Любители на кучета - 137

• 33 253
  • 750
  •   1
Отговори
# 600
  • Бургас
Дано и околните да нямат Simple Smile
Спомних си един ден, в който се прибирахме през центъра целите омазани в л*йна Simple Smile Кучето, каишката, якето ми...

Последна редакция: сб, 28 окт 2023, 15:57 от Tintina

# 601
  • София
иланг - иланг, бързо да се оправяш! А такива случки, каквито описвате, звучат драматично комични! Аз се смея, но не мога да си представя ужаса реално.
Помня веднъж Чарли имаше разстройство, омаза си яко пухкавия задник и почна да ходи приклекнал, дърпайки ме към дома.
А като гледам клипчета с разни померани, които влизат по водоемите и стават кални - то смешно и забавно, но да му се доплаче на човек.

Обаче пък страхотна снимката на Шошо! 🥰😍🥰😍

# 602
Само да кажа , че срещнахме по пътя Саско и НЕ миришеше!!!
И аз съм научила всички умрели животни покрай реката 😂

# 603
Здравейте... Като стана въпрос за наакани дуета да попитам, колко пъти е нормално да се ака. Ние вече официално сме на 5 месеца, но си ака по 4 пъти... Храня го още по 3 пъти, по около 20 гр на хранене. Първо беше с Хилс като храна, сега е на Nature'Protection, но чакането не се променя. Чела съм, че ако ходи често не усвоява добре храната, а не ми се сменя отново.

# 604
  • София
На 5 месеца вече би трябвало да е 2 пъти, но и храненето трябва да е два пъти, а не три.

# 605
Да.. И аз мислех, че вече трябва да яде по 2 пъти. Ще видя дали и ходенето до тоалетна ще се промени.

# 606
  • София
Сори за темата, но какви са му изпражненията? Трябва да са добре оформени.

# 607
# 608
  • Germany
Здравейте... Като стана въпрос за наакани дуета да попитам, колко пъти е нормално да се ака. Ние вече официално сме на 5 месеца, но си ака по 4 пъти... Храня го още по 3 пъти, по около 20 гр на хранене. Първо беше с Хилс като храна, сега е на Nature'Protection, но чакането не се променя. Чела съм, че ако ходи често не усвоява добре храната, а не ми се сменя отново.

Нашата стана на 6м. и също ака по 3-4 пъти /излиза 4пъти на ден/. Яде по 3 пъти на ден. Изпражненията са добре оформени и с нормална консистенция.
Кастрирахме я в четвъртък. Според лекарите е минало добре. Вчера още беше доста омаломощена, но днес е по добре. Яде обаче много малко. На обяд изяде по малко от една трета от обичайната си доза.

# 609
Що така гледа лошо изпод вежди? Heart Eyes

# 610
  • София
Щото 1 искаше да души листата в езерото, а не дадохме, 2 не й оставихме достатъчно време да подуши всяка една прашинка и 3 снимахме я Joy

# 611
Имам въпроси за кастрирането.
Колко време преди кастрация трябва да я заведем на преглед при вет за консултация?
Колко дни или месеци след прегледа обикновено назначават ден за кастрация?
Вземате ли си допълнително почивен ден в деня на кастрацията или след това?
Мислим да я кастрираме месец януари ,преди да е дошъл цикълът и.
Благодаря предварително!

# 612
Сори за темата, но какви са му изпражненията? Трябва да са добре оформени.
  Напълно нормални са 🤣Просто се чудех дали не е много. Ще опитам с хранене два пъти дневно. Или пък храната му е в повече...

# 613
  • Germany
Ние направихме консултация с избраните лекари 2-3 седмици след като я взехме. Обсъдихме кастриране преди 1вото разгонване. Казаха, че е най добре да се случи около навършването на 6 месеца, защото след това може да се разгони във всеки един момент. Обадихме се седмица предварително и записахме час за операцията. Като я заведохме я прегледаха и й биха 2 инжекции. Като заспа си тръгнахме.  Взехме си я след около час. Бяхме си и двамата с мъжа ми вкъщи и я наблюдавахме, включително и през нощта.

# 614
  • София
Ако има как, аз съм силно за упойка с газ, вместо инжективна. Буба беше с такава и всички страхотии, за които приятели ни подготвяха (че ще е омърлушена, апатична, няма да може да помаха с опашка) се оказаха елиминирани - тя не само беше добре, ами направо скочи в скута ми (бях клекнала).
mavina, не знам как ще е при вас, при нас прегледът беше в деня преди кастрацията (за да може да излязат изследванията дето пускат) - ако бяха намерили нещо притеснитлено, просто щяхме да идем да я кастрираме след като го оправим. При нас беше същото като да си запазим час за преглед, никакви специални изисквания. Е, обясниха повечко неща, но не са ни насрочвали операцията за след седмици и месеци.

И знам, че преди малко я показах, ама след това се намести ей така, сам-сама:

Последна редакция: сб, 28 окт 2023, 20:59 от ToniShu

Общи условия

Активация на акаунт