Любители на кучета - 137

• 34 143
  • 750
  •   1
Отговори
# 90
Реа,сега стиснатите палци и подкрепа са за теб и твоята сладуранка!На Рatenceto, юнак е момичето- много бързо се възстанови!Повечето сме минали през емоциите на тази операция ...всичко ще е наред!

# 91
  • под тепетата
Ще мине, споко Реа!
Уикендът беше чуден! Добре, че внуците са свикнали на лай, че Ози не е от тихите води.

Последна редакция: нд, 24 сеп 2023, 21:00 от bilqna_69

# 92
bilqna_69 страхотни са. Да са живи и здрави и само хубави моменти.
Pea стискам палци, имаш моята подкрепа.
Нашата дивачка беснее и скача страшно направо се плаша вече да не й стане нещо. Няма и седмица от операцията, а тя скача на два крака като кенгуру. Сутринта й гледах разреза и седи като надуто около шева. Няма протичане на течност или кръв, нито пък я виждам да се ближе ама знам ли така ли трябва да е. Утре ще пробвам да я погледна хубаво ама тва магаре не иска да седи мирно за 2 секунди, дано мъжа ми я удържи малко да разгледам.

# 93
  • Пловдив
Билянка, страхотни са внуче и куче! Сигурна съм, че ще станат страшна комбина!

Саско и дон Томазо са на гост ина баба им чак до другата седмица и аз сега си нямам добитъци.

# 94
Имам проблем и ако ми дадете решение как да го елиминирам ще е чудно.
Берга не спира да копае. Цветята ги прежалих, но сега е решила да копае 2 кивита и 2 индийски люляка. Тях не бих могла да ги преглътна.
Около кивитата сложих тухли, но пак роди. На едното освен тухлите набучих железа. Стана грозна картинка, ако така си направя двора грозен ще се гътна Simple Smile,

# 95
Не я оставяш без надзор навън и я коригираш всеки път, като започне да рови - чшш с побутване, не, спри или на каквото забранително сте се научили. Можеш да напълниш и едно кенче с монети, метални дребни неща, здраво облепено с монтажно тиксо и да я мяташ някъде покрай нея, като започне да рови. При Вълчан носех такава заради яденето от земята. Не се впечатляваше особено. Joy

Вчера това моето куче как се уплаши. За пръв път го виждам в такова състояние. Беше заспал пред вратата на градината и щерката реши да мине. Като го бутна, хем не беше рязко, така се стресна, че подскочи, блъсна се в кофата за боклук, после в шкафа и в стената и започна да тича, като да се спасява. ММ успя да го спре чак в другата стая и го гушна.

# 96
  • Варна
Кой знае какво е сънувал 🤣🤣

# 97
wild poppy не мога по цял ден да я гледам какво прави в двора, а не искам да е в клетката постоянно.
Да, Вълчан кой знае къв екшън е сънувал и от обикновен сън е станало 5D Grinning

Последна редакция: пн, 25 сеп 2023, 21:52 от Реа

# 98
  • Варна
Реа, четох в нета, че е вариант да се устрои "пясъчник" - може да не е с пясък а с рохка пръст, далеч от другите места, където рови и където не искаш, и да заравяш там лакомства и играчки. Струва ми се бая работа, защото ще трябва постоянно да го подновяваш, но пък звучи логично и може да се получи.

# 99
  • София
Реа, ако копае някъде, където одобрявате я поощряване. Лятото понякога копаят да се охлаждат. Моето спря га копае след година и половина, но може би за месец спря да рови безразборно.и го оставих да си копае Сад едни храсти и да полягва там в жегите.
Биляна, страхотни са.
Попи, извини ме пред Вълчо, но много се смях.

# 100
Надявам се да спре да копае, ама надали. Може би ако насипя малки декоративни камъни около растенията.....поне да е красивичко. Изобщо не си представям да правя пясъчник Grinning

Миете ли зъбите на вашите кучовци?

# 101
Реа може да пробваш като я видиш да рови в някое цвете да я затваряш в клетката като за наказание за да разбере, че не трябва да пипа там и като пипа ще е затворена. Аз цветя нямам, но една туя като се отули в нея докато не я съсипа не се спря. След това искаше и останалите 19 да ги пробва ама не й се получи. Виж раиграса много го обича и си хапва подобаващо.

# 102
  • Варна
Охххх, захванали сте болна тема, по която аз не намерих решение. Ще чакам някой да сподели прогресивен опит, та дано да се поздравим после. Нашите също  копаеха, ама много - цялата поляна беше в огромни кратери. Ранна пролет беше добре - виждаха се и можеш да ги избягваш, но като избуя тревата....току хлътваш почти до кръста /образно/. Имахме къртица, която от нищо не уплаши, не се отрови, не се умори и нашите две направиха градината на лунен пейзаж. Рая както си стоеше, настръхва и хуква в галоп, и почва, ама почването е докато стигне "до ядрото на земята". В един момент си мислех, че са доведени от Пернишко - били са на щат в мините... А Буренцето....стои отстрани и наблюдава процеса, па току се обади да алармира, че видите ли "кака пак прави бели". Иначе много не се впуска, СЕ пак туй бяло дупИ трябва да се поддържа обло, да не заслабне и потъмнее.
Изкопаха и изпотъпката доста неща, другите нагризаха, а върху една прекрасна книфофия се хвърляха като от трамплин и лягаха възнак отгоре й, разкатаха я...мен също, чак ревах тогава. Преместих две коренчета на друго място, но там пък стовариха дървата и нашите си направиха скривалище, и пак не оцеля горката. Сега е набола, дано напролет вече да я отчуваме и да израсне, че и да цъфне - това е красота, ама.....
ей за тази говоря  -сега е листенца около 3 см от земята
а в основата на този жасмин си бяха направили "заслон" и си скубеха клончета за клечки за зъби - чоплят си и си кротуват.

Пак много писах, прощавайте, но исках да успокоя Реа - камъчетата май няма да спрат Берга, защото нашите редовно си ги ползват за "залъгалки", а Рая си троши бадеми и си ги хапва, от което аз откачам....
Стискаме палци силно за четвъртък, да мине всичко гладко:plus1:

# 103
  • София
Реа може да пробваш като я видиш да рови в някое цвете да я затваряш в клетката като за наказание за да разбере, че не трябва да пипа там и като пипа ще е затворена. Аз цветя нямам, но една туя като се отули в нея докато не я съсипа не се спря. След това искаше и останалите 19 да ги пробва ама не й се получи. Виж раиграса много го обича и си хапва подобаващо.
Клетката никога не трябва да се ползва за наказание. Тя е място, където кучето трябва да се чувства сигурно и спокойно.

# 104
Писала съм и преди за Зара. Такива кратери е изкопала, всеки момент очаквам да направи тунел и да излезе на улицата. Унищожи всички цветя и храсти, само две нещастни рози стърчат. Нещастни, защото и на тях кършеше пъпките и брули клони. Не я плашат бодлите. Клематисите  и хризантемите ги оскуба заедно с корените. Аз с години не успях да се справя с тази напаст червена детелина, елате да видите сега. Само суха земя, с огромни дупки и никакво, ама никакво стръкче трева, цвете или плевел. Сутринта гледам пак ровила и разхвърляла земята, носът и предните й лапи целите в земя и кал. А очите й светят от радост. Информирах я, че е бобошевска текезесарка (от Бобошево са й корените Joy ) и заминах на работа. Омръзна ми да мета, а тя едва чака да се махна и пак изравя земята. Толкова енергия има, че спокойно може да й се поверят пет декара да ги обработва.

Общи условия

Активация на акаунт