Париж - 19

• 55 471
  • 1 068
  •   1
Отговори
# 780
  • София
https://www.booking.com/hotel/fr/peaceful-appartment-with-privat … ype=total;ucfs=1&
 Ние спахме тук. Метростанция на 5-7 минута пеша - за около 30-40 минути стигаш до основните забележителности. Чудесна бирария отсреща с вкусна храна. Фурна на 50 м. Няколко супермаркета в близост, разкошен корейски ресторант също. Кварталът супер спокоен. Домакинът - много мил.

# 781
  • Русе
Апартамента изглежда супер, но района около Пигал би стреснал хора, които не са свикнали с мултикултурното разнообразие на Париж. За тези, за които това не е проблем е супер.

# 782
  • София
Честно да ви кажа, някои централни райони ми се видяха по-притеснителни. В радиус до километър около апартамента беше спокойно и приятно. Вече в метрото си има всякакви.

# 783
Аз съм шокирана как в такъв космополитен град няма един свестен хотел за по-нормална цена, всичко е ужасно скъпо, що се отнася до хотели, а airbnb нещата, според критиките в 80% от случаите са мръсни стаи, с мухъл, миризма и без air conditioner. Същите неща чета и за хотелите, стари сгради, недобрезатварящи се прозорци и т.н

това е много добро, но няма наличност на моите дати. Да не говорим, че в месеците преди Олимпийските игри цените бяха вдигнати до тавана, сега забелязвам успокоение, но пък датата ни наближава и изборът и силно ограничен. 3-ма възрастни сме и не мога да намеря нищо едновременно по-централно и чисто /без мухъл и влага/ и шум. За пет нощувки сме готови да дадем над 1000-1100 евро за стая и не намирам нищо свястно.

Последна редакция: ср, 14 авг 2024, 13:05 от mamaLina

# 784
Честно казано Париж е най-скъпото място, на което съм спала. Сега покрай олимпиадата си представям положението като още по-страшно.

# 785
  • София
ние ще пътуваме през септември , но винаги отсядаме при роднини, горе долу техния район гледам сега, произволни дати гледам, 5 нощувки, трима души:

https://www.booking.com/hotel/fr/boulogne-billancourt-ii-apparte … _availability_msg
или от другата страна на реката, района също е приличен:
https://www.booking.com/hotel/fr/le-havre-de-timbaud-a-10-min-de … s_src=hp_iw_title

около 1500 лева се намира за 5 нощи в този район... за септември
но да, Париж е ужасно скъпо, пък през пикови моменти на ваканция , юли , август, Олимпиада, е ужас... така е... Cold Sweat

# 786
  • Бургас
Винаги съм намирала прилични цени, дори и в по-отдалечени квартали. 400-600 евро на вечер за апартамент с 3 спални и всекидневна. И без мухъл и влага.
Поровете се малко повече.
Хем в центъра, хем евтино - няма такъв филм.

# 787
Намерихме с яко ровене в продължение на 3 дни в центъра апартамент за 1100 евро /район 4/! Благодаря на всички, които се включиха.

Сега друг въпрос - регистрирах се в сайта на Лувъра, прати ми код на странацита им, но реално не мога да платя билетите с карта? На мейла не съм получила нищо отделно, просто имам един код вероятно за резервация. Как се процедира с Лувъра?

Да не говорим, че уж има опция за английски, но реално не се включва и се мъча на френски, от който нямам и идея. Избирам 2 билета на нормалната тарифа на музея и един младежки, но като натисна Valide ме връща пак на същата страница и всичко се върти в този кръг!

Последна редакция: чт, 15 авг 2024, 09:59 от mamaLina

# 788
  • София
mamaLina  и аз се "борих" с този сайт два дни... Cold Sweat Grinning Има си англ версия и всичко, но най -най -важно е да се регистрираш, да се вижда че си влязла в твой профил, т.е. да виждаш юзер нейма си в горен десен ъгъл и тогава билети се купуват и всичко работи перфектно .. по 22 евро за възрастни , 0 евро за деца... избираш  кой ден и кой час, пише се имена на посетител на всеки билет

# 789
Благодаря! За Версай Паспорт ли да взема или само двореца или Трианон и двореца - ще стигне ли ден да се види спокойно всичко?

И ако може линк за резервация на билети за Катакомбите!

Последна редакция: пт, 16 авг 2024, 11:51 от mamaLina

# 790
От тук официален сайт на Версай
tickets and prices
Ако вземете пълен достъп - можете цял ден да изкарате там Smiley
Катакомби тук
  THE PARIS CATACOMBS

Последна редакция: пт, 16 авг 2024, 11:54 от Danifin1

# 791
Боже, аз гледах съвсем друг (комерсиален линк) от този форум! Изключително благодаря!

Последна редакция: сб, 17 авг 2024, 09:53 от mamaLina

# 792
  • София
Винаги при търсене е добре да се изпише official site, а най-добре е да се намери на Google maps съответната забележителност - там обичайно винаги дават официалния уебсайт и просто кликаш на него.

# 793
Моя грешка, доверих се на готово от на форума, извинявам се.

С риск да стана досадна - за Версай, при положение, че мисля да закупя билет за 12:30, задължително искаме да разгледаме двореца и градините - става ли за един ден всичко това, защото се чудя какъв билет да закупя - паспорта, Trianon ticket-а, градините и пеещите фонтани - става ли за цялото това време или да го оставя за два отделни дни?

Последна редакция: сб, 17 авг 2024, 11:40 от mamaLina

# 794
  • София
Моя грешка, доверих се на готово от на форума, извинявам се.

С риск да стана досадна - за Версай, при положение, че мисля да закупя билет за 12:30, задължително искаме да разгледаме двореца и градините - става ли за един ден всичко това, защото се чудя какъв билет да закупя - паспорта, Trianon ticket-а, градините и пеещите фонтани - става ли за цялото това време или да го оставя за два отделни дни?
Би трябвало да ви стигне времето. Двореца, градините и фонтаните са на една място, а трианоните са малко отдалечени, но си заслужава да се видят. След като излезете от градините имаше възможност да се наемат велосипеди с които може да се отиде до тях за по-бързо.
Ние бяхме с билет за 11 ч. и разгледахме всичко, като повтаряхме някои фонтани, наехме си лодка, ходихме само пеша и се разходихме доста и в градините около Трианоните и до някаква селска къщичка.

Общи условия

Активация на акаунт