Париж - 19

• 53 797
  • 1 068
  •   1
Отговори
# 1 020
Не знам за Париж и за Брюксел, но в Лутън прекарах един цял ден (между два полета) и преминах на два пъти (т.е. в двете посоки) през ислямския квартал на Лутън.
Скрит текст:
Той не е етно, не е мюсюлмански, а чисто ислямски квартал, с над 10 джамии, огромен ислямски център, всички жени са не с ешарп (кърпа само за косата), а с бурки и фереджета, виждат се само очите, а абсолютно всички мъже, без изключение бяха с големи бради, без мустаци. Точно това си е уахабитската и салафитската комбинация. Аз съм бил в 9 арабски държави и още поне толкова други мюсюлмански държави, е такова нещо не бях виждал. Магазините бяха само тип... Pakistan shop, Bangladesh Market, Algerian restaurant, нямаше нито един англичанин, нито един бял по принцип.  Между центъра и католическата църква е точно този квартал и трябва да минеш през него. На всички къщи в района (доста добре изглеждащи, хубаво боядисани) имаше т.нар. назар бонджуу (синьото око против уруки, не знам как се казва на арабски) и надписи на арабски Alhamdulillah, Bismillahirrahmanirrahiim или Allahu akbar, изписани на арабски. Като табелка над входната врата на къщата. Мъжете по улиците си бяха всички с shalwar kameez (дългите роби), не са като... в Турция например, всичко си е строго ислямско облекло. И вече в Luton Mall виждаш и чат пат англичани, но много под 1/3. Останалите основно са индийци, пакистанци, бангладешци, араби от Северна Африка и чисто чернокожи, вероятно от средна Африка.
Но съм мъж и не ми пука особено, никой не ме и забеляза, нищо, че не бях с брада (тоест с 0.5 см брада, турско-гръцки или италиано-испански типаж, това не се брои) Grinning

# 1 021
  • Варна
абсолютно вярно и не само за Англия , но и за мн. други части на Европа. Никой не знае колко са турци , араби , азиатци , разни по тъмнички ........... За турците само в Германия се говори за 6-8 млн. , а като се сложат и 3-4то поколение може и 10 да станат , за Марсилия се говори че скоро ще стане 50 % по чернички а като гледам френския национален отбор по футбол става страшничко - то може да се окаже че отбора на Гана е по бял.. Колкото и да се оплакваме ние сме си мн.добре .

# 1 022
Аз принципно нямам абсолютно нищо против тях. Просто темата беше, че... жените се страхуват вечер или нощем в по-крайните квартали.  И това, повярвайте, не е заради това, че кварталите са мюсюлмански. В Латинска Америка, дето няма мюсюлмани, стъмни ли се.. в някои квартали изобщо и полиция не смее да стъпи, камо ли туристи, пък камо ли сама жена. (Бил съм в 4 латиноамерикански държави, само в група от поне 2-3 души и само в светлата част на денонощието и само в център... Кривнеш ли встрани, на твой риск си е). И това са немюсюлмански квартали. Но в бедните държави, престъпността е ... знаете.

# 1 023
абсолютно вярно и не само за Англия , но и за мн. други части на Европа. Никой не знае колко са турци , араби , азиатци , разни по тъмнички ........... За турците само в Германия се говори за 6-8 млн. , а като се сложат и 3-4то поколение може и 10 да станат , за Марсилия се говори че скоро ще стане 50 % по чернички а като гледам френския национален отбор по футбол става страшничко - то може да се окаже че отбора на Гана е по бял.. Колкото и да се оплакваме ние сме си мн.добре .

Кое ни е много добре? Футболът ли?

Сори, ама не се сдържах.

И само за информация - Моленбеек е доста в центъра на Брюксел. Изобщо не е краен квартал.

# 1 024
Когато онези двама араби от Моленбек извършиха атентат,полицията ги залови за броени часове в същият този Моленбек. Което означава,че белгийската полиция следи и знае всяка минута какво става в този квартал.

А по последни данни,арабите в Германия са около един милион.

По темата. Какво ви е мнението за новият влак Берлин – Париж?

# 1 025
Сравни цените на билетите, удобство като транспорт за теб до начални/крайни гари или летища, часовете на тръгване, продължителността на пътуване с влак или самолет, колко време предварително трябва да си на гарата или на летището и така си прецени.

# 1 026
Цял ден го дават този влак в новините. Ако полетите между Берлин и Париж са по-евтини от влака, може и да не си струва. Но пък той спира на много гари и различните хора използват междини спирки.
А по последни данни,арабите в Германия са около един милион.
Не, по последни данни около милион са арабите, дошли в Германия след 2016, покрай бежанската криза. Иначе са няколко милиона, вече трето поколение араби живеят там, от 60-те и 70-те има голяма вълна. Има един германски филм от 70-те (забравих му името), любов между арабин и самотна германка.

Последна редакция: вт, 17 дек 2024, 09:54 от diziler

# 1 027
Филма е "Страхът изяжда душата" (1974) на Райнер Фасбиндер. Признат за  един от киношедьоврите на 20 век.
https://imdb.com/title/tt0071141/
Гледала съм го по препоръка на една филмова енциклопедия наред със "Сладък живот" на Фелини и много други.

Последна редакция: вт, 17 дек 2024, 08:35 от youknow

# 1 028
Мда, има го в Замунда, бях го качил и във ВиБокс преди години, но нали преди година филтрираха всички клипове във ВиБокс, които не са на Nova и ...изчезна.
В Германия има няколко поколения турци и араби. А във Франция, знам, че голяма част от Северна Африка се е преселила там през годините, от Алжир, Мароко, Тунис. И не толкова в Париж, колкото в Марсилия, Тулуза...

# 1 029

В какъв смисъл, той сега тръгва...
Чисто умозрително, по-практичен е нощния влак, който вече върви. С него спестяваш нощувка, а с този не, и ги или деня за придвижване. Отделно цените ще варират като самолетните билети, така че просто ще трябва да търсиш на още едно място като ти трябва превоз, няма начин да си сигурен, че ще струва 60 евро както пише.

# 1 030
Здравейте, ще пътуваме с кола до Париж, разглеждам хотели с паркинг, но няма сякаш много такива. Някой с препоръка?

# 1 031
Здравейте, ще пътуваме с кола до Париж, разглеждам хотели с паркинг, но няма сякаш много такива. Някой с препоръка?

Някой в покрайнините и до центъра на Париж с метрото.

# 1 032
EasyJet пускат София-Париж Орли от 30 март три пъти седмично (в различни дни от тези на Transavıa), така че има добър избор.
Вече 6 авиокомпании летят от София до Париж

# 1 033
Много ми се ходи до Париж за един уикенд, но не ми харесват цените на билетите в близките месеци. Гледам, че ако се кацне на летище Лион, до гара Лион в Париж е 2 часа с влак. Изглежда ми по-лесно от пътуването през Бове. Избягват се и задръстванията в Париж. Някой дали е пътувал по този начин?

# 1 034
няма никакъв проблем, но виж цените на влака (за 2 часа ще е TGV)
варират като при самолетните билети

Общи условия

Активация на акаунт