Февруарчета 2024 - Тема 5

• 37 336
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
Тоест, искате да точите здравната каса и работодателя ви не е съгласен? И как очаквате да ви помогнем?
Съжалявам, че съм толкова пряма ама... тези сметки все някой ги плаща, в общия случай народа.
Е много по-добре помощи да се дават само на майките от малцинствата, детски надбавки също. Пък това, че повече от половината Български народ се осигурява на минимума, а остатъка вземат
 под масата не е проблем. Проблем е само ако една майка се чуди как да върже двата края със заветните 300 лв. Тя цялата държава е тотално абдикирала от всякаква отговорност… Вие четете морал на жената.

Никой не казва че е по- добре, ако ни питат нас сигурно ще спрем всички помощи и една стотинка няма да дадем на малцинствата. Но това че жената не е права и иска с измама да получава нещо, на което няма право, е факт. И не става дума за четене на морал, а че не е редно. И нека не оправдаваме собствените си опити за тарикатлък все с малцинствата ( които аз лично съжалявам че съществуват, но това е друга тема). Като нещо е нередно, е такова. И фактът че малцинствата живеят на наш гръб не го прави по- редно.

# 91
Аз пък се осигурявам на всичкото на каквото вземам и като по-проста мисля да работя до края на бременноста си.... Пък това с помощите за малцинствата какво общо има? Вие с тях ли се сравнявате?
Иначе не знам как да помогна. Сори, че така ви развалих дискусията.

П.С. щом фирмата е ваша и счетоводителите са ви казали какво може и какво не, надали някой друг може да каже по-добре.

# 92
Работите защото можете! Ако аз имах физическата възможност също бих защото работата ми липсва и времето минава, а не да лежите и да треперите по цял ден вместо да се радвате на бремеността си. Аз не се сравнявам с никой, исках и нощ, получих укор. Благодаря и прекрасен ден!

Аз пък се осигурявам на всичкото на каквото вземам и като по-проста мисля да работя до края на бременноста си.... Пък това с помощите за малцинствата какво общо има? Вие с тях ли се сравнявате?
Иначе не знам как да помогна. Сори, че така ви развалих дискусията.

П.С. щом фирмата е ваша и счетоводителите са ви казали какво може и какво не, надали някой друг може да каже по-добре.

# 93
Здравейте на всички, в момента съм в 19 г.с. почти 20та. Да кажем ,че работя средно тежка физическа работа, като ми се налага и да вдигам тежки неща по 10 -20 кг не постоянно ,но по 10 -15 пъти на ден така да го кажа.Може да са по- малко понякога може и повече според зависи.Доставям пратки за амазон в англия и на ден правя по 10000-12000 хил крачки.Качвам се и слизам от буса постоянно, гледам да внимавам, не бързам ,не скачам и не си давам зор ,но в мен има постоянно притеснение да не навредя по някакъв начин на бебето.Все още не съм започнала да го усещам също.Някой с подобен опит да сподели мнение:)

# 94
Ама то това е, вие не можете пък все пак искате да вземате хем болничен, хем майчинство

Последна редакция: пн, 18 сеп 2023, 16:57 от НямаСмисъл

# 95
Ивон, ако имаш възможност провери или питай и се консултирай и с друг счетоводител. Давам пример - на братовчед ми жената има собствена фирма, гледаше малкото и беше бременна. Получаваше си майчинство, а когато имаше скъсяване на шийка и серклаж, лежане в болница, излезе и болничен, съответно и го превеждаха.

# 96
Не ме притеснява морализма ви, тъй като е видимо е въз основа на това, че не сте изпадали в подобно положение. Никой не искам да точа, исках да мога да използвам болничен, а не заради половин майчинство да не мога да го ползвам. Но и така да е, аз имам половин майчинство и нека не го ползвам и да го спирам защото някой иска да чете морал по форумите, ми се струва меко казано малаумно. Както казах поисках помощ, не морал. До сега не съм попадала на подобно отношение в тези форуми, а писах и в групата на Декемврийчетата ‘21, където момичетата ми откликнаха с разбиране и съчувствие. Останете с добро!

Попитах в НОИ, всичко е наред. Така се прави и това е в правата на майките на породени деца. Така че ще “шмекерувам” легално и ще точа с кеф данъците на майките🤣

# 97
Правилно, когато имате въпрос свързан със социала се обръщате към НОИ или счетоводител, не към форума, където може и да чуете неща, които да не ви харесат Simple Smile Пък може и аз да не съм ви разбрала с първия ви пост, просто изразът "да ме назначат фиктивно на работа", за мен е предостатъчен, че нещо не е редно или правилно! Simple Smile

# 98
Просто предположих че може и друг да е минавал през подобен казус, за доста от майките това е втора/трета бременност. А и не е ли за това форума, за въпроси и взаимопомощ. Защото ако е за заядливи коментари и наливане на морал където не е търсен, има други такива групи. Аз като член на вече няколко съм се радвала, плакала, треперила дори с други майки и нещата, с които се сблъскват, но не и да давам некомпетентно мнение, колкото да обвиня някой без да знам собствените си права. Питах! Разбрах! Хубаво е човек да си знае правата. Така че мисля да се възползвам. Има хора, които получават майчинство , защото им се полага, защо предвид кофти ситуацията, в която съм изпаднала аз да не се възползвам от това което е полагаемо по закон?! Както и да е, не искам да акцентирам върху това повече, защото е достатъчно неприятно за да се акцентира върху него.

Как се чувствате момичета, аз от няколко дни усещам задух дори като стана за да отида в другата стая, сякаш съм минала триатлон

# 99
Здравейте, момичета! Току-що усетих, че ми паднала част от пломба и имам дупка в зъба. Утре ще си запазя час, но чуденката ми е може ли да се слага упойка?

# 100
Здравейте, момичета! Току-що усетих, че ми паднала част от пломба и имам дупка в зъба. Утре ще си запазя час, но чуденката ми е може ли да се слага упойка?
На мен снощи ми падна пломбата. За съжаление пак другия понеделник моята зъболекарка има час. По принцип каза, че има вариант да сложи упойка, ако искам. И а безопасни варианти, а и е по-добре , отколкото да те били и от това да получиш контракции.

Мен продължава да ми се стяга коремът и да ме боли. Днес пуснах сина ми на градина. Детето си е изкарало супер, а аз се спуках да рева. Гузно ми е , че съм си вкъщи, а той на градина, но е време да свиква.

Малката буба рита все по-силно и активно. Вече и баща ѝ усеща ритничета ❤️ утре влизам в 19гс

# 101
Не ме притеснява морализма ви, тъй като е видимо е въз основа на това, че не сте изпадали в подобно положение. Никой не искам да точа, исках да мога да използвам болничен, а не заради половин майчинство да не мога да го ползвам. Но и така да е, аз имам половин майчинство и нека не го ползвам и да го спирам защото някой иска да чете морал по форумите, ми се струва меко казано малаумно.

Вие понеже сте много добронамерена, а ние зли, затова класифицирате като мАлаумно четенето на морал. Като пишете във форуми, трябва да сте наясно че според начина ви на изразяване следват реакции. "Фиктивното ви назначение" както бяхте написали,  не дава повод за много положителни реакции. Така че следващия път питайте си в НОИ, или си подбирайте изказа ако не ви се чете нещо, което не ви харесва като отговор. И не, да кажеш че нещо не е редно, не е четене на морал. Но да квалифицирате като мАлаумни реакциите на питането си, е доста показателно вие що за човек сте.

# 102
Дами 🦄
Нека спазваме добрия тон! Крайно излишно е да се напрягаме една друга в такъв деликатен и красив момент от живота 🤰
Всичко е достатъчно трудно и сиво, за да сипем жлъч една връз друга. ВСеки си има и а своята истина и правота и всеки има право да пита. Нека спрем дотук ❤️

# 103
Пращам любов и социал на всички ви 😁
И за да сменя темата: от кои сайтове са ви най-сполучливи покупките за дрехи за бременни? Аз си поръчах 1 панталон и 1 блуза от Reserved и само панталона оставих с нагласата да го нося по нататък, защото уж взех най-малкия размер и пак ми е много голям. Освен това направих и компромис с качеството.
Къде има качествени дрехи за бременни с 2 думи с хубави, дишащи материи?

# 104
Аз си поръчах няколко клина, сутиен, потници от HM секзията за бременни супер съм доволна. Само че онлайн, нямат ги по магазините. Преди това си навзех от онези лидълските няколко клина, няколко потничета, направо съм разочарована и ги изхвърлих.

Общи условия

Активация на акаунт