Париж - 19

• 54 066
  • 1 068
  •   1
Отговори
# 165
  • Русе
Елени, колко Ви е голямо детето. Ако може да ходи по-дълго - около час, два, аз лично бих слязла на Шатле (не е най-приятната гара, но не е и страшно, просто е много голяма и е малко лудница). От там може да разгледате центъра, после пеша покрай Лувъра, градините и покрай реката ще видите много от забележителностите до Айфеловата кула. Напишете в гугъл мапс - Дисни - Шатле хол и после Шатле хол - айфелова кула (пеш) и ще видите маршрута и дължината му. Вървяла съм го не веднъж, може от едната страна и да се преминава по мостовете от другата покрай Орсе, малкото и голямато пале (малкото има безплатна експозиция, не се чака, влизате веднага, може да разгледате, ако обичате изкуство) и после Инвалидите, Марсово поле. А ако се уморите или нямате повече време, винаги може да се хване метрото.

Последна редакция: чт, 09 ное 2023, 09:10 от elan

# 166
  • София
Здравейте,утре пътуваме с детето до Дисниленд и в събота планираме да отидем до Париж за един ден да разгледаме. Ще хванем влака RER 3 до там, но нещо не мога да се ориентирам на коя спирка трябва да слезем за да стигнем най бързо до айфеловата кула. Също така искаме да видим триумфалната арка,която до колкото разбирам е на около половин час пешеходно разстояние. Какво друго бихме могли да разгледаме в близост? Ясно ми е,че един ден е твърде малко да се видим всико което искаме,но все пак е по добре от нищо. Ще съм много благодарна  ако ми помогнете с организацията,защото ще бъде сама с детето и ми е леко притеснено.
Аз бих слезнала от RER А на Триумфалната арка, разглеждам, качвам се на арката, после пеша до Айфеловата кула. Гледате, качвате се, ако имате желание, след това продължавате пеша покрай Сена. Стигате до площад Конкорд примерно и се връщате по Шанз Елизе обратно към Триумфалната арка.
Това е подходящо да се направи, ако обичате ходенето и времето е хубаво.

# 167
Момичета,страхотни сте,изключително изчерпателни🤗 Детето е на 13 и няма проблем с ходенето,така че ще се опитаме да видим максимално много неща. Благодаря Ви от сърце!

# 168
  • София
Ако някой се интересува, днес изкочиха билети в сайта на  Айфелова кула до върха с лифт за следващата седмица.

# 169
  • Варна
Ако някой се интересува, днес изкочиха билети в сайта на  Айфелова кула до върха с лифт за следващата седмица.

Това е всеки ден , големите ТА купуват премного билети и сетне ги препродават

# 170
Здравейте! Не знам дали въпросът ми е удачен за темата, но знаете ли защо в сайта esky няма вече полети на Ryanair?
За 1 март имаше полет до Бове от 15:10 ч. който все още излиза в сайта на Ryanair, но във всички останали сайтове за самолетни билети го няма!

# 171
Здравейте, направих резервация в букинг и от мястото на настаняване ми писаха да платя, като за целта са посочили линк. Писах на букинг и те ми отговориха, да не отварям линка и да не правя плащане и ако има някакъв проблем с настаняването да се свържа с тях, за да ни пренасочат.

Има и друга резервация като съм посочила същата карта и няма проблем.
И сега се чудя, трябва ли да платя, като пристигна в Париж дали ще има място където да се настанят.
На някой случвало ли му се е?
Да уточня, че резервацията е за апартамент.

# 172
В Booking още при резервацията си пише дали се изисква плащане веднага или на мястото на настаняване. Но никога не съм получавала подобни линкове. Плащала съм или през приложението на Букинг или директно в хотела.

# 173
  • Ваpна
Здравейте, извинете че задавам въпрос, който е дискутиран  и преди, но не ми е съвсем ясно. Въпросът ми е за билетите за метрото. Не сме ходили от 2 години в Париж, а доколкото разбирам вече няма карне от 10 билета, които винаги ползвахме. Тази пластика, която може да се зареди с 10 билета, от гише ли се купува задължително и зареждането от машината ли става. Не ни се занимава с приложения и електронни билети. Благодаря!

# 174
От гише и от автомати може да се закупи и зареди.

# 175
Здравейте, извинете че задавам въпрос, който е дискутиран  и преди, но не ми е съвсем ясно. Въпросът ми е за билетите за метрото. Не сме ходили от 2 години в Париж, а доколкото разбирам вече няма карне от 10 билета, които винаги ползвахме. Тази пластика, която може да се зареди с 10 билета, от гише ли се купува задължително и зареждането от машината ли става. Не ни се занимава с приложения и електронни билети. Благодаря!
Все така се пише в темата, но аз успявам да се сдобия с карнет всеки път, когато съм в Париж. Последно преди 3 месеца.

# 176
Запознати ли сте,има ли опасност да пренесете дървеници от хотелите в Париж?

# 177
  • Бургас
Има опасност да пренесете дървеници от всеки хотел където и да е. Мен например са ме хапали в хотел в Ловеч.

# 178
Здравейте, аз започнах да чета цялата тема от самото и начало и не разбирам правилно зя трансфера от Beauvais ако не е проблем да попитам... След като кацна в Beauvais отвън има шатъли, които чакат пътниците, тези шатъли ще ме транспортират и тук идва вече големия въпрос Porte Мaillot  първа линия на метрото ли е или изобщо не съм в час

# 179
Здравейте, аз започнах да чета цялата тема от самото и начало и не разбирам правилно зя трансфера от Beauvais ако не е проблем да попитам... След като кацна в Beauvais отвън има шатъли, които чакат пътниците, тези шатъли ще ме транспортират и тук идва вече големия въпрос Porte Мaillot  първа линия на метрото ли е или изобщо не съм в час
След като слезете от самолета и минете паспортната проверка излизате навън и наляво на около 150 метра са шатълите .. билет си взимате докато сте още вътре в летището (има и една пекарна вдясно преди да излезете със страхотни сандвичи препоръчвам)
 След като слезете на Porte Maillot тръгвате с тълпата и на около 300-400 метра е метростанцията

Общи условия

Активация на акаунт