Бързи здравословни въпроси и отговори – 42

• 32 552
  • 747
  •   1
Отговори
# 210
Благодаря ALMIRRA , На Нурофен и Ангал съм /с лидокаин/ и боли та боли. Ей ма а кукуряк - спя по 15 минути и скачам от болка. Вчера 2 пъти ходих на лекар - не съм била за антибиотик.

☀️🌙🌬️🔥💧❤️🙏, а защо без упойка? Аз съм правила и гастро и коноскопия в Турция, където не сагат упойка като упойка, а някакъв аналгетик, от който пак заспиваш. Преди самата процедура ти пръсват спрей в гърлото, който обезболявал и отпускал. Процедурата е около 10 минути при добър професионалист. Там не лежиш нито преди, нито след процедурите. Отиваш за два часа и се прибираш, че даже и добре нахранен. За БГ нямам представа за процедурата - знам, че се лежи по клинична пътека.

х HAPPY х , вероятно е засегнат нерв. Честичко май се случва. Пият онова Милгама - В витамините и чакат да мине. Някой чак половината им лице е изтръпнало със седмици. Обади се на лекара.

Последна редакция: пн, 09 окт 2023, 06:52 от the Дорис

# 211
Дорис, в 300мл вода се слагат 3 дафинови листа и 3 лукчета,вари се, докато се разтопят лукчетата и се изпива леко охладено на малки глътки.На мен ми минава почти веднага, понякога слагам повече лукчета.

# 212
  • София
Усетих болка под мишницата и намазах с ихтиол нещо като пъпка, топче не знам точно какво е- дали сгреших? Ще посетя личния доктор, но дотогава.Благодаря ви!

# 213
Усетих болка под мишницата и намазах с ихтиол нещо като пъпка, топче не знам точно какво е- дали сгреших? Ще посетя личния доктор, но дотогава.Благодаря ви!

Като захванеш кожата отделя ли се т.е. в кожата ли е или е по-дълбоко?
Или е лимфен възел - ако е дълбоко или е запушена железичка/фолекул. Няма как да навреди ихтиол. Ако много боли се прави компресче с риванол.

KokoMira, много благодаря Heart

Последна редакция: пн, 09 окт 2023, 11:03 от the Дорис

# 214
  • София
Много благодаря!

# 215
Гадна ли е гастроскопията без пълна упойка.
В смисъл, има ли гадене, позиви за повръщане или друго.
Колко време продължава процедурата?

Неприятно е, има позиви за повръщане.
Не бих се съгласила втори път, имам една без упойка.
Десетина минути.

# 216
Благодаря ALMIRRA , На Нурофен и Ангал съм /с лидокаин/ и боли та боли. Ей ма а кукуряк - спя по 15 минути и скачам от болка. Вчера 2 пъти ходих на лекар - не съм била за антибиотик.

Чай от джинджифил, но истински корен настърган в смисъл не в пакетче някакво. Много бързо "дезинфекцира" и успокоява гърлото, лъжичка мед, лукчета - зелени, жълти.
Иначе от лекарствата пръскам Тантум верде, спрей с Невен и прополис. Но аз лично 1-2 пъти съм имала толкова жестоки болки и се е оказвало, че съм с ангина и е минавало само от АБ.

# 217
  • гр.Пловдив

Има хора я търпят ,по твое желание е упойката,няма как без позиви за повръщане ,но предния ден не се яде нищо ,трае макс 10 мин

# 218

Има хора я търпят ,по твое желание е упойката,няма как без позиви за повръщане ,но предния ден не се яде нищо ,трае макс 10 мин
не се яде нищо целия преден ден? Това в коя болница се изисква?

# 219
  • гр.Пловдив

не се яде нищо целия преден ден? Това в коя болница се изисква?

В УМБАЛ на Пещерско шосе в Отделението по Еднодневна и Миниинвазивна хирургия .
Да,не се яде по обясними причини ,още повече,ако искате и упойка .

Цитат
☀️🌙🌬️🔥💧❤️🙏, а защо без упойка? Аз съм правила и гастро и коноскопия в Турция, където не сагат упойка като упойка, а някакъв аналгетик, от който пак заспиваш. Преди самата процедура ти пръсват спрей в гърлото, който обезболявал и отпускал. Процедурата е около 10 минути при добър професионалист. Там не лежиш нито преди, нито след процедурите. Отиваш за два часа и се прибираш, че даже и добре нахранен. За БГ нямам представа за процедурата - знам, че се лежи по клинична пътека.

*Колоноскопия

И тук не лежиш,манипулациите ги свършват до обяд ,карат те в стаята да си починеш 3-4 часа и си тръгваш

# 220
Това ще е отскоро.
Преди 4 години ме държаха 4 дни в Хирургиите, за колоно и гастроскопия.

# 221
Като гледам колко грешки съм допуснала, осъзнавам, че се надценявам като пиша без очила ... Disappointed Извинете!
Майка ми прави колоноскопия в Иван Рилски София миналата година и стоя 3 дни. Ние не сме софиянци и бая гладна се върна - не им даваха храна ли, някаква странна ли беше не помня вече.

# 222
Мина ли гърлото?На мен ми помагат таблети за смучене Септолете тотал, жълтите, сините не ми действат пи същия начин.

# 223
Е то пътеката е толкова, ако си от същия град ти връчват праховете, готвиш се сам предния ден, отиваш само за изследването и след него си тръгваш. На документи си там де. Храна няма, по обясними причини.

Зъболекаря изписа милгама и медрол, сега съм в чуденка за този медрол. Ще търся второ мнение. Що все на мен.

# 224
х HAPPY х  - ехее чак медрол! И колко медрол според него? Каква чак такава алергична/автоимунна реакция може да има вадене на зъб?
Може ли да влезеш в група Хронични възпаления и причини във ФБ и да видиш публикацията на Любомира Митева. Момичето има по-сериозен проблем с изтръпване от теб след вадене на зъба, но има доста съвети как да се справи - невролог, иглотерапевт, рехабилитатори, някакви добавки и казват. Гледай админите какво я съветват, че са много изобретателни.

KokoMira - Благодаря за вниманието! Нощта бе ужасна! Като се сетя и ме досмешава, защото ставам на 20 минути - ходя, напред- назад, пуфтя, реве ми се, гаргари, пръскания, къпах се, мъжа ми който бе пратен да спи в хола, за да не го будя, става да ме види при всяка обиколка, а кучето така средоточено и с делови вид ходеше след мен при нощните обиколки, че бяхме като анимационни герои
Но като включих Тантум Верде вместо другите пръскала, Нурофен и спрей Ялоклиин положението е много, много, много по-добре от обяд.

Общи условия

Активация на акаунт