Париж - 19

• 53 911
  • 1 068
  •   1
Отговори
# 900
Ще пробвам. Онлайн ли препоръчвате да се вземе или на място (билет от шофьор)?

# 901
  • Бургас
Не се тревожете. Още като слезете на летището ще видите големи табели за шатъла - автобуса. Има машини на летището за билети. Има и каси с човек. Като видите накъде вървят хората, тръгвате след тях Simple Smile
Ако ви се отворят линковете, можете да купит и онлайн.

# 902
Благодаря, ще пробвам на място, защото онлайн няма как, не ми се отваря този сайт нито от телефона, нито от лаптопа (от нито един браузър), нито от настолния РС. Ще пробвам от служебен РС малко по-късно.
По-скоро ме интересува връщането, откъде да хвана бус и към колко часа... за полет в 20.40...
Иначе .. Гугъл всеки има, идеята ми беше някой да препоръча фирма, която е проверена, с която е пътувал и т.н. Обикновено Гугъл винаги показва спонсорирани сайтове най-горе в търсенето, не искам да попадам на измишльотини и на скамъри. Както се препоръчва за други градове: За Станстед-Лондон например... National Express, за Истанбул HavaIst, за Неапол AliBus, за Шарлероа-Люксембург Flibco, за Баку AeroExpress и т.н.  Все използвани и проверени от мен автобусни фирми, на които имам доверие. За това говорех. Иначе в Гугъл има всичко, но не знам на кое да се доверя, а и няма как да сравнявам цените, щом ми е за първи път.

# 903
Аз отварям линка, не зная какво се случва при вас.
Ако вземете онлайн отиване и връщане беше малко по-евтино. За полет в 20:40 трябва наистина по-рано да вземете шатъл понеже задръстванията следобед са страшни. Да кажем 15:30 от Сен Дени. Принципно може да стигнете много бързо - за 1:15, но ако има задръствания е различно.

# 904
  • Бургас
Хващате същия бус - от Saint-Denis University. Движат се на всеки половин час, като стартират от 3 сутринта. 15.30, най-късно 16 трябва да го хванете, за да стигнете 2 часа преди полета.

Ето така изглеждат:

# 905
  • София
diziler,
летището в Бове е много малко и автобусите за Париж са директно след изхода, има табели и се ориентираш лесно. Има каса. Автобусите те извозват или до Дефанс или до Сейн Дени има обозначение с табели и цветове Paris La Defense Terminal Jules Verne или Paris, Saint-Denis Université Купуваш си онлайн в двете посоки с посочен ден и час. Пътува се около час и половина в посока /например за полет в 18 ч. от Париж аз хванах автобус от La Defense в 13.30, пристигнах много преди полет, т.к. нямаше голям трафик в следобедните часове. Когато купуваш отиване и връщане е малко по-евтин билета. В едната посока е около 15 евро. Има координати на българин, който прави трансфер за 30 евро в посока, но неудобството е, че той извозва и други пътници и обикаля по адреси в цял Париж. Автобусът от Бове до Ла дефанс е извънградски и удобен, а спирка Ла дефанс е първата метростанция и е много удобна. От нея достигаш навсякаъде. Билетът е 2,15 евро или ако се купи карнет излиза 1,75 евро. С него можеш да сменяш автобус/метро/трамвай в рамките на час и половина от чекирането. Можеш да си свалиш приложение за техния градски транспортIDF Mobilites  или да ползваш google maps показват изключително точно маршрутите и цените... Ако искаш дай адрес до къде трябва да се придвижиш и ще помагаме.

Последна редакция: вт, 08 окт 2024, 10:54 от isita

# 906
До Дефанс беше с точни часове, до Сен Дени е когато отидеш. За мен вторият вариант е по-удобно. Въобще докога ще пътуват така тези шатъли, олимпиадата свърши отдавна....

# 907
Много благодаря за отговорите. Онлайн в двете посоки няма как да взема. Завися от полет, никой не знае кога ще кацна. Вече ми се е случвало да резервирам онлайн (от летище Стокхолм Сковста до град Стокхолм) и полетът ми закъсня с 3 часа, та си изпуснах и трансфера, който беше предварително платен онлайн.  В посока за летището  - да. Но на отиване.. няма как. Никой не знае кога ще кацне този самолет, така че не мога да знам точен час.  Преди месец, същият този полет София-Бове на Уизеър от 4.00 сутринта, закъсня с два часа и половина, излетя от София към 6.30. Така че...

Относно българина, дето правил трансфери, не, благодаря. Ще пътувам сам. 30 евро в посока няма да давам. А и да обикалям други адреси... абсурд на абсурдите.  Тези автобуси изглеждат удобни. Само да видим кой от тях ходи до центъра: в близост до Айфела, Арката, Нотр Дам...

# 908
Можете да вземете с шатъл до Сен Дени - няма часове и няма начин да го изпуснете нито на отиване, нито на връщане.

# 909
  • Бургас
diziler, този автобус няма други спирки и не ходи до центъра.
Той е тип трансфер - спира в Дефанс и в Сен Дени. Слизаш на едно от двете места и си хващаш вече градски транспорт да ходиш, където решиш.
Двупосочният билет, а и еднопосочният принципно няма ден и час, ако и да въвеждаш такъв, когато купуваш. Важи до края на тази година. Така че не се тревожи, дори да закъснее полета.

https://book.distribusion.com/d/faq?marketingCarrierCode=APBE&re … =807197&locale=en

# 910
  • БГ
Да се включа и аз с инфо от миналата седмица за шатъла - Aerobus. Слизате от самолета, пеша се придвижвате до Терминала (1-2 мин), проверяват Ви и се озовавате в зала с машини за билети и WC. Препоръчвам да изберете еднопосочен билет Бове-Дефанс (18Е), следвате потока от хора (3-4 мин пеша) и се озовавате пред две опашки - в ляво за Сент Дени Унивърсити, в дясно - за Дефанс. Спирката в Дефанс е в подлез, излизате и тръгвате пеша към Метро станцията (5-6 мин). Купете си билет (2,15Е) и хванете метро линия 1. Пътувате 6 спирки (9 мин) и сте на Триумфалната арка.
NB За връщането към Бове - последния шатъл от Дефанс е в 16,30ч, не чакайте последния купете онлайн по-рано билет, ако има места неспазват часове.

# 911
Много благодаря за информацията, ще пробвам да купя отсега.  Директно от телефона, ако се показва билет, без да разпечатвам.. още по-добре, предполагам.
Мерси на всички отзовали се. Това ще ми е сефтето в този прословут Париж.

# 912
Vous êtes za sefte a Paris?
Il a si has!
Et l'ascenseur batchka-t-il?
Yok! Il est mezhdu etages!

Последна редакция: вт, 08 окт 2024, 20:51 от youknow

# 913
  • София
Аз съм била в Париж през далечната 1998 година (тогава трябваше Шенгенска виза) 2 пъти, като единият стоях цели 10 дни при приятелки. Оттогава живея в заблудата, че познавам града в някаква степен. Честно казано, не ми се ходи отново, но дъщеря ми много иска. Като прегледах първа страница на темата, направо се уплаших - много сложно ми се видя всичко, особено транспорта. А тя иска и в Дисниленд да ходи, който също ми е непонятен. За други европейски столици не съм имала проблеми - организирам си всичко сама. Но Париж ще се окаже предизвикателство вкл. и по отношение на бюджета. Май надминава Лондон по скъпотия.

# 914
  • Бургас
Нито е толкова скъпо, нито транспортът е толкова страшен. Със сигурност сега ще ви е по-лесно, отколкото през 98-ма.

Общи условия

Активация на акаунт