми го вдига. Grinning
Айрян пия, но само за малко се вдига и пак... ама кажете за пастета, че чакам в пълна готовност да обядвам с някоя филийка.

# 560
как ба не може да ядеш пастет 😀то е преработено месо. Не може само сурови меса риби и яйца Simple Smile Аз даже пушена осолена сьомга ям, тя извинете се соли в толко сол че няма какво да остане в нея особенно като е проверена пакетирана Simple Smile Яжте си всичко не се филмирацте , и миди съм яла с дъщеря ми и сега също. АГ то даже. ми се смя си спомням като бях бременна с нея, вика яж си бе просто яж от проверено място а не от тоя ония или като тайландците с хлебарките по улиците Wink

# 561
Аз също съм с ниско кръвно, често с главоболие,  по едно кафе пия , айран със сол и мноого вода...в краен случай парацетамол😒

# 562
Благодаря Вии! Отивам да приготвя две филии и едно айрянче за следобедна.
Супер сте Heart

# 563
След кафе, айрян и шоколад в момента е 86/60. Ужасно главоболие цял ден. Съкото ми казаха и на мен - проблем за бебето е високото, ниското е проблем само за мен. Сега смених уж магнерич с диаспорал уж да помага при главоболие. Е, не помага.
Много пастет ям, но гледам да е хубав. Направо с лъжицата. А той пък не е евтин, ама....така е. Пушена сьомга и аз си хапвам. Аз и суши с нори даже по малко си позволявам, повече с оризови кори, само да е със сготвена риба. Единствено не вземам сирена тип бри, синьо.

# 564
Аз съм чела, че не се яде дроб и продукти с дроб, както и пастети, защото може да съдържат много витамин А, което не е много препоръчително по време на бременност. Идеята е че твърде много витамин А, може да увреди плода. Поне това имам като инфо.

# 565
  • София
И аз бях чела, че следва да се намали пастета и черния дроб заради ретинола вътре. И както си ядях по едно бурканче пастет на седмица, сега направо го спрях. То и без това повече ме избива на лютеница в момента Simple Smile

# 566
Дааа и аз бях чела още с предната бременност, но най-вече заради черния дроб. Хапвах си и тогава. Аз си купувам на Балкански легенди, по 1 на седмица заминава. 20% е черния дроб в него, другото е месо с добро качество. Бременни или не, с всяко нещо, с което се прекалавя, не е добре. И обратното.

# 567
Е разбирасе не да плющите пастет по 200 гр на ден 😀Ама като цяло аз даже на Вецев му казах че си купих телешки сушен дроб той каза пушка. Дроба е полезен и имай най много желязо в него. Всичко с мерките си. Аз ям по 2 филии дневно напоследък 🤣разбирасе купувам фермерски пастети а не тандем примерно.

# 568
И аз съм в отбора на ниското кръвно, лятото в жегите беше кошмар 80/50, постоянно главоболие, направо беше ужас. Сега е 90/60 , рядко пада по - надолу. На мен айряна със сол въобще не ми действа нз защо, единствено при силно главоболие 3-4 глътки кафе и веднага ме отпускаше главата, както и много вода.
Аз периода с лютеницата го минах, значи на ден се е случвало да ям на обяд 4 филии лютеница със сирене после вечерта лютеница към кюфтенца или нещо друго, направо беше чудо 😀 сега ми мина тоя мерак към лютеницата да видим до кога 😁

# 569
Бочи,а ако б12 е вдигнат още през бременността, дали това може да намали риска?
За ниското кръвно айрян, кафе, много вода, сиренце, маслинки солени, шоколад, повече движение за добър кръвоток. И редовно хапване, никакви диети. Често и по малки порциони. Поне при мен това помага.

Общи условия

Активация на акаунт