Всичко за всички марки гел лакове - тема 51

• 29 738
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
Моля, споделете как оформяте ноктите си. На мен,това ми е най-трудно.

# 526
Като заговорихте за лампи. От изложението от миналата седмица "лик-лак" се включиха на живо и там  стана дума за лампите с розова светлина. Обясниха, че тя е с различна дължина на вълната и изпичала отвътре навън, затова не парело.  Синята светлина изпичала отвън- навътре. Стана ми интересно и от оня ден се каня да го напиша. Някой по-запознат има ли? Спомням си, че тук във форума имаше лампа с розова светлина.
Не е вярно, че не пари. При еднакво количество материал пари еднакво и в двете лампи.
Не виждам разлика в изпичането с лампа с розова светлина спрямо лампите със синя светлина, освен в самата сила на лампата, което обичайно би следвало да се определя от броя на диодите, а не от цвета им.
Факт, който съм установила обаче е, че по-новите модели с повече диоди изпичат по-слабо и бавно. Бавното изпичане с нисък интензитет на светлината пък спомага втвърдяването на гела да не пари.

# 527
Такааа, сега защо пък да не се изложа публично, все пак сме си наши хора Joy

Скрит текст:

В България имам още 4, една от които е същата като бялата, а друга е 2 в 1 с прахоуловител (доста смотан).
Добрата новина е, че на едната поне съм намерила нов дом, тъй че ще станат само 8 общо Joy
Трите вдясно да ми нови придобивки, основно ползвам тази с безчетковия мотор горе вляво.

# 528
Аз наскоро пилих гардероба, разширявахме дупка за контакт 😆

# 529
Такааа, сега защо пък да не се изложа публично, все пак сме си наши хора Joy

Скрит текст:

В България имам още 4, една от които е същата като бялата, а друга е 2 в 1 с прахоуловител (доста смотан).
Добрата новина е, че на едната поне съм намерила нов дом, тъй че ще станат само 8 общо Joy
Трите вдясно да ми нови придобивки, основно ползвам тази с безчетковия мотор горе вляво.

Есмералда! Браво, кака! Със сигурност си първенеца на групата, а пишеш, че даже имаш и... повторки Grinning Направо да почваме да разменяме тук в групата Grinning Тази ми се дублира в синьо, търся същата, но в розово Grinning

Мацки, с този гипс и гардероба направо ме убихте Grinning Но като гледам и моя мъж с какъв интерес ги разглежда моите пили, като нищо скоро ще усъвършенстваме някой детайл у дома с тях.

Да кажа и аз за лампата с розова светлина, че това, че не пари, не е вярно. Аз имам онази от али с розовата светлина и си пари, при определени условия.

# 530
С оформянето не мога да помогна. Моите нокти са различни на всеки пръст. Един расте на долу, друг- има едно странно ръбче, средните са ми широки и растят на една страна, безимените са ми най-издължени и с естествен апекс... Опитвам, всеки път опитвам, пиля нокътя отдолу, на места слягам повече материал, да изравня нивото, но винаги личи, че анатомично са различни. С пилата свалям за 10 минути материала, но после оформянето ми скъсява живота. Затова и никога не съм ходила на маникюр -от срам и невярване, че някоя друга маникюристка може да ги оформи така, че да съм удовлетворена, а тя да не е издивяла от зор.
 Значи си ги насочват нещата за розовата светлина, за да си продават новите лампи. Никъде не бях попадала на такава информация и това нямаше как да не ми направи впечатление.

Последна редакция: чт, 12 окт 2023, 16:41 от pipence

# 531
А колко пъти съм "запечатвала" и/или "замазвала" разни неща из вкъщи с лак? Кеф ти обикновен (съхнещ на въздух) върху някое винтче, да не ръждясва, кеф ти топ гел лак без лепкав слой, който мацвам и изпичам, та даже и цветен гел съм ползвала, да не си личи, че е "ремонтиран" ламината... Joy

Пипенце, варианта при теб ако неистина са ти толкова нееднакви и неправилни ноктике, е да ги режеш до дъно и да ги изградиш напълно. Но на последната ти снимка ми изглеждат съвсем добре, може би една идея ако ги стесниш странично/паралелно още мъничко ще са перфектни.

Последна редакция: чт, 12 окт 2023, 17:16 от HoneyBee33

# 532
Тия от ЛикЛак що не ходят да се гръмнат? Аман от некомпетентни и смешни твърдения с цел повече продажби (или просто толкова си могат и наистина не знаят?). Стана ми интересно да видя с каква аджеба дължина на вълната е тази нова извънземна лампа, а тя, видиш ли, е със стандартната за всички комбинирани UVLED лампи - 365 + 405 nm.

# 533
То само като им прочетеш описанията от гугъл преводач...
Думи като мигновенен (?!?), капризни, липса на всякакви окончания и членове... и не знаех, че е някаква иновация това да си печеш петте пръста едновременно. Joy
И 380 лева, 42 диода и 60 вата. Сега, ако е Гелиш е друго. Знаете, че за мен продуктите им са топ качество. И на Гелиш лампите са безумно скъпи, но то това важи и за Порше, например. Надявам се ме разбрахте правилно Grinning

Правя ви препратка към зъболекарските пломби и въобще работата с фотополимери. Няма такова изпичане отвътре-навън. Това е маркетинг, за пред когото мине номера.
Като ви запълват кариес слагат композит (сиреч бялата пломба) на части. В това ръбче - изпичат - в другото ръбче - изпичат - слой по слой, докато се запълни цялата дупка от кариеса. Белият материал е плътен и не пропуска светлина в дълбочина. Абсолютно аналогично на геловете - с прозрачен гел можете да си работите и изграждате всяка произволна дебелина, стига да може да изтърпите паренето от екзотермичната химична реакция (т.е. отделяне на топлина), докато с цветни гелове се работи по внимателно и с по-премерени количества, защото, макар и полупрозиращи, повечето цветни бази все пак в някаква дълбочина не достига светлина. С много наситени гел лакове пък се работи само в изключително тънко слоеве, защото не те пропускат никаква светлина и просто не могат да се изпекат в дълбочина. Нещо като океаните - водата прозрачна, ама в Марианската падина е пълен мрак. Simple Smile
Та, връщам се на лампите, дето изпичат отвътре навън - това е невъзможно според мен, тъй като гела се полимеризира при досега си със светлината. Светлината първо "докосва" горния/външния слой, а не вътрешния. Гел лак можете да си изпечете и на терасата без лампа, директно на слънцето. Безплатно.

Последна редакция: чт, 12 окт 2023, 17:39 от HoneyBee33

# 534
Моля, споделете как оформяте ноктите си. На мен,това ми е най-трудно.

И за мен не е лесно. Аз поддържам доста къси нокти, максималната дължина е до около 3мм стърчащи след върха на пръста. Правя предимно овал или заоблен квадрат, то и какво друго на тази дължина, не знам. Оформям с груба пила и после минавам с електрическата за да загладя. Но рядко палците на двете ми ръце са еднакви примерно - личи си непрофесионализма ми.

Поръчах сума си и фрези. Вари го, печи го... все ще намери за какво да похарчи едни 40лв. Disappointed

# 535
esmeralda23 Благодаря.
Това доста екстремно ми се вижда за уши.
От УНГ доктор знам, че не бива в ушите да се слага дори клечка, която уж е за уши. Може да стане голяма беля. Той казва, докъдето ти стигне пръста дотам чистиш.
Ако се налага капваш зехтин, или отиваш на лекар. Там ти правят промивки!

За оформянето- моите са квадрат от дълго време и си ги поддържам. Лесно ми е, харесва ми и така си карам.

Относно използваенто на продуктите за нокти за други цели - аз тук завърших в университета програмата за вътрешен дизайнер. Там на много практики ходихме и бои, покрития и т.н. са ми ясни. Използвала съм акрил за запълване на едни неравности на външната врата, която е метална и разните му там мрежи и втвърдители за коли не се получиха. Акрила си седи вече десета година, като се има педвид, че температурите през зимата тук отигат до - 40, лятото до + 30 (рядко, ама се случва).
С гел съм запълвала едно отлюпено парче емайл от чугунена вана, отгоре - гел лак. Това втора година вече. (Все планирам ремонт на тази баня, дано вече догодина стане реалност).
Последно с тази бялата пила пилих едни гумени подметки на сандали. Малки, само на токчета, но за да придобият съвършен вид.

# 536
SilverPink, много ми хареса маникюрът ти. Голяма красота и много нежно!

# 537
Та, дамм...   На първо четене има по-малка вибрации от двугодишната сива, по-слаба ми се вижда, но не съм я пробвала на нокът. Нали днеска ги направих Simple Smile
Нямах никакво време да се ровя и сравнявам за розовата светлина тези дни.  Ама знаех, че Вие ще го направите. Клипчето им даже може да стои на страницата още.

# 538
Аз също поръчах лампа с розова светлина от али. По принцип има логика дължината на светлината да е различна, нали затова и цвета е различен, но аз не усещам разлика в печенето. Пак си пари като е на по-дебело базата. Усещам повече загряване на кожата обаче. Може би е по-силна.

На мен също ми е трудно оформянето на ноктите, особено откакто ги правя по-стеснени. Даже успях да си препиля зоната на растеж и ме боля един пръст няколко дни.

Мъжът ми е хвърлил око на пилите ми, но съм забранила да ги пипа. Те са си за нокти 😀

# 539
Моята пила, която ми подари мъжът ми, ми е тъмна Индия, доколкото съм запомнила, накрайниците, които вървят към нея не стават, нали? Изобщо ли да не ги ползвам? За абсолютно начинаещ става въпрос..

Общи условия

Активация на акаунт