Всичко за всички марки гел лакове - тема 51

• 29 809
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Благодаря karmilla. С бяло ще е по добре определено,  избрах този, понеже частичките са златисти та поне да има някаква кореспонденция с броката в основата.

# 361
Момичета, ето още една ел.пила на Early bird оферта, има я в 2 цвята.

https://a.aliexpress.com/_mPXrHBu
https://a.aliexpress.com/_mPyj12m

# 362
На двете пили ръкохватката е като на "лилавата" ми, която за мен е много удобна и стабилна!

# 363
Ето и една лампа за маникюр на батерия на доста прилична цена, отново early bird оферта.
https://a.aliexpress.com/_mO1nGNC

# 364
Препоръчайте ми хубав заздравител за нокти, който чига да закупя от магазини като ДМ или Лили.

# 365
На Евелин 8 в 1 версията без формалдехид (със зелено на опаковката).

# 366
На Евелин 8 в 1 версията без формалдехид (със зелено на опаковката).

Благодаря!

# 367
Искам да направя почивка на нокътната плочка от гел лака, а в същото време не ми се иска да оставам без маникюр за дълго време.
Моите нокти ще ги скъся до дъно и се чудя се вариант ли е да сложа от изкуствените нокти и съответно какви бихте препоръчали от makeup (за да дойдат по-бързо). В последствие бих си поръчала и от Алиекспрес (ако имате отзиви за определени, моля споделете), но първо бих искала да пробвам изобщо дали бих изтърпяла такива нокти.

Преди много години съм слагала, но предполагам, че сега нещата са много различни. Гледам има някакви гъвкави. Предполагам са по-добрият вариант, или се лъжа?

Определено бих искала нещо бюджетно за начало. И освен ноктите трябва и лепило да си купя, нали? Освен ако не вървят с такова. Трябва да разуча и как се свалят.

# 368
Ако идеята ти е да си лепиш изкуствени нокти с лепило, бъди сигурна, че ще ти скапят плочката много повече от гел лака.

Другият вариант са головете типсове, които се лепят с база, но това е пак гел лак маникюр.

Уточни кое точно те интересува, има гелови типсове в мейкъп, но не са особено бюджетни, около 25 лв вървят. Последно гледах на PNB и Tufi. Можеш и с лепило да ги лепиш, но аз лично не съм фен на тази идея.

# 369
Нямам опит с изкуствени нокти. Една приятелка си беше поръчала от "по-хубавите" от shein, но не сме се виждали скоро, ца жалост, за да сподели впечатления. Иначе друг вариант е обикновен лак с хубав топ или топа препоръчан преди 2 страници от Принцесата. Майка в момента не носи гел лак и я правя с обикновен лак и seche vite, който съхне бързо и е супер бляскав. Перлените лакове и държат по 2 дидмици, а тя не се слави с издържлив маникюр. Позлзвам дрогелийни марси лакпи пубав топ. Иначе знам, че освен лепило е почнало да има и едни като двойнозалепващи се лепенки за ноктите.

# 370
Двойнозалепващите лепенки също ги имам, с тях изкуствените нокти издържат 1 ден макс. Стават, ако си ги сложиш 1 вечер за дискотека примерно.

# 371
И на мен така ми изглеждат, но в иг някакви американки ги възхваляват  и оз съм на мнение, че изкуствените нокти по-скоро повече ще скапят ноктите, а няма да са от помощ. Или заздравител и се ходи алнатюрлих или обикновено лакче. И натурални нокти доцре оформени и почистени стоят елегантно, стига да не пречи на човека и да се чупят лесно и да задират.

# 372
Твърдо заставам зад мнението, че нокътната плочка не е жива тъкан, не диша и няма нужда от "почивки" от гел лак. Гел лака не уврежда ноктите, с едно важно уточнение обаче, че се прави както трябва.
При свалянето на залепени изкуствени нокти с накисване или с чоплене при всички положения има много по-голяма вероятност да си нараниш нокътната плочка.
Да не говорим, че лепилото често се разтича по кожичките и по живеца при самото лепене. Не знам какво съдържа, но не вярвам да е по-безвредно от една качествена база за гел.
Вече ако искаш да си починеш от самата процедура по правене на гел лак, защото нямаш време или желание, най-бързия вариант за поддръжка на гел лак е да си само с тънък слой база, който само да буферираш и да запълваш периодично на 10-14 дни, при липса на отлепвания разбира се.
Още по-бързо е заздравител или база за обикновен лак. В този случай може да си вземеш УВ топ за обикновен лак, Стар Нейлс имат такъв и не е лош. Слагаш заздравител, срагаш един слой от този топ, изпичаш и си готова - съхне като гел, но се сваля с памуче с лакочистител после.

# 373
Между другото, ако се направи едно търсене в гугъл, половината статии са, че ноктите дишат+мнения на доценти, а има и такива, че не дишат.Laughing Склонна съм да вярвам, че са мъртви рогови клетки, но при мен е факт, че когато бях с полигел/акрилен гел не се чувствах добре, направо откачах и го чувствах като много чуждо тяло. Изобщо не ми хареса ефектът - правеше ми плочката по дебела и широка, отколкото е, затова се върнах отново на гел лак  и не смятам да мърдам за момента.

# 374
Всеки път, когато съм си помисляла да „почина” от гел лака (а те са били малко на брой), съм завършвала със счупени нокти или къси нокти, но никога така дълги, както ми стават с гел лак/полигел. Според мен си е вид защита на нокътя и му помага да расте, иначе не отричам и негативните ефекти на печене и химиите в лаковете, обаче ги предпочитам пред счупени и къси нокти.
Наскоро видях една хитринка и щях да ви питам дали сте я правили. В ИГ ми излезе едно видео как една мацка минава само тази част на нокътя, която излиза вече над пръста с тънък слой полигел, за да я заздрави от евентуално счупване отстрани, та взех, че го пробвах на два пръста, където ми се стори, че нокътя отстрани е тънък и има шанс от счупване и добре се получи. Не е нито обемна плочката, както става, ако се изгради изцяло, нито е дебело отстрани. Може би същото става и с гел, но понеже нямам, направих го с полигел. Също палеца отстрани ми се зачупи, а е доста дълъг и реших да го мина отгоре целия нокът с полигел и засега не е мръднал, дано така си остане.

Общи условия

Активация на акаунт