Париж - 19

• 53 820
  • 1 068
  •   1
Отговори
# 1 050
  • ВАРНА
Обява във Фейсбук:

"На ски във Франция! Летете от София до Лион с Wizz Air!"

Какви ски в Лион,който е разположен в равнина! Yum
ама е в регион Auvergne-Rhône-Alpes Simple Smile Кацане в Лион и от там посока зимни курорти в Алпите.

# 1 051
  • София
Да, понеже е в подножието на Алпите, трябва да има близо ски курорти.

# 1 052
Защо ще ходя до Париж, се чудя, за 1 ден ? Да станеш нощес в 3ч и да се прибереш по нощите след 20 часа, след цял ден обикаляне на бързане... ами не го разбирам... без Лувъра или Д'орсе
Първо: не е "без Лувъра", второ така съм преценил, така съм направил. В същия месец (октомври) имах още две пътувания.  И Париж не ми влизаше в плановете, а и нямах отпуск. Реших го спонтанно, цената беше 10 евро на отиване с Уизеър и 25 евро с Раян на връщане. Трето... не съм "ставал в 3 ч", защото полетът беше в 04 ч. В 00.30 бях на летището, а в 3.30 вече бяхме в самолета. В 6 ч. кацнахме. Четвърто "след 20 ч." не е "нощите".
И пак да кажа: аз не съм препоръчвал на друг човек да го прави, просто казвам, че аз самият направих така и просто дадох показно̀ колко много неща може да видиш в един ден. И това беше в отговор на репликата как за един уикенд може да си направиш само селфи пред Айфеловата кула. Просто не е вярно. Който се интересува, мога да му пратя снимки от куп места, които посетих в този един ден.
да, дето каза някой горе за снимка за фейса, Joy но пак, уж си бил в Париж,, ама не баш
Ако може, спести си обидните препратки и иронията!
diziler, много добра подготовка за използване на времето. Поздравления!
А, то беше предния ден, буквално за 20 минути, като си тръгвах от работа. Че бях и на работа до 18 ч. Влязох в Гугъл мапс, тук във форума бяхте казали, че от Сен Дени има метро до Шанз Елизе, проучих на коя спирка да сляза и с "упътване" в Google maps виждах разстоянията между забележителностите, така си направих маршрут, по който да тръгна и беше важна самата последователност кое след кое да видя, за да не се връщам по пътя и да не се отклонявам много. Отделно видях куп красоти, които не влизаха в първоначалния план.  И след Люксембургската градина, която е доста красива (всички се печаха на слънце, беше топло и слънчево в този ден) има метростанция на М13, с която да се върна до Сен Дени. Като избързам с плана, сядам в кафене или в някоя катедрала... Нямам грам оплаквания. Кацнах към 01 ч. след полунощ.

# 1 053
Супер,Дезилер.
И аз така правя,важното е ти пасва на вкуса.
И то не само за Париж,където те влече и те удовлетворява!
Така и в Бергамо ходих за по кафе и обратно.
Това ми допада,така си го наглася.
Възможност много.
А,фейса ,пф....

# 1 054
А, просто не беше планирано. Имах други две 4-дневни пътувания през същия месец. И гледам да не прекалявам с отпуск и с отсъствие от работа, че ще ме изгонят накрая.
И да, градове като Истанбул, Париж, Лондон и мн. др. не могат да се видят обстойно с едно ходене, аз не съм имал такива претенции.

Направи ми впечатление огромният брой китайски туристи. Всъщност не ги различавам, но.. дръпнати. Може би корейци, японци... Ама бяха навсякъде и се снимат по сто часа пред всеки обект, във всякакви пози и изобщо не ги вълнува, че чакат най-търпеливо още 10 души за снимка... Не се съобразяват много. Пред обелиска на пл. Конкор откачих с едни, цялото семейство се изреди да се чекне във всякакви пози, хич не бързаха, сменят се, над 5 минути ги чакахме.

# 1 055
Ами така са далекоизточните народи-може би е огромна разликата с техните култури и истории и прииждат на тълпи е Стария континент.

# 1 056
  • Майничка
Особено булките и участничките в момински партита - мятат се смело и безотговорно сред оживен булевард, само да решат, че фонът отзад си струва.

# 1 057
Аз бях много изумена как азиатките си носят специални рокли за снимките! Но защо пък не! На мен са ми симпатични:)
Аз съм на принципа на дизилер -  и за ден бих отишла някъде. А в Париж мога цял живот да прекарам...

# 1 058
Добре че не са ви хванали да го снимате. Мен една девойка азиатка ме хвана на лондонското око за фотограф и гледай какво става… специални дрешки си беше донесла. Ама ми стана симпатична и като ме помоли за снимка, не можах да откажа. Аз за по-малко от пет дни вече не ходя никъде - стара съм да препускам като кон. А и с дете вече не става.

# 1 059
  • София
Diziler браво, чудесна екскурзия, не се шегувам. Иначе за протокола, значи ако 0.30ч си на летището , а кацнеш обратно в 20ч в София , значи сметката ми пак е вярна , 20 часа са от тръгване -до връщане,  и все пак смятам че е убийствено, и нищо не е видяно в Париж,  на практика е едно тичане без сън за какво е това нещо ? И да няма отпуска, все една събота вечер може да се преспи.

# 1 060
На летището бях доста по-рано отколкото трябва, защото... просто не исках да давам поредните 35 лв за нощно такси и предпочетох да ида с последното метро. Отидох в 00.30, а чек-ин отвориха в 01.45 (за малцината с чекирани куфари), в 02.00 вече всички бяха минали скенерите, заведението пред гейта си работеше, и си беше веселба от 02 до 04, хаха.
И пак не четете внимателно, не е 20 ч. в София, а 01 ч. кацане в София (20.50 ч ми беше полетът оттам, написах го).
И не е "нищо не е видяно от Париж" и изобщо не е било "тичане", но щом знаете по-добре от мен какво съм видял и дали съм тичал... окей, така да е. Спорове няма да водя.

Някой ден ще ида за повече дни, да разгледам повече.

Последна редакция: нд, 29 дек 2024, 16:14 от diziler

# 1 061
  • София
diziler, сега сериозно. Имаше един пътешественик, много интересен човек , руснак, Володя Сорокин, за когото внезапно се сещам покрай нашият разговор. Той обиколи с
целият свят с колело, буквално. Grinning Беше написал книга "до Австралия с 1 долар " през 90те години , и буквално така беше успял да стигне от Бг до Австралия, с колелото си, като спира, тук там и работи . Случайно се запознах с него преди години, той има жена и дъщеря в България... даже предполагам, че е жив и здрав човека все още ...за жалост малко се говори вече за такива хора, но ето това ми изплува в съзнанието точно сега покрай тези разговори. Значи всичко е възможно , щом един човек реши...туй то.... Thinking Даже такива чудовищни натоварвания с хиляди километри и едно колело ....

# 1 062
Ама всеки си има предпочитания, дали да бърза, дали да не бърза...
Никой никого не задължава.
Един може да спи в самолета, друг не може, едни хора купонясват 3-4 нощи поред, друг ако в 10 не си е в собственото легло е някаква трагедия...

# 1 063
@Cabo San Lucas 40, по принцип не пътувам така. И аз обичам да спя, и аз си обичам спокойствието. Но всеки месец пътувам някъде, често и по два пъти в месеца, прекалявам с отпуската. Годишно имам почти 20 пътувания в чужбина. Така, за по 1 ден съм ходил само в Атина, Лутън и Париж. Ама обмислям и аз като @sause baus в Бергамо за ден. Особено, ако е уикенд... екстра. Има градове като Истанбул и Лондон, в които и 50 пъти да отидеш, пак не си видял всичко.  Така че... Париж ме зове с всичките си прелести отново. Междувременно видях Lille, Mulhouse, а сега следва Lyon Wink

Както каза @neuromancer, всеки има различни предпочитания. Аз не съм по клубове и нощни заведения, не ходя по пъбове, не издържам и дълго на места, където се струпват много хора. Повече "пенсионерски тип" съм, откъм забавления. Включвам крачкомобила и... 20-25 км на ден отиват Wink

# 1 064
Добре че не са ви хванали да го снимате. Мен една девойка азиатка ме хвана на лондонското око за фотограф и гледай какво става… специални дрешки си беше донесла. Ама ми стана симпатична и като ме помоли за снимка, не можах да откажа.
При нас пък горе на Айфеловата един младеж азиатец помоли дъщеря ми да държи с ръка някакви козметики под различни ъгли и фон отзад. Голямо снимане падна, докато му хареса! Вероятно някакъв инфлуенсър, но доста взискателен! 😂 Въобще не се свенят да те ангажират! А всъщност беше с приятелка, не знам защо тя не му е позирала, тъй като само ръцете се виждаха.. дъщеря ми нямаше и маникюр даже, но може и именно заради това.

Общи условия

Активация на акаунт