Париж - 19

• 55 442
  • 1 068
  •   2
Отговори
# 825
На Кулата Монпарнас, се ходи 30 мин преди залез слънце. Виждате на светло и на тъмно. А слънцето залязва точно зад Айфеловата кула не мога да опиша с думи колко е красиво!
За качване не сме чакали, но слизането стана много бавно, защото се струпаха хора да си тръгват след залеза.

# 826
На мен пък не ми пречи - хубаво е да се напомня на новите поколения, че Париж е организирал олимпиада.
Поради негодуване на моя мъж , който не иска да плаща за всички "гледки" в Париж - тази от Триумфалната повече ли си заслужава от гледката от Монпарнас?

# 827
Въпрос на предпочитание-все е Париж.

# 828
Опит от юни 2024
Нямаше опашка на Триумфалната арка към 19.30ч, хареса ми много. Изкачването е по стълби.
Монпарнас посетихме в друг ден, качихме се в 21.30 останахме до 22.30, Айфеловата кула светва, вижда се после и трепкащото светлинно шоу на кръгъл час. Красиво е! Има асансьор.
Ако избирам едно от двете ще е Монпарнас, но и двете си заслужават.

# 829
  • София
Знаете ли август / септември в колко часът светват светлините на Айфеловата кула, за първи път през дадена вечер?
Знам, че светят на всеки кръгъл час до 2 часът през нощта за 5 минути, но от 19 часът ли?
Питам за светлинното шоу с фарът на върха.

# 830
  • София
Здравейте,

обърках резервацията - исках да резервирам в/до Латинския квартал, а съм резервирала до Palace des Vosges. Не мога да се ориентирам кой район или арондисман се води? Някъде прочетох, че има многоцветни азиатци...

# 831
  • Варна
има многоцветни азиатци...

има ги абсолютно навсякъде - над 2-3 млн. са - има квартали като Сен Дени
Saint-Denis където са погребани всички френски крале и не е останал даже и 1 французин !
пп
за пример вземете френския национален отбор по футбол

# 832
Здравейте! Някой дали има информация дали и кога ще върнат спирката на шатъла от летище Beauvais на Porte Maillot?

# 833
  • София
Здравейте,

обърках резервацията - исках да резервирам в/до Латинския квартал, а съм резервирала до Palace des Vosges. Не мога да се ориентирам кой район или арондисман се води? Някъде прочетох, че има многоцветни азиатци...
Според мене сте на по-хубаво място от Латинския. Това е 4 арр. До вас е МарЕ. Какво по-хубаво.
Какво означава многоцветни азиатци?  Ние като от позицията на чисто бели!?

# 834
  • София
Здравейте,

Според мене сте на по-хубаво място от Латинския. Това е 4 арр. До вас е МарЕ. Какво по-хубаво.
Какво означава многоцветни азиатци?  Ние като от позицията на чисто бели!?

Благодаря, отивам да разучавам 4 арр... Притеснението ми е, че ще съм с тинейджъри и искам да се разхождат свободно и в по-късните часове! Нямам дискриминационни предубеждения.

# 835
  • София
Здравейте,

Какво означава многоцветни азиатци?  Ние като от позицията на чисто бели!?

Благодаря, отивам да разучавам 4 арр... Притеснението ми е, че ще съм с тинейджъри и искам да се разхождат свободно и в по-късните часове! Нямам дискриминационни предубеждения.
Няма нужда да се притеснявате.

# 836
Здравейте,

Районът е много хубав и може да пешеходствате до центъра. А Париж отдавна си е многоцветен, няма лошо!

# 837
Може ли един малко глупав въпрос - уместно ли е да се разхожда човек с дамска раница на гърба в Париж и по забележителностите? Чудя се какви чанти да взема. Или всичко трябва да е под връхната дреха? Ще ползваме и метро - когато мястото ми е по-съмнително слагам раницата отпред и я прегръщам, но все пак е голяма и бие на очи като марка...

# 838
  • София
Здравейте,

Районът е много хубав и може да пешеходствате до центъра. А Париж отдавна си е многоцветен, няма лошо!

Наистина звучи прекрасно. Започнах да чета и представянето звучи обещаващо!

"Бохемският шик на Париж и Маре. Историята на парижкия квартал Маре е като приказка, в която се разказват удивителни истори за богатство и бедност, мода и традиция. Сред тази пъстрота винаги можете да откриете своето съкровище. Той е толкова зашеметяващ и с такава завладяваща енергия, че мнозина определят квартал Маре като кабаре на открито, в който всеки ден се изнася нов спектакъл, но героите винаги са вълнуващи." автор Галина Чолакова

https://trip.dir.bg/patevoditel/bohemskiyat-shik-na-parizh-i-mare

# 839
  • София
Може ли един малко глупав въпрос - уместно ли е да се разхожда човек с дамска раница на гърба в Париж и по забележителностите? Чудя се какви чанти да взема. Или всичко трябва да е под връхната дреха? Ще ползваме и метро - когато мястото ми е по-съмнително слагам раницата отпред и я прегръщам, но все пак е голяма и бие на очи като марка...
Не бих носила портфейл и тел. в нея, иначе няма проблем, единствено в някои музеи трябва да се остави при входа. Аз обичайно ползвам малка чантичка през рамо, която седи отпред, с всички ценни неща, и малка раничка за вода и яке/шал/суичър отзад. Тоест отзад нищо ценно, иначе си е покана да те оберат на по-оживените места.

Общи условия

Активация на акаунт