Париж - 19

• 54 036
  • 1 068
  •   1
Отговори
# 135
  • пак на Рив Гош
7 да, но не 24
Последното метро е някъде към 1ч00 (зависи от линиите) и сутрин започват към 5ч30

# 136
  • Бургас
Откак щях да спя с клошарите на гарата в Берлин след прекомерно доверие към Гугъл мапс, в което влака го имаше, ама де факто го нямаше, имам едно наум. Гледайте местните приложения, в тях се отразяват всички актуални промени.

# 137
Откак щях да спя с клошарите на гарата в Берлин след прекомерно доверие към Гугъл мапс, в което влака го имаше, ама де факто го нямаше, имам едно наум. Гледайте местните приложения, в тях се отразяват всички актуални промени.
Ужас 🙃 Наистина е рисковано, трябва да се гледа на няколко места за да сме сигурни ✌️

# 138
Здравейте, вярна ли е информацията, че летище Бове е затворено от 23:30ч. до 6:00ч, тъй като не изпълнява нощни полети.
В същото време има полети в 6:00ч. и аз искам да съм на летището в 3:00ч. Ще работи ли?

# 139
  • пак на Рив Гош
Защо в 3ч? Много е рано.
Според мен час преди полета е напълно достатъчен (или поне на мен ми беше, като пътувам с ръчен багаж).
Иначе летището отваря между 4ч и 5ч сутринта в зависимост от дните и терминалите.
Тук са работните часове по дни: https://www.aeroportparisbeauvais.com/en/travel-guide/opening-ho … -of-the-terminals

# 140
  • Бургас
Час и половина преди полета е ок, зависи  и в колко часа е полетът. Около 9.30-10 има струпване на много полети, опашката за проверката на багажа всеки път е километрична и само на нея висим към час и половина.

# 141
Защо в 3ч? Много е рано.
Според мен час преди полета е напълно достатъчен (или поне на мен ми беше, като пътувам с ръчен багаж).
Иначе летището отваря между 4ч и 5ч сутринта в зависимост от дните и терминалите.
Тук са работните часове по дни: https://www.aeroportparisbeauvais.com/en/travel-guide/opening-ho … -of-the-terminals

Защото съм паника. Grinning
И летището нали е малко, и ако има много хора за проверка на багаж.
Благодаря за информацията.

# 142
Няма нужда толкова рано да ходите. Летището е малко и даже няма къде да се седне. Хората са по земята...

# 143
То това даже е силно казано летище. Въобще няма условия за дълъг престой след секюрити проверката .

# 144
  • Варна
То това даже е силно казано летище. Въобще няма условия за дълъг престой след секюрити проверката .

във фришопа - парфюмите са 10 % по евтини от Сефора
Нямам идея как/с какво ще отидете в 3 часа на Бове и защо.
Те и шатълите от Мейо са разчетени според полетите - питайте за вашия полет кога тръгва  шатъла от Мейо

# 145
  • Пловдив
Бове е най-неприятното летище, на което съм била. Преди няколко дена, на връщане към София, ни държаха повече от час на дълга опашка за паспортна проверка/има само две гишета/. Оказа се, че са комбинирали три полета за 10ч, а нямат капацитет за толкова хора,  преди нас пуснаха сърбите и за Пафос, настана суматоха, че изпускаме полета, в крайна сметка излетяхме с час закъснение. Имаше доста от мурагивите ни събратя на опашката, провиквайки и търсейки начин да ги пуснат преди другите...такъв срам отдавна не бях изпитвала!
Ние ползвахме трансфер 25евро на човек, на посока, много е удобно, защото ни остави и взе от хотела, а разликата с автобусите е малка.

Иначе Париж е прекрасен, видя ми се доста чист, имахме късмета да гледаме балет в Гарние, сградата е великолептна и абсолютно заслужава да се посети. С Лувъра за малко да се разминем, нямаше билети онлайн, опашките бяха огромни и го оставихме за последния ден, в крайна сметка отидохме 9ч и влезнахме за 20мин.
За хапване, препоръчвам ресторант Bouillon Racine, намира се в Латинския квартал, имат менюта по 19,50евро, като избора е супа и основно или основно и десерт. Храната е чудесна, атмосферата много красива и френска, а крем брюлето е най-фантастичното, което съм яла! Задължително с резервация.
Понеже ние в последния момент сменихме хотела за да сме в близост до операта, се оказа чудесно попадение и бих го препоръчала - Hôtel Gaillon Opera, бюджетно, много чисто хотелче, на 5мин от операта и 8мин от Лувъра, района е чудесен, с много ресторанти, кафенета и пекарни. В близост е и Галери Лафайет, от покрива й се открива разкошна, /безплатна/ гледка към Айфеловата кула.
Пак в този район два пъти хапнахме в  Le Zinc d'Honoré, вкусни и големи порции на достъпни цени.
Пихме кафе в Café de la Paix, наистина  невероятно място, обслужване на високо ниво, кроасаните и кафето бяха по 6евро, храната беше доста скъпа, имахме резервация.
Като цяло, Париж е отличен за кулинарен туризъм.
А виното, виното в Париж си заслужава всеки цент!

Последна редакция: вт, 31 окт 2023, 07:11 от violence

# 146
Violence, много полезна информация! Благодаря! Как резервирахте ресторантите?

# 147
Здравейте
Имам въпрос - понеже сега няма налични билети до върха на Айфеловата Кула, има ли вероятност на място да място да са спрени от продажба също ?

# 148
Здравейте
Имам въпрос - понеже сега няма налични билети до върха на Айфеловата Кула, има ли вероятност на място да място да са спрени от продажба също ?

Не се притеснявайте, бях в Париж преди две седмици, на място си взимате билети без проблем. Чакахме на опашката около 30-40 Мин.

# 149
  • Пловдив
Violence, много полезна информация! Благодаря! Как резервирахте ресторантите?
Всъщност резервации имахме само за Bouillon Racine и Café de la Paix, през гугъл мапс ги направихме, но трябва да имате профил. Иначе предполагам, че от страниците им е  достъпно и лесно.

Общи условия

Активация на акаунт