Всичко за всички марки гел лакове - тема 51

• 31 920
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
Определено много ефектно става така, даже аз се чудех такова ли е или друго -коренно различно застава!
Слагам и база и топ, за да се държат, да не се закачат и затъркват.

# 556
Много се смях на предишните страници, момичета! Както се казва на село ю мейд май дей!
Да питам Есмералда с какво натиска фолиото хубаво и кои са "точките на растеж", за които говори Кармила ?

# 557
Не помня дали показвах последните нокти, тия дни ще сменям, нищо, че нямам никаква идея за цвят и да попитам за базите на Моон.. Купих 4 общо и 2 от тях са много красиви, млечни и с частици вътре, много лесно се изравнява с тях, но другите 2 стоят като пресечени, не е хомогенна консистенцията, точат се като сопол. Какво да ги правя, да ги бъркам с нещо или?

# 558
С портокалова пръчица. А точките на растежа са това в розово.

Christina, пробвай да ги разбъркаш с клечка за зъби преди употреба.

# 559
Кристина, от моя опит с базите на moon просто са на късмет. Едни техни потали са есктра, но скоро писах за една камуфлажна(french base 11), която хем бееше като пресечена,ужасно се работеше с нея, разтичашее се, започна да се отслоява брутално след 4ти ден и при сваляне беше трудно и седеше като недопечена(долу не е била мокра, споко), а съм я пекла бая време(120 сек). При пекване за 5-10 сек с цел да стегне при укрепване, не стегна, а се набръчка. Определено ужас.
Есмералда е качила нагледно. Обикновено се определет ипознават по едни белички точици, които стават по-големи, ако се барат. Често и маникюриски ги бъркат с кожи и ги режат, което не трябва да се прави, защото:
1. Загрубяват като естествена защитна реакция и стават по-големи като са пипани, свиват се ако не се закачат.
2, При препилване и/или рязане на беличкото точката на растеж се измества към синусите и така се получава страничен онихолизисотлепяне на нокътя от нокътното легло). Обикновено като се прекали и вече изместена става необратимо.
3. Може да се инфектира, загнои, забере и боли и пак да се стига до точка 2.
Ще добавя клипове за "правилно пилене" на нокти, за да не препилваме точките. Често поради неопитност и непознаване на анатомията на нокътя като оформяме с пила без да искаме можем да захванем и нараним тези места. Не е добре пилата да е перпендикярно на нокътя при пилене на страничните паралели, а от един момент да минава под нокътя, за да не закача. Не мога да го обясня нагледно, но се надявам ту да стане ясно като се гледа.
https://www.youtube.com/watch?v=baivbm94gt8&t=395s
https://www.youtube.com/watch?v=3q60w9hrF6w&t=148s
https://www.youtube.com/watch?v=nzBVQMzX8Qk

Последна редакция: пт, 13 окт 2023, 13:53 от karmilla

# 560
Пилата е чудна за парите си, прахоуловителя е шумен и малко…безмислен, но 🤷🏻♀

Този, взех го за 12$

Този е от старите прахоуловители и е с торбичка отдолу. Не са ефективни колкото тези с филтър, а праха в торбичката се чисти супер трудно и пипкаво.
Скрит текст:
Като старите прахосмукачки с платнена торбичка - изпразваш и тупаш. Хвърчи прахоляк навсякъде и лично аз не ги харесвам - и прахоуловители с торбичка, и прахосмукачка с торбичка. Предпочитам робот с филтър Grinning

# 561
И моят първи прахоуловител беше от тези с торбичка. Наистина почти нищо не засмукваше, прах летеше от всички посоки, торбичката се чистеше трудно. Тези с филтър са много по-добри.

# 562
Ами да бях обърнала внимание по-рано 😃ако ви изпадне с филтър на ниска цена свиркайте…
Този мога да го продам

# 563
И аз искам прахоуловител с филтър, ако някой поръчва и може да вземе един и за мен, ще съм много благодарна 🥰

# 564
Кармила, Есмералда, страхотни маникюри, както винаги.
Кристина, завидна дължина имаш и много хубава плочка. Това са си естествените ти нокти, нали?
Сега се сетих, че и аз имам такъв извит прахоуловител, с торбичка. Много малко време го ползвах, то все едно бях без него. Дали пък да не пробвам да го пробвам?! 🤔 Аз все трупам, дори лаковете ,който не стават съм запазила, уж за рисунка нещо, то пък музата за рисунки ме е напуснала...  
Оглеждам се за нов топ лак, ако някой похвали нещо.

# 565
Здравейте,

Ето и моето есенно включване. Умората и недоспиването оказват влияние - такова разливане на база падна, че ми се ревеше по едно време, не ми остана сила да довърша другата ръка, останаха 2 пръста Grinning

Скрит текст:

Страхотни маникюри сте показали, адмирации.

# 566
Да, моите са си, дано не се налага да изграждам, защото няма да мога Grinning но аз харесвам и дълги, и къси нокти, ако се счупи някой, ще намаля всички и толкова.. И от от днес, супер набързо, защото нямах никакво време, даже кожичките не съм ги оправяла, лакът е Голдън Роуз и потал базата на Моон

Последна редакция: пт, 13 окт 2023, 17:47 от Christina-89777

# 567
Оглеждам се за нов топ лак, ако някой похвали нещо.

Аз до сега съм ползвала Mister Nails - Топ Шайн, Топ мат Кадифе и Топ с частици - доволна съм и от трите. Напоследък ползвам на Kodi каучуков топ и определено държи повече и при мен и при дъщеря ми, а и аз работя по- лесно с него, защото не се разтича бързо. Flushed

# 568
Pipence, Butterfly беше писала за топ лака на Jana nails aqua top. Позитивно се беше изказала, аз лично оке не съм го пробвала, защото имам няколко топа за харчене.

# 569
Моят фаворит за всички времена е Gelish Top It Off, ако си склонна да дадеш 40 лева го препоръчвам с две ръце, абсолютно няма равен за мен нито по блясък, нито като издръжливост, запечатва всичко като бетон, течен и лесен за нанасяне и в същото време не се разтича по кожичките.
Друг, който смятам, че също е добър и достъпен е на Коди топа без лепкав слой.

Общи условия

Активация на акаунт