Париж - 19

• 55 466
  • 1 068
  •   1
Отговори
# 795
Здравейте! В Париж ще съм до петък 23.08. включително от утре, искам да закупя карта, но не успявам... Коя е подходяща за пътуване само с метрото? Ето това ми излиза:

# 796
Здравейте! В Париж ще съм до петък 23.08. включително от утре, искам да закупя карта, но не успявам... Коя е подходяща за пътуване само с метрото? Ето това ми излиза:

По време на олимпиадата тези карти не могат да се купят.
Има 7 дневна карта за 70 евро. Има и 5,4,3,2,1 дневни карти.
Не ползвайте апа купете си навиго пластика. 2 евро повече, но ще ви спести евентуални проблеми които апа създава.

# 797
Здравейте, Предстои ни пътуване с брат ми до Париж в средата на септември. Моля за препоръки за места за настаняване тип Airbnb от които сте доволни.

# 798
Имам нужда от съвет относно придвижването в центъра на Париж. Ще бъдем с кола под наем, не мога да си букна паркинг предварително, защото ми иска номера на автомобила, с градски транспорт излиза много скъпо с тези повишени цени, защото сме трима и ще трябва на всеки час да плащаме по 12 Е за придвижване. Идеята ни е за един следобед да направим обиколка с лодка, разходка из Люксембургската градина и Латинския квартал, както и да стигнем до Айфеловата кула. Не мога да измисля как най-ефективно да ги комбинирам и къде да оставим колата. Не знам ще могат ли в последния момент да се намерят паркинги, а пешеходните растояния са големи и ще изгубим доста от и без това ограниченото ни време за придвижване между забележителностите

# 799
Имам нужда от съвет относно придвижването в центъра на Париж. Ще бъдем с кола под наем, не мога да си букна паркинг предварително, защото ми иска номера на автомобила, с градски транспорт излиза много скъпо с тези повишени цени, защото сме трима и ще трябва на всеки час да плащаме по 12 Е за придвижване. Идеята ни е за един следобед да направим обиколка с лодка, разходка из Люксембургската градина и Латинския квартал, както и да стигнем до Айфеловата кула. Не мога да измисля как най-ефективно да ги комбинирам и къде да оставим колата. Не знам ще могат ли в последния момент да се намерят паркинги, а пешеходните растояния са големи и ще изгубим доста от и без това ограниченото ни време за придвижване между забележителностите
Кога сте в Париж?
Ако е преди 8ми септември има карти с тези цени:

След 8ми би трябвало да се върнат старите цени.

# 800
  • София
Вижте Batobus  дали работи при вашите дати. Може да го вземете от кулата и да обиколките всичко в рамките на деня, като хоп он хоф корабче е.

# 801
За съжаление сме преди 8 септември, май ще минем на вариянта паркинг на Айфеловате за 1 час и после друг до Люксембургската градина, от там е по-лесно придвижването до останалите места. Batobus има, но пък при тях последната лодка е в 19 ч., което ни ограничава да се върнем при Айфеловата кула до тогава. Ако някой може да ми препоръча добър вариянт за лодка от Pont Neuf, ще съм благодарна. Много инфо има в мрежата и това понякога ме обърква.

# 802
Имайте предвид, че част от състезанията се провеждат в близост до забележителностите и най-вероятно придвижването дори и пеша е затруднено.

# 803
  • София
Ще посетя Париж след края на Параолимпиадата (9 септември), може ли да ми кажете, ако закупя карнет от 10 броя билети, може ли да се ползват едновременно от мен и мъжът ми, тоест да влезне през вратата първо той, след което да се чекирам втори път и аз да влезна?
Благодаря

# 804
Имайте предвид, че част от състезанията се провеждат в близост до забележителностите и най-вероятно придвижването дори и пеша е затруднено.

В момента сме тук и да, така е. Искахме днес да отидем до Площад Конкорд, но той е блокиран. Площад Трокадеро, откъдето се правят страхотни снимки на кулата, също е блокиран.
Ето актуална информация за картите:

# 805
  • София
Ето актуална информация за картите:

Благодаря, но както е видно от снимката ви, това са специални цени до 8 септември, а аз ще ходя на 9 септември.
Ако случайно научите дали карнета от 10 билета може едновременно да се ползва от двама, моля пишете тук.

# 806
  • ВАРНА
Карнето от 10 билета не са ли просто 10 билета, които като се купят наведнъж, излизат по-евтино? Миналото лято купувах 10 билета (дали съм казала карне не си спомням). Половината бяха за мен, другата половина за приятелка. Не помня преди олимпиадата каква беше цената на единичния билет. На тези от карнето от миналото лято пишеше 1.91 евро

# 807
Площад Трокадеро, откъдето се правят страхотни снимки на кулата, също е блокиран.
Снимки могат да се правят, но след проверка на багажа и се пускат по малко хора. Вечер мисля, че затварят към 22. Затова отидете към 21:30, ако искате да правите вечерни сминки от там. През деня влязохме без проблем след проверка на багажа.

# 808
Благодаря Ви за изчерпателния и полезен отговор ето тук четох в приложението:

....
А иначе правилно ли разбирам, че аз и моят съпруг ако отидем на място ще получим 25% надолу от цената? И може ли да споделите какъв документ представихте за доказателство, защото в приложението пише, че изискват инвалиден талон за паркиране и ми се стори, че е луда работа и него да мъкна като навсякъде по Европа съм представяла само ТЕЛК и то на български език...😷

Това също не успях да разбера 🫣  "с тази приоритетна карта минавате на приоритетен (бърз) вход 1+3 на атракциите и 1+1 на всяко шоу"🤯

Да, ще получите, на сайта онлайн няма как да се купят с отстъпка, но го пише - първото, за което получавате отстъпка като човек с увреждане в Дисни е цената на билетите - 25% от редовната цена за деня за вас и придружителя/ите надолу. Представих копие на ТЕЛК заедно с превод на английски език /винаги си превеждам ТЕЛК-а, защото доста пътувам в чужбина и всички музеи са безплатни или с отстъпка, както и не се чака за вход - предполагам, че знаете това, ако обикаляте музеите в Париж?/. Този път дори бях забравила копието на български и го показах на тел. Аз нямам инвалидна карта за паркиране /в София не се полага за моят тип увреждане/ и съответно само ТЕЛК показвам, но той стига.
Второто, което се дава безплатно е карта за минаване с приоритет, без да се чака на опашки за всички атракции /влакчета, къщи на ужаси и т.н./. В Дисни има опашки понякога по 30 мин. или дори 1 час за някои най-интересни атракции, по принцип всеки човек може да си купи приоритетна карта, с която да минава веднага, вие я получавате безплатно, като ако сте по-голямо семейство, може да влезете вие и до 3 човека още, има и много хубави шоу програми /препоръчвам да посетите, много впечатляващи/, за които опашките за ужасяващи понякога, с картата отивате отпред и ви пускат веднага, но само вас и още 1 придружител. Това го обясняват още при издаването на билетите и картата.

Моят съвет е да не си купувате билетите предварително - колкото и да струват за деня, по-изгодно ще бъде да ги купите с 25% отстъпка на каса, а чакането не е много. Повече се чака да направят приоритетната карта, предполагам искат предварително мейл, за да не губят време, но и на място стана всичко за 5-10 мин - защото ви снимат, ламинират и т.н.

Здравейте! В Дисниленд задължително изискват талона за паркиране. За съжаление, не го взех с мен и поради това не успяхме да се възползваме нито от отстъпката, нито от приоритетната карта. Представих оригинален ТЕЛК, преведен на английски език, но ми казаха, че този документ не е валиден за тях и настояха за талон за паркиране, но уви.

# 809
  • София
Ходил ли някой скоро до Живерни? Ние бяхме преди 4-5 год, ама с кола и ни заведоха... Друга кола пред нас, лесно беше.... Та нямам опит с влак, рейс....много, много ми хареса Blush още ми е в ума това място. Знам че ноември-април го затварят, или може и до май месец да беше....

Общи условия

Активация на акаунт