Париж - 19

• 54 017
  • 1 068
  •   1
Отговори
# 885
  • София
абе има си и плюсове на организираните пътувания, така си мисля аз напоследък. Особено за хора 60+ , някои трудно се оправят, не разбират езика, нито много английски,  не могат и да ходят толкова. Като е организирано все има гид, има много информация за всеки посетен обект, което има значение. разказват им, водят ги, тук там автобус ги кара и взема, не се ходи толкова много. Има плюсове

# 886
Здравейте, от два дни сме в Париж. Преди 10 години сме идвали за първи път. Жалко, че времето не е от най-добрите за мен за разходка. Но Париж винаги е очарователен!
Имам въпрос във връзка с предвижването ни утре до летище Бове. Полета ни е в 6.40 ч сутринта. Не мога да се ориентирам до/от колко работи транспорта до там. На идване си взехме автобус до Париж/ до Сейнт Денис. През нощта как се движат тези автобуси? И някъде споменавате за Ивайло, който прави трансфери. Може ли негови координати? Много благодаря!

# 887
Вижте разписанието на шатълите. Започваха май в 3:30 сутринта.

# 888
  • Бургас
В 3.30 е абсурд да стигнат за полет в 6.40. Проверката на багажа отнема страшно много време. Два часа по-рано трябва да са там.

Ивайло - +33783666878. Има Вайбър.

# 889
Благодаря! Ориентирах се, тръгват от 3.00 ч. Но ще се свържем сега с Ивайло, че не съм сигурна дали ще успеем за полета

# 890
Не знам дали все още е така, но април миналата година така се бях наплашила и бяхме супер рано на Бове за полета - съответно не ни пуснаха навътре към проверките след сканиране на бордните карти, казаха 2 часа преди полета да дойдем пак и се наложи да чакаме в преддверието, което също беше малко и претъпкано.. 

# 891
  • Бургас
Нас през април така ни тарашиха на проверката за сигурност, че едва хванахме самолета.
А си бяхме там 2 часа преди полета. Много обстойна беше проверката и много време отне.

# 892
Ние също стигнахме твърде рано сутринта и си висяхме. Нямате грижи, не можете да изпуснете самолета. Летището е малко.
Разбира се трансфер е вариант, но доста по-скъп.

# 893
И аз се върнах, настинах последните 2 дни, вдигнах температура, заради резките промени във метеорологичните условия предполагам, защото буквално ми беше студено вечер! Бях си взела шлифер и няколко вълени блузи, но явно не ми бяха достатъчни! И на Айфел, и на корабчето /след 21:30 много ни духа и валя, беше адски студ, а и наоколо доста хора кашляха! Но...впечатленията ми от града са превъзходни - по 25 000 крачки на ден мисля, че за четири пълни дни + два полудни успяхме да разгледаме подробно най-известните места в Париж - Музея на еволюцията /изключителен/, Лувър, Версай, Айфел до горе, Триумфалната арка. Мащабите и богатството са грандиозни, самият град е град-музей и си струва да се види всяко кътче пеша. Атмосферата на всякъде е невероятна, няма и следа от кич, французите са много приветливи и емоционални хора, приятни, вежливи и организирани. Не видяхме никъде боклук,/даже срещнахме група доброволци, които обираха фасовете от улиците/, не видяхме никъде огромни пластмасови табели, реклами, графити, надраскани стени, афиши...Не чухме бибиткания и подвиквания, има една невероятна тишина по парижките улици, която те прави да се чувстваш човек. Хората спортуваха при температури под 10 градуса и дъжд, караха велосипеди, наслаждаваха се на природата и природните красоти на града си. Мисля, че е най-красивият град, който досега съм посещавала /а съм ходила в доста Simple Smile

Единственият ми отрицателен отзив е за апартамента, който бяхме наели - близо до площад Бастилия, вътре миришеше на мухъл, вратата на банята не се затваряше, нямаше естествена светлина, нямаше работещ контакт в спалнята, а работеха само два в банята и кухнята ....а цената беше 200 евро на вечер...

Последна редакция: пт, 04 окт 2024, 11:36 от mamaLina

# 894
  • Варна
Благодаря! Ориентирах се, тръгват от 3.00 ч.
с шатъл в 3 ще успеете - тогава се движат бързо - няма задръствания

# 895
  • БГ
И нашата екскурзия приключи благополучно! Върнахме се живи и здрави! Имахме 3 нощувки в 3-ти район (1300Е за 6 човека). Придвижвахме се предимно пеша, а за няколкото пъти ползване на метро ползвахме старите карти Navigo easy, със заредени t+ (от 2022г), купувахме и единични билети t+ (х 2,15Е). Ако купиш 10 t+ наведнъж цената пак е такава (10х2,15Е), само ако ги заредиш в картата тогава ползваш отстъпка (10 t+ = 17,35E), но пък така билетите са само за картодържателя. Заради ранният полет на връщане (6,40ч) предпочетохме нощувка в х-л Ibis, на 5 мин пеша от Т2! 10 мин преди нашият полет имаше други два на Райън, но това не попречи на щателните проверки и boarding 20 мин преди обявения час, (което не компенсира закъснението на отиване към Париж с повече от 3 часа!).

# 896
От/до Бове
Внимание: При трансфер Париж-Бове е препоръчително да хванете автобус 3 часа и 15 минути преди полета[/b] Понякога задръстванията са много големи и може да пътувате повече от два часа до Бове!
Здравейте. Не съм ходил в Париж, предстои ми кацане в 6 сутринта на летище Бове. Преди да питам за трансфера, видях в първия пост "От/до Бове", но линкът е неактивен, отваря се 404 грешка.
Може ли да пуснете актуален линк на автобус?
Гледах и разни влакове, час и 10 мин. пътува от Бове до Gare du Nord. Този влак от летището ли тръгва или от някаква гара, отдалечена от летището? В 6 сутринта ще е тъмно и искам някакъв директен трансфер, независимо от цената.

Въпросният автобус към колко часа е добре да се вземе за наобратно, ако полетът е в 20.40 от Бове за София (без чекиран багаж) И откъде се взима?

Нямам представа от този град, съжалявам за глупавите въпроси, сигурно сте го обсъждали 1116 пъти.
Вижте разписанието на шатълите.
Къде го това разписание, дайте линк, плс.

# 897
От Google: https://www.aeroportparisbeauvais.com/en/access-parking/paris-airport-shuttle
В темата имаше координати на българин, който извършва трансфери. Може да потърсите и да проверите за директен трансфер с него или някоя фирма.
Гарата не е до летището, а в града Beauvais.

# 898
От Google: https://www.aeroportparisbeauvais.com/en/access-parking/paris-airport-shuttle
В темата имаше координати на българин, който извършва трансфери. Може да потърсите и да проверите за директен трансфер с него или някоя фирма.
Гарата не е до летището, а в града Beauvais.
Благодаря, но и този линк не се отваря.

Има ли линк към трансфер от летище Бове до центъра на Париж? Трябва да го ползвам след 3 дни. Онлайн ли да се купят билети или може и на място в автобуса? Аз не знам кога ще кацне самолетът (винаги закъсняват, всичко става).

# 899
Пробвайте с друг browser или се обадете на доставчика, за да настроите интернета. При мен всичко си работи и също съм на Виваком.

Общи условия

Активация на акаунт