Париж - 19

• 53 800
  • 1 068
  •   1
Отговори
# 1 035
Да, такъв е, но гледам, че има по 19 евро в посока в някои часове. Шатъла от Бове е 16. Влака не е много начесто. Сигурно ще се чака с този вариант.

# 1 036
Шатъла от Бове е 16. Влака не е много начесто.
Шатълът (Aerobus) не е ли 18 евро онлайн (и 20 на място)? А влакът ходи до Gare du Nord.

# 1 037
щом са така цените..
съобразяваш и закъснение на полета, евентуално
а пък и Лион не е чак толкова зле за малко чакане предполагам
влака е голям кеф с 250-300 км/ч

# 1 038
Шатълът (Aerobus) не е ли 18 евро онлайн (и 20 на място)? А влакът ходи до Gare du Nord.

Paris-Beauvais Airport: to Paris Saint-Denis University Online : adult one way €16.90 / return €29.90€

# 1 039
  • Майничка
Добави и 15 евро за трамвая м/у летището и гара Part Dieu в Лион.

# 1 040
В последните страници се писа, че от края на март Изиджет пускат линия Орли - София. Три пъти седмично е и за произволните дати, за които погледнах,
 цените са добри. А до Орли има метро (10 Евро обаче, не е стандартния билет за метро).

# 1 041
  • София
То тръгнеш ли за Париж да сравняваш 10 или 15 Евро за някой билет за превоз, по -добре да не тръгваш. Grinning Париж е скъп град във всяко отношение и спестяване трудно може да се получи, та по -добре да няма тънки сметки. Аз да си призная, не ги разбирам много тези работи. Ще тръгна за Париж веднъж за 1-2 -3 ... год,  пък ще кацна в Бове, където има чести мъгли, може и да не кацна, или ще кацна в супер крив час, или такси или влак ще чакам някъде после или в Лион...пък влак.  , ама то това означава да планирам поне 1-2 дни повече, че да нямам ядове с влака, ама 1 или 2 дни хотел и храна, отпуск от работа, не е ли всъщност по-скъпо накрая ? Аз на гарата няма да спя...  Joy или вместо да прекарам часове от гара на гара , мога да букна музеи или разходки с кораб или да ида до Живерни....Та, да си призная , все си мисля че по- добре да няма тънка сметка, защото не е идеята да се уморя, вися по гари,  или треперя за разписания .... Идете,  вижте, любувайте се, използвайте всяка минута. Бас държа , че едно планираш до 5-те Евро, кое е по -евтино, друго става накрая. Та 500 евро/ лева -плюс или  минус не са трагедия.... Пък може и да греша ..  Thinking

# 1 042
Добави и 15 евро за трамвая м/у летището и гара Part Dieu в Лион.
И друг вариант:
С автобус 47 от летището (спира точно пред него) до последната му спирка. От там взехме трамвай 3 до Part-Dieu. Време на пътуване 45 минути. Цената е колкото един градски билет 2 Е

# 1 043
Много ми се ходи до Париж за един уикенд, но не ми харесват цените на билетите в близките месеци. Гледам, че ако се кацне на летище Лион, до гара Лион в Париж е 2 часа с влак. Изглежда ми по-лесно от пътуването през Бове. Избягват се и задръстванията в Париж. Някой дали е пътувал по този начин?

Не знам дали си заслужава за един уикенд. Достатъчно е да има закъснение на влака и ще си прекарате по-голямата част от уикенда в пътуване.  Ние пътувахме вчера от Брюксел до Лондон с Евростар - пътуването е два часа от гара до гара. Само че влакът имаше закъснение от час и половина.

# 1 044
  • Бургас
Нищо няма да видите в Париж за един уикенд.
Ако целта не е само селфи пред Айфеловата кула и обратно.

# 1 045
Зависи, аз бях за един ден (без нощувка) и успях да видя доста забележителности, не само айфела.
С кацане сутрин рано (6 ч.) на летище Бове. После с бус до метростанция Сен Дени. И оттам по този план:

И освен тези места, видях много други. И влизах в какви ли не красиви катедрали, едната близо до Триумфалната арка, другата до Пантеона. Голямата градина преди Лувъра много ми хареса.

С аеробуса от Сен Дени (17.45) пак до летище Бове (19.00) и полет в 20.50 ч. Раянеър

Да, знам, че има още хиляди места за гледане и с ходене за ден или за уикенд няма как да се насладиш на града. Просто отговарям на коментара, че "За уикенд няма как да видите Париж, освен Айф.кула за селфи". Реално видях всичко това от 8 до 17.30. А ако не броя пътуването с метрото... значи от 8.30 до 17.00 Wink Плюс кафе и супер милфьой в готино заведение (Paul Depuis 1889) на Шанз Елизе, на 500 м. от арката.

# 1 046
diziler, много добра подготовка за използване на времето. Поздравления!

Аз се радвам, че изобщо мога да пътувам ако ще да е за един ден.
Не винаги става въпрос за липса на пари.

# 1 047
  • София
Защо ще ходя до Париж, се чудя, за 1 ден ? Да станеш нощес в 3ч и да се прибереш по нощите след 20 часа, след цял ден обикаляне на бързане... ами не го разбирам... без Лувъра или Д'орсе ? , абе не става . Освен, да, дето каза някой горе за снимка за фейса, Joy но пак, уж си бил в Париж,, ама не баш

# 1 048
Всеки има различни предпочитания и възможности.
Този град,предполага и за мен и за повече време.
Весели празници!

# 1 049
Обява във Фейсбук:

"На ски във Франция! Летете от София до Лион с Wizz Air!"

Какви ски в Лион,който е разположен в равнина! Yum

Общи условия

Активация на акаунт